0-6個月

跳至

首頁

尾頁

別墅

最近開始食飽訓唔著 成日扭抱 喺床唔肯訓覺 就想抱起互動下 但一抱住就訓覺
唔想養成抱睡的壞習慣 不過一放低又喊
我買左oxford path 試過同佢播歌 郁下手腳 飛下公仔
但一係訓 一係喊
仲可以做d 咩 , 想玩一陣 攰攰地再自己訓

全人奶b 一日食6餐 130-150ml 應該就夠飽的 未戒夜奶

別墅

有冇話應該清醒幾耐 訓幾多呢?成日就咁pat 佢喺床又好似好衰咁
有冇作息可以參考下?
thanks!

男爵府

2個月我都係唱下歌,一路唱一路篤佢全身,或者捉住手仔腳仔跟拍子郁
抱佢周屋行,介紹下個屋企

2個月掉佢係床佢都唔識entertain自己,所以扭抱呀,有啲人會擺床頭搖鈴,或者放黑白咭俾佢望、係伸手可及的距離放公仔俾佢搞下,有啲嘢做應該會無咁黐身

男爵府

abc2111 發表於 21-4-16 10:49
有冇話應該清醒幾耐 訓幾多呢?成日就咁pat 佢喺床又好似好衰咁
有冇作息可以參考下?
thanks!

每個BB所需睡眠時間可以爭好遠,就算話平均瞓12個鐘,可能A寶寶瞓10個鐘,B寶寶瞓14個鐘,平均一樣係12 但佢地爭咗成4個鐘!
兩個月大概已有天生的pattern出咗嚟,維持食玩瞓的cycle,記錄下佢天生規律,大概記錄7-10日就可以檢討下食同瞓嘅時間,定一個唔會太勉強BB嘅時間表

別墅

thanks 我試下同佢相處下

禁止訪問

別墅

白嘈音只係有效左一日😂 第二日已經冇用了即係你唔會專登保持佢清醒 由得佢自己一直訓嗎?

夜晚會唔會唔肯訓

別墅

abc2111 發表於 21-4-16 10:47
最近開始食飽訓唔著 成日扭抱 喺床唔肯訓覺 就想抱起互動下 但一抱住就訓覺
唔想養成抱睡的壞習慣 不過一放 ...

我bb依家都係兩個半月
基乎每次都要抱睡
本身好醒睡
唔抱睡夜晚個轉一定唔肯訓

一日大概只訓至11個鐘,我都好頭痕,點樣可以無咁醒訓同埋訓得耐啲
但我已經同屋企人成日同佢玩

比張紙巾佢揸下
郁下佢手仔腳仔
同佢傾下計咁

首頁

尾頁

跳至