自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

正常人會

水晶宮

虎到金來勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 我的育兒心得勳章 分享愛 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

比著我就算數唔會再問......事情已過,你再問佢即係佢有時間諗個答案出黎,作比你聽.....盞再傷多一次心況且當晚係要比既無利是封都會現兜兜咁比喇,唔比情況已經好明顯。

呢D情況大家係有眼睇的,你地2個唔開心,心裏面有條刺就算...但要開解下亞仔嫲嫲點解無比到佢,唔好令到個小朋友唔開心

我/C6同c6侄女生日都係差幾日,侄女媽咪會一齊買蛋糕食(當然個蛋糕係為個女而買喇),但到比利是果下99就只會比c6同個孫女......我當時果刻都唔知講咩好,但c6都無問99.....自己心入面唔開心算

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章

當然會唔開心,我一定要搵出原因,唔會就咁算。我自己係一個真誠待人既人,唔希望有奇怪的誤會,呢刻唔解決,將來更難。呢個人係C6既媽媽,唔係外人,愛屋及烏。

伯爵府

Poo得好勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 夏天玩到顛 畀面勳章

真係要問下點解!

珍珠宮

三國1 發表於 21-3-20 23:52
唔知咩原因,依兩年都唔俾我仔生日利是,但另外三個孫都有俾,唔係貪心嗰幾佰蚊,但會唔開心。 ...

唔會選擇唔開心。既然知道對方係點,我都唔會對佢抱咩期望。

我早幾個月小產,老公屋企人得一個對我有問候關心下。但幾年前佢大嫂又係小產,我都有關心問候佢,安慰佢,到佢後來生佐都有送衫仔俾佢地。我小產後幾日,聽聞佢地架車俾後面個人撞,都有即刻關心佢有無傷啊,佢地都無關心返我情況。人地唔識感恩都算,連基本問候都無。
我又同佢地計較咁多,即係同自己過唔去,咪好傻?乜都得唔到了,仲要拎人地黎傷害自己?

珍珠宮

michelle071180 發表於 21-3-21 09:39
比著我就算數唔會再問......事情已過,你再問佢即係佢有時間諗個答案出黎,作比你聽.....盞再傷多一次心況 ...

有d老人好計較,覺得佢仔,佢孫,先係自己人。

珍珠宮

三國1 發表於 21-3-21 01:25
我老公都想知,佢會搵日問99

係囉,叫你老公問會好d

大宅

回覆樓主:

平時對你地好唔好?如果好嘅話可能真係記錯,以為自己比左,因為我媽試過,佢拎左出黎諗住比,點知放低轉頭唔記得,但又以為自己比左

大宅

唔知咩原因,依兩年都唔俾我仔生日利是,但另外三個孫都有俾,唔係貪心嗰幾佰蚊,但會唔開心。 ...

這樣不好, 長輩派利事係將一份祝福比小朋友.....

子爵府

三國1 發表於 21-3-21 00:37
佢哋生日好近,今日同99食生日飯,各長輩俾利是我仔時,99只係問姑仔同叔仔有冇俾埋另一個孫,姑仔話呀x都 ...

老人家冇記性,我老爺成日叫錯我仔個名,叫佐第二個孫。
會唔會奶奶記錯,一家人開心見誠,我會直接同奶奶講,唔會屈係個心度

瑪瑙宮

点解唔问佢做咩冇俾

象牙宮

無所謂,99無咩記性,記得會比,唔記得無比。

水晶宮

會,但當看清一個人。將來不用同佢做咁多野。

水晶宮

蘋果姐姐^_^ 發表於 21-3-21 10:46
唔會選擇唔開心。既然知道對方係點,我都唔會對佢抱咩期望。

我早幾個月小產,老公屋企人得一個對我有問 ...

你保重身體。別勞氣了。男家那邊人好福街。我都感受好多。記住要自強。

珍珠宮

Astra00 發表於 21-3-21 12:21
你保重身體。別勞氣了。男家那邊人好福街。我都感受好多。記住要自強。
...

係啊,我心知道佢地真好人定假好人就得了;唔會在乎太多外人是否關心自己

子爵府

虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 好媽媽勳章

回覆樓主:

有時多孫唔記得唔出奇嘅
我B仔10月4日出世. 3.78KG
18MTH 15KG,84.5CM
13MTH 13KG,82.5CM
10MTH 12.42KG(連衫)
6MTH 10.08KG,72.5CM
5MTH 9.8KG(連衫)
4MTH 8.73KG,68CM
3.5MTH 8.98KG(連衫)
3MTH 8.4KG(連衫)
2MTH 6.9KG,61.5CM
1MTH 5.2KG

大宅

回覆樓主:

係我一定會問清楚

水晶宮

虎到金來勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 我的育兒心得勳章 分享愛 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

蘋果姐姐^_^ 發表於 21-3-21 10:48
有d老人好計較,覺得佢仔,佢孫,先係自己人。
咁我就唔知我99點諗喇,有就收無未算囉

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

偏心,總會覺得難受

禁止訪問

牛年勳章

首頁

尾頁

跳至