自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

減齡達人勳章

siu-miu 發表於 21-4-9 10:40
星期三真是平好多嗎?我見咁多人唔敢入

$3/包細薯片
$5/盒屋仔奶
$10/包四海魚蛋 or韓國小籠包
$15/3盒雀巢乳酪or 1包芝士
$20/袋日本蕃薯
$40/2 片三文魚排
其實每個星期都係呢d, 基本上大同小異,間中星期三會去入貨。
而家多左自助付款機真係好快,只係入門口要等手推車仲耐~

侯爵府

kekawai 發表於 21-4-9 05:10
$3/包細薯片
$5/盒屋仔奶

又真係幾平喎

男爵府

Ononluk 發表於 21-4-9 11:38
唔係排隊俾錢問題,係成間店逼到得唔到,而且啲靚貨貨種少咗。

咩係靚貨? 可否舉例少左既“靚貨”

男爵府

kekawai 發表於 21-4-9 13:10
$3/包細薯片
$5/盒屋仔奶

薯片唔算太抵,7仔成日都有呢個優惠假
四海魚蛋算抵,惠X同街市成日賣到30幾元兩包
40/2 三文魚排唔算太抵,759成日都有呢個價

珍珠宮

好媽媽勳章

Sweetkiki 發表於 21-4-7 19:34
所以我次次都避開星期三, 真係好迫,
不過而家多咗自助畀錢比以前快好多
...

除咗自助俾錢唔駛排咁耐,其實學用自己手機掃貨品條碼,配埋Alipay/WeChat Pay,完全可以自己攪掂,隊都唔駛排。

侯爵府

2024年龍年勳章

上年去過一次,以爲自己身經百戰,點知真心怕怕。。

珍珠宮

好媽媽勳章

可愛教主2 發表於 21-4-7 20:44
真的嗎?請問邊間,我聽過荃灣嗰間好似係

我去過荔枝角同康怡都係,相信間間AEON都有啲野係星期二晚已轉特價。但印象中唔係太多,只記得有卡樂C薯片,同一款$3包類似陽春麵。

珍珠宮

BOBO128 發表於 21-4-7 23:22
黃埔 AEON 2-3 點 又不是太誇張, 人流多, 但自助付款無需或少人排隊.

請問知唔知黃埔嗰間星期二晚會唔會改定啲價錢呀

珍珠宮

kensiu 發表於 21-4-9 02:19
問題係一田真係樣樣貴,AEON唔係,AEON好多野都平靚正

其實aeon唔減價都貴喎

水晶宮

kekawai 發表於 21-4-9 13:10
$3/包細薯片
$5/盒屋仔奶

四海魚旦,百佳一個月有1-2次係29.9元有三包,但係綑綁你買三包。近期我轉同yuu一千分加5元換另一牌子魚旦(惠康)。

屋仔奶5元盒不是特別平,普通。

HKTVmall 日本旦,個個星期都有1-2日賣39.9元二排、門市。每排十隻。

男爵府

kensiu 發表於 21-4-7 17:26
之前經過都無參與戰爭,今日得第一次試下入面去打仗,真係好辛苦,下次都唔打lu ...

所以逢星期三都唔會去aeon超市

男爵府

減齡達人勳章

Astra00 發表於 21-4-10 07:56
四海魚旦,百佳一個月有1-2次係29.9元有三包,但係綑綁你買三包。近期我轉同yuu一千分加5元換另一牌子魚旦 ...

Aeon d日本蛋仲要放工時間去會賣哂!
所以我次次都買薯片,蕃薯同三文魚
仲有$15/4定5個1包銅鑼燒,$15 雀巢乳酪,芝士,$10/韓國小籠包,水餃!仲有$5/ 雪米糍!!!

公爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

可愛教主2 發表於 21-4-10 07:38
請問知唔知黃埔嗰間星期二晚會唔會改定啲價錢呀

不會改定價錢,但會放好曬啲貨位置

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

真係勁多人

水晶宮

kekawai 發表於 21-4-10 10:15
Aeon d日本蛋仲要放工時間去會賣哂!
所以我次次都買薯片,蕃薯同三文魚
仲有$15/4定5個1包銅鑼燒,$15 雀 ...

日本旦,我樓下間HKTVmall 門市長期充足;正價多數50元二盒;特價就39.9元二盒。

你上文所列食物,對我而言非必需品,所以Aeon是否特價日,不影響到我日常購物習慣。

子爵府

我以前都會去買日本蛋20蚊排,但而家市面日本蛋平左好多,星期五在hktv mall買左2排$39蚊,所以吾特登去同人迫

首頁

尾頁

跳至