影視娛樂

跳至

首頁
12345...8

尾頁

珍珠宮

最關心BB問題熱投勳章 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

UVBUVC 發表於 21-6-15 15:37
係, 因為疫情, 香港ikun 去不了, 會有機會的, 今次唔得, 等下次
學kun 說: 慢慢來吧! 慢慢約會吧! 會相 ...

係呀,坤出的周邊完全唔貴,我都訂咗了,好期待收货,迷盒概念很好,現在不知道實物樣子,一來防老翻,二來合新專「迷」主題,要等收到貨先可以解謎「迷」,坤真的好有創意,我鐘意

大宅

fatmth 發表於 21-6-17 11:26
明天奔跑吧真的是播大林子那期(我估中了), 可以見到沙鍋菜合體了,好開心

...

終見到大林子回來了,我覺得有他在,坤會特別開心!
多多指教

大宅

fatmth 發表於 21-6-17 11:30
係呀,坤出的周邊完全唔貴,我都訂咗了,好期待收货,迷盒概念很好,現在不知道實物樣子,一來防老翻,二 ...

坤都係個好細心的人 ,萬事都想得很仔細,今次周邊係咩樣真是個“迷”!
今次幸好有好心人ikun幫我訂了其中兩樣,萬分期待!唔知幾時會再出新一批應援棒,我好想好想擁有
多多指教

珍珠宮

最關心BB問題熱投勳章 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

dorsdors 發表於 21-6-18 01:18
終見到大林子回來了,我覺得有他在,坤會特別開心!

係,我都覺得有大林子坤特別開心,我都睇得好開心不過,開心時間過得特別快。仲有幾期就播完,希望今年也有黃河篇,最完美係等坤個人演唱會完結之後先開始拍,咁坤繼續做mc 機會就大啲

珍珠宮

dorsdors 發表於 21-6-18 01:28
坤都係個好細心的人 ,萬事都想得很仔細,今次周邊係咩樣真是個“迷”!
今次幸好有好心人ikun幫我訂了其 ...

恭喜妳可以擁有
我也期待解開「迷」, 我估計7 月中前會發貨,因為要夾演唱會時間,希望可以快啲收到貨

公爵府

fatmth 發表於 21-3-31 17:19
有冇IKUN一起傾下..
我本身從第一季[奔跑吧]開始一路睇,到第7季開始有坤,但當時對他沒有特別喜愛 ...

我睇緊佢有份參與的奔跑吧
佢幾聰明喎

珍珠宮

tpyjasmine 發表於 21-6-26 22:04
我睇緊佢有份參與的奔跑吧
佢幾聰明喎

係呀!坤推理能力很强,好聰明,(星期五嗰晚,“蔡徐坤好聰明”詞條,上咗微博熱搜)

坤除咗聰明,身手都好敏捷,真的多才多藝,唯一差點的是綜藝娛樂常識題應該是因為老是閉關作歌編舞…

坤19歲時參加偶練以個人練習生身份出道,在沒有大公司後台和没有資源下,三年間靠自己一步一步走到今天的頂流歌手,真的不易,確實很有IQ, EQ, 智慧,實力和永不放棄精神才可以做到, 很欣赏坤

唔好意思,一講到坤我就好多野講講返奔跑吧先,上季第八季和黄河篇有冇睇?都好攪笑同風景好靓推介JM可以睇下,今季仲有幾集就结束,希望今年底也有黄河篇part 2就好了

大宅

回覆樓主:

黎緊呢期奔跑吧預告,睇到坤有潛水活動,好期待
多多指教

珍珠宮

dorsdors 發表於 21-6-29 09:04

係呀!我也期待。 坤做奔跑吧MC真好,可以試好多唔同玩意,睇到佢玩得開心,我都很高興

有冇睇蔡導今日出既演唱會先導片?花瓣同影子也是藍玫瑰,初次見面的舞台,坤真的好有心思,加埋佢片入面翻說話,睇到我有點感觸加感動。

他没有公司,没有資源,全憑自己努力一步一步走到現在,真的很不容易,他終於做到了,實現了自己夢想,好替他高興。

珍珠宮

dorsdors 發表於 21-6-29 09:04

這個潛水裝圖,好型。

大宅

fatmth 發表於 21-6-29 22:14

係呀!我也期待。 坤做奔跑吧MC真好,可以試好多唔同玩意, ...

