自由講場

跳至

首頁
23456...7

尾頁

大宅

回覆 hellokitty111 的帖子

呢樣我知,但辯方律師講野都痴線!唔make sense!之前又逼問哥哥!

子爵府

三件垃圾真係厚顏無恥,仲敢求情,有悔意應該係開庭時就認罪啦,應該個刻就話自己知過份,仲要開庭咁多日浪費納稅人的錢,睇返聆訊時話個啲短訊內容,咩打獲金,打到驚,咁無人性o既說話都講得出,我唔會認為佢真係覺得過分

唔好話我黑心,我真係覺得呢啲渣滓應該係獄中受返同一樣體罰,淨係坐監係便宜咗佢哋

侯爵府

正人渣

子爵府

好媽媽勳章

fanny590 發表於 21-4-14 15:05
謀殺唔係一定判終身監禁咩? 仲求咩情?

有啲會講明唔可以假釋

複式洋房

點解會求情

別墅

HOPEFORBB 發表於 21-4-14 16:06
三件垃圾真係厚顏無恥,仲敢求情,有悔意應該係開庭時就認罪啦,應該個刻就話自己知過份,仲要開庭咁多日浪 ...

真係好想知監獄嘅人睇完呢件新聞,入到邊個監房就邊個招呼佢哋!

子爵府

小源 發表於 21-4-14 15:10
係咪政府法援呀 邊有人接佢地生意

我識人嘅同行就係接咗好似?繼外婆呢單
但當佢知道單case係咁後佢都好唔開心
因為無得拒接

侯爵府

chole_bb 發表於 21-4-14 16:15
有啲會講明唔可以假釋

林過雲之類對社會仲有危險性先冇得假釋嘅啫!

伯爵府

如果有死刑就好,唔使嘥米飯

水晶宮

ASP2019 發表於 21-4-14 15:45
我明白求情係被定罪被告既權利,只係覺得代表律師講既嘢好唔make sense啫
...

果三個禽獸做的事本身都唔make sense(正常人唔會做,亦做唔出),點講都講唔到正常。同理由唔合理重好,等個官更易唔接納佢地求情,判重d。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

回覆樓主:

自己做過乜,心照啦

侯爵府

回覆樓主:

一定要終身監禁

瑪瑙宮

回覆樓主:

而家果兩公婆先30歲,就算判20年都先50歲,唔會死得,個繼外婆,5x歲,咪最多判幾年。

但只講,自己親生既仔女,個男人都可以咁既?

一切有為法  如夢幻泡影  如露亦如電  應作如是觀

欲知前世因  今生受的是   欲知來世果  今生作的是

大千世界  無罣無礙  自去自來  自由自在  要生便生  莫找替代

瑪瑙宮

小源 發表於 21-4-14 15:10
係咪政府法援呀 邊有人接佢地生意

多數啦,呢類官司,多數告得入, 只是睇下判幾耐咁解?

大千世界  無罣無礙  自去自來  自由自在  要生便生  莫找替代

瑪瑙宮

洋蔥頭媽咪 發表於 21-4-14 15:31
個男咁好火咪响入面受下囉,隻賤鷄又話湊仔壓力大,而家唔駛佢湊,叫佢响入面慢慢歎啦 ...

佢自己個親生女又唔打?打唔係親生既?
冇人叫佢做人繼母架,明知個男人有2個仔女都要嫁,而且兩個小朋友都唔係bb啦,有幾大壓力呀?

其實一直冇點睇到留意,對仔女個親生媽媽響邊?知唔知對仔女比人虐待到咁?

伯爵府

回覆樓主:

都唔知兩個辯護律屍講咩, 而家虐待致死都唔叫嚴重,佢地兩個系慢性打死一個五歲細路女

今日生父與繼母的律師只就2人承認的2項殘暴對待兒童罪求情。生父的律師同意兩童有很多傷勢、自搬家後的5個月長期被虐待、被告是2人的親生父親及沒有把子女及早送院治療等,都是加刑因素。不過律師指如逐次體罰計算,情況其實並不算嚴重,只是多次懲罰累積至傷勢嚴重。此外,律師亦指無證據顯示死者Z體重過輕。繼母的律師就指她一直都願為殘暴對待兒童承認責任。本案涉及虐兒的情節雖惡劣,但並非同類案件中最差。

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 環保接龍勳章

moonlight9198 發表於 21-4-14 17:20
而家果兩公婆先30歲,就算判20年都先50歲,唔會死得,個繼外婆,5x歲,咪最多判幾年。

但只講,自己親生既 ...
香港嘅終身監禁坐20年就可以申請假釋,但所謂20年,係扣底(即扣除還押時間)同扣假(公眾假期),兩件極品應還押接近三年,如果行為良好(多數獄中信主之類),七除八扣下,可能15-16年後已出冊。

伯爵府

moonlight9198 發表於 21-4-14 17:20

但只講,自己親生既 ...

兩個人渣一定系終身,最少都有排坐,只不過個件繼外婆坐幾耐姐。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

moonlight9198 發表於 21-4-14 17:26
佢自己個親生女又唔打?打唔係親生既?
冇人叫佢做人繼母架,明知個男人有2個仔女都要嫁,而且兩個小朋友都 ...

隻賤鷄話對小兄妹專同佢作對,攪到佢受好大壓力喎 扮有精神問題,所以要打佢哋虐待佢哋等佢哋聽教聽話,仲要同條死佬講到佢自己先係受害者

個親生阿媽又係十幾歲就攪大個肚,自己都未定性,分開就索性放棄小兄妹嘅撫養權自己過新生活,有話間中見下對仔女,但根本都冇乜盡阿媽责任 ,總之個個都自私只顧自己

瑪瑙宮

zhouzhouBB 發表於 21-4-14 17:30
都唔知兩個辯護律屍講咩, 而家虐待致死都唔叫嚴重,佢地兩個系慢性打死一個五歲細路女 :p ...

個律師把口咁講 ,個心是否又係咁講?
要捂住良心去幫呢類人渣說話嗎?

首頁
23456...7

尾頁

跳至