自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

一係狠過人地, 停飛; 一係...跟囉!!!!!!!!!!!!!

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

emilylam 發表於 21-4-18 17:24
抄都唔識抄 睇下上年防疫 ,中央唔點名批評香港防疫唔到位林鄭都唔改善添呀
...

研究中......
放下自在

珍珠宮

減齡達人勳章

emilylam 發表於 21-4-18 17:22

我係唔鐘意呢届林鄭政府做事,唔係反政府,CY做特首我一直 ...

我唔係話你反政府,我自己都支持香港警察,但係林鄭呢個政府,老老實實有邊個高官真係做到嘢,仲有嗰班’磚家‘,個個都好似唔做唔錯少做少錯咁

水晶宮

FennieMan 發表於 21-4-18 17:26
我唔係話你反政府,我自己都支持香港警察,但係林鄭呢個政府,老老實實有邊個高官真係做到嘢,仲有嗰班’ ...

我明白,只是想解釋清楚d

子爵府

我唔係話你反政府,我自己都支持香港警察,但係林鄭呢個政府,老老實實有邊個高官真係做到嘢,仲有嗰班’ ...
香港係班磚家話事 買咩針都要經過佢地同意

伯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

cattz288 發表於 21-4-18 17:24
我買, 停印度, 菲印尼跟...加監28日

我再跟

珍珠宮

減齡達人勳章

cy101 發表於 21-4-18 17:25
一係狠過人地, 停飛; 一係...跟囉!!!!!!!!!!!!!

跟都要‘磚家’開會先,再研究......

琥珀宮

FennieMan 發表於 21-4-18 17:08
呢啲咪係真係做嘢囉,你睇我哋香港特區政府

從此香港正苦跟住澳門做野

大宅

我記得上個禮拜開始都有醫生專家話要禁印丶菲等了,但政府冇理咋嘛

男爵府

唔該跟下澳門

男爵府

政府都唔知夠唔夠膽隔離班菲/印傭28日,之前已經有一班僱傭工司和僱主出嚟嘈話,隔離21日要用好多錢,叫政府補貼!
政府出什麼政策,都有一班人出嚟嘈,又要政府比翻啲著數,無完無了!

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

平平常常 發表於 21-4-18 17:24
香港反應慢D唔緊要,有澳門比你抄功課呀。抄得快,好世界。

講真,講防疫,阿爺做晒俾香港跟,香港班官有冇跟? 香港防疫做咁耐,有幾差,大家有眼見,我唔知係咪啲港英餘孽自大高傲,以為佢哋嗰套先叫得?但好明顯唔係囉,定有政府高層有顆黃心,想攬炒香港。

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

hellokitty111 發表於 21-4-18 17:35
政府都唔知夠唔夠膽隔離班菲/印傭28日,之前已經有一班僱傭工司和僱主出嚟嘈話,隔離21日要用好多錢,叫政府補貼!
政府出什麼政策,都有一班人出嚟嘈,又要政府比翻啲著數,無完無了!...

老實講吖,我唔覺政府有幾驚有幾尊重香港外傭僱主,咁多年,有幾多次會聽外傭僱主聲音去管朿香港外傭? 外傭今日喺香港橫行,就係咁多年香港政府都冇尊重同聽取外傭僱主慘況而縱容出嚟,今日政府會因為外傭僱主而放寬?我覺得好奇囉!幾時香港政府會咁照顧香港外傭僱主?

為香港外傭僱主着想?咁多年都話知僱主死,突然咁照顧外傭僱主?借口嚟啫

子爵府

話時話,澳門其實係咪無人入境?點解一單輸入個案都無?

珍珠宮

回覆樓主:

澳門一見有漏洞問題就即補,香港?得個拖。。。全班都係高分低能嘅所謂官員真心連一個大陸的鎮長,連村長都不如

男爵府

呢個政府真係廢到一個點 次次都係咁,林鄭政府你快啲落台啦!
我不是反政府,我十分支持警察, 我很愛國,最憎黑暴, 最憎毒果茶毒下一代扭曲是非, 不過這屆政府真係幫唔落

象牙宮

coolnestea 發表於 21-4-18 17:40
呢個政府真係廢到一個點 次次都係咁,林鄭政府你快啲落台啦!
我不是反政府,我十分支持警察, ...

我直情懷疑有班YC喺林鄭政府裹面,邊有可能做到咁差?

珍珠宮

不要28天,我地要block......因我地入口量比澳門多,風險更高。

珍珠宮

抄都唔識抄 睇下上年防疫 ,中央唔點名批評香港防疫唔到位林鄭都唔改善添呀
...

香港可能抄緊新加坡!

新加坡一路都放緊印度人入境,來自印度,印尼,菲律賓的傭工入境無停過。

象牙宮

...

唔係有中國睇住香港,唔係有香港警察忠誠勇敢守城,靠林鄭帶領嘅香港政府? 香港失守咗好耐了。

唔係有中國推出國安法,香港到今日仲係黑暴橫行,林鄭成個政府團隊都廢的。仲有個陳姑娘,防疫搞成咁,返屋企啦!

首頁
12345...7

尾頁

跳至