自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆樓主:

莉花頭,做過兩次,每次keep到大半年

珍珠宮

卓媽 發表於 21-4-26 08:46
但係我見IG/Facebook 嗰度有啲髮型屋$600就做到,不過唔知效果如何

價錢咁平需要小心啲,要求髮型屋當面開藥水比你睇。我試過貪平幫襯咗尖沙咀一間髮型屋,我book時已講明要用paimore 藥水,但個髮型師不斷遊說我用資生堂藥水更好,但我堅持要用paimore藥水,結果出來嘅效果吾似我以往做primore咁好效果而且落藥水的方法亦和以往不同,我問幫我個洗頭個職員佢一時口快話係資生堂即時又轉呔話係paimore。不得不相信佢地暗中換咗藥水
Paimore市價$1000-$1300比你參考

Love and Kindness are never wasted.

珍珠宮

sabun 發表於 21-4-25 10:01
見Facebook好多stylist賣廣告,見效果好好,啲頭髮再毛燥但又不會像負離子扁塌塌咁,又有髮尾內彎效果, ...

我天生卷髮,做咗好多年負離子直至幾年前試過paimore直療之後無再做負離子了,因為直療只有日本paimore藥水嘅專利,比起負離子效果更自然更順直,而不是死直直的。髮質會變得柔順而自然直,同負離子係明顯有分別的,所以我一年會keep住做兩次

Love and Kindness are never wasted.

珍珠宮

sabun 發表於 21-4-26 11:36
同問,因最憎負離子,太貼

Sure la, 好貼好死直直,一望就知道做咗負離子,新長返出嚟嘅頭髮明顯吾協調,所以我都吾like負離子

男爵府

回覆 卓媽 的帖子

可否pm我details?

珊瑚宮

2024年龍年勳章

曾經做過,唔適合我呢d頭髮又硬又攣嘅人

珊瑚宮

2024年龍年勳章

babycam 發表於 21-4-26 12:01
我天生卷髮,做咗好多年負離子直至幾年前試過paimore直療之後無再做負離子了,因為直療只有日本paimore藥 ...

反而我試過一次之後,就乖乖地繼續負離子,不過唔知係咪我做嗰間整得唔好啦

珍珠宮

李豆豆 發表於 21-4-26 12:24
反而我試過一次之後,就乖乖地繼續負離子,不過唔知係咪我做嗰間整得唔好啦
...

So sad

你係咪sure髮型屋所用嘅藥水係paimore? 吾好只睇到「直療」就上當,好多髮型屋掛羊頭賣狗肉的。
Anyway, 你搵到自己適合嘅方法就OK

侯爵府

牛年勳章 2018復活節勳章

回覆樓主:

做過
唔乾 自然 靚
我諗keep得好唔好係睇用料同手勢

珊瑚宮

2024年龍年勳章

babycam 發表於 21-4-26 12:31
So sad

你係咪sure髮型屋所用嘅藥水係paimore? 吾好只睇到「直療」就上當,好多髮型屋掛羊頭賣 ...

我記得係,佢仲俾包藥水我睇

珍珠宮

李豆豆 發表於 21-4-26 13:35
我記得係,佢仲俾包藥水我睇

記得咩顏色嗎?

珍珠宮

牛年勳章 醒目開學勳章

回覆樓主:

我女整頭都要1400元。
熱療直療要用專用洗頭水洗頭才整髮

珍珠宮

babycam 發表於 21-4-26 12:01
我天生卷髮,做咗好多年負離子直至幾年前試過paimore直療之後無再做負離子了,因為直療只有日本paimore藥 ...

我不是天生卷髮,但頭髮粗硬同鞋,咁適合嗎?
可否pm我妳在那兒整?

珍珠宮

sabun 發表於 21-4-26 13:57
我不是天生卷髮,但頭髮粗硬同鞋,咁適合嗎?
可否pm我妳在那兒整?

我分享一下親身體驗,做paimore同負離子好相似,第一次藥水係軟化同打開頭髮嘅輪狀表層,而我比平常人需要加長時間來軟化髮質,因為髮型師來來回回好幾次抆一條頭髮來判斷軟化程度也會因應髮質來處理,頭髮越硬所需時間稍稍長少少啫,所以我啲頭髮都不是柔軟的,不要擔心。
至於鞋手呢個問題,你平日有用護髮素/髮膜嗎?
正常做完直療/負離子都吾會有鞋手感覺,除非髮質好乾。

男爵府

見Facebook好多stylist賣廣告,見效果好好,啲頭髮再毛燥但又不會像負離子扁塌塌咁,又有髮尾內彎效果, ...

我做過,幾好的

珍珠宮

IHateSummer 發表於 21-4-26 12:36
做過
唔乾 自然 靚
我諗keep得好唔好係睇用料同手勢

Agreed with you.
說中了,用料同手勢先係重點。

伯爵府

babycam 發表於 21-4-26 14:13
我分享一下親身體驗,做paimore同負離子好相似,第一次藥水係軟化同打開頭髮嘅輪狀表層,而我比平常人需要 ...

我想試果間,可否pm我?

大宅

尋日剛剛帶個囡做完直療~真心正
睇相就睇到效果
由一堆草,變得很潤澤

大宅

信個個YOUTUBER CARMEN, 揾太子GARY整過一次, 以後都吾會再去, 態度衰到不得了, 個老婆叫好少少但應該近得多個核突老公多, 講野都有骨
整完D尾都炒炒地燶左

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 笑得好勳章

我做左

首頁

尾頁

跳至