自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

17年豐澤買咗個洗衣機本身兩年保養,加咗豐澤延長保養,仍然係保養期,最近洗衣機壞咗打電話去豐澤約維修,問題來了。她要我先付維修費及如果更換零件係需收費?但我唔清楚係咪有x底費?
jm有冇經驗?

男爵府

我都係2017年買咗部洗衣機,最近條皮帶好似鬆咗, 乾衣嘅時候好嘈,同埋會不停咁向前郁, 跟住我打去客戶服務部,佢話首先要聯絡總代理派維修師傅上嚟睇,然後出張報價單,如果過咗保養期,上門費要自己先付, 佢哋好多嘢都唔包㗎,所以我下次唔會再喺豐澤再俾錢加保養期。 p.s 豐澤個客戶服務部d員工態度真係麻麻,總之冇下次

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我部洗衣機都係18年買,剛過了原廠保養, 就壞了display 板。打電話去澤問,客服解釋得都清楚。
我要自己打電話去原廠約師傅上門維修,如要換零件, 都需要自行付費先 (即要付上門維修&零件費), 再向澤 claim
件費只包自然損壞那種, 人為損壞不包
買了這3年延長保養, 索償累積上限是買機價的125%

我換了display 板&上門維修費共$1680, 4月10日攞維修單去澤門市比員工影相交回寫字樓, 13日已有員工打電話話可以過數比我, 4月16日銀行已收到錢

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

回覆 marcusmama1214 的帖子

希望幫到你!

大宅

sarahtsw 發表於 21-4-20 16:48
回覆 marcusmama1214 的帖子

希望幫到你!

謝謝
我再打電話去問同你所講差不多,今次我係張單電郵給客戶服務部,等客戶回覆才 claim

wcpcelia    發表於 21-4-21 14:34

首頁

尾頁

跳至