今次先導片給我很意外,感觸也深,他孤身一個一步一步行,終可行到夢想達到呢步真是來得不易。當我聽到片中說“我會哭嗎?”此句時,我很感動 ,替他開心!

ps :我覺得此先導片像文藝片,坤自編自導自演,我地個kunkun 真是個文藝青年
多多指教

大宅

親子王國15週年勳章

演唱會先導片拍得好有電影感, KUN 真的好有才華, 愈來愈欣賞他

和樓主感覺一樣, KUN 冇公司, 冇背景, 冇資源下, 孤身一個一步一步走來, 絕對唔容易.
他做每件事都親力親為, 在我們見不到的細緻地方也很用心, 無論dancer 服裝, 舞台設計, 編舞...等等, 他能夠有今天成績, 他真的付出了好多.祝福kun 未來一直走花路.

今晚有奔跑吧消暑特輯, 有潛水, 有玩水, 好期待...

珍珠宮

UVBUVC 發表於 21-7-2 15:43
演唱會先導片拍得好有電影感, KUN 真的好有才華, 愈來愈欣賞他

和樓主感覺一樣, KUN 冇公司, 冇 ...

Hi, 唔好意思,之前一路好忙,沒有上BK. 奔跑吧話咁快就完咗,(開心時間過得特別快)期待年尾黃河篇!

明天7.28,坤《迷》互動MV在kun Weibo 和q音上綫,是國內首創,他年紀輕輕但好有想法(下星期才23 歲生日呢)真的好有才華和魅力。他北京演唱會送飛比前線抗疫的ikun 醫護。太贊了,演唱會飛一票難求,開賣時一秒售罄。坤真的很暖⋯⋯ 續

珍珠宮

fatmth 發表於 21-7-27 17:47
Hi, 唔好意思,之前一路好忙,沒有上BK. 奔跑吧話咁快就完咗,(開心時間過得特別快)期待年尾黃河篇!

...

(續)坤首個個人巡迴演唱會,除了是演唱者還是演唱會出品人兼總監制,一手一腳全部大小事務(燈光,編舞,他自己和舞蹈員服裝,美指⋯ 等)都是他自己制作和構思。演唱會上每個舞台的燈光舞美都很絕,除了背景還有特寫5個screen 台前還有一塊打燈之後能透視的白布也會根據歌曲換不一樣的投影 ,每一次坤的出場退場 ,包括dancer的服裝甚至退場都是精心設計過的 ,給觀眾一個很完整的視覺還有聽覺盛宴。真的是每一個細節也是完美構成,坤這個音樂總監,絕了。兩個鐘唱了22 首歌(代表22 歲吧)唱,跳, rap, 真的很精彩。有沒有响Weibo 睇片?

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

徐坤生日快樂,願你越來越發光發亮,每天要開開心心做自己
什麼都也自有它盡頭 別要逝去才珍惜今日所擁有

大宅

親子王國15週年勳章

回覆 fatmth 的帖子

HI,
有睇, 有睇MV 同演唱會
演唱會好精彩, 千萬大製作, 全部頂級的..舞台.服裝, 舞美, 音響, 樂隊.....等, 睇得出KUN好用心,花了好多心機.
他真的好熱愛舞台.
可惜有疫情, 取消了原本早幾天開的南京場. 希望上海和廣州可以順利

互動MV好好玩, 好睇. KUN 好有心思, 好有想法, 可惜Q音唔可以互動, 只有WEIBO可以, 大眾少了機會接觸這麼有創意好玩的互動MV.

今日0802, KUN 23歲生日快樂 事事順利 一路走花路.

珍珠宮

回覆樓主:

又帥又有才的蔡徐坤 23歲生日快樂
繼續發光發亮,一直走花路啊!

珍珠宮

UVBUVC 發表於 21-8-2 17:56
回覆 fatmth 的帖子

HI,

嗯,我都希望今個月的演唱會可以順利舉行,不過,客觀環境,可能不行
擔心延遲演唱會的話,形响坤原本行程,黎緊十月應該開始拍奔跑吧黃河篇,希望坤各樣也順順利利

MV真係拍得好有電影感,互動增加投入感,內容又很有意思,坤真的好用心好有才華。 很佩服他的想象力、創意力和執行力,看了他那麽多舞台,每次都有新鲜感,每個舞台也不一樣的感覺,真的好鬼正

大宅

回覆樓主:

我都有上微博睇Kun 演唱會片段,很難想像在現場睇是多麽精彩!因我隔在電話看,無論唱慢歌或邊唱邊跳都可完美演繹,當睇到他唱“沒有意外”時在哭,我也感到很心痛,因當時2019年出呢歌時,亦是他被黑得最慘的時候 ,幸好他憑自身實力一步一步行番出來,當中的痛只有他自己最體驗清楚。
多多指教

大宅

回覆樓主:

Kun 個“迷”MV有8個結局,又是令人驚喜萬分,他腦袋一定裝滿各種大大小小奇型怪狀的主意,每次出品都是讓人感到意外,而且他只是剛滿23歲,前途無限!
多多指教

首頁
12345...8

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