網購天地

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

畀面勳章

mandy952 發表於 21-4-29 20:18
剛買左幾件純綿tshirt,都係20元人仔左右
好抵
最重要係買蓮花清瘟胶囊,看下門口用

請問登記是否要國內電話?送香港都係經集運嗎?

琥珀宮

畀面勳章

mandy952 發表於 21-4-29 21:42

買左隻75元lock&lock煎pan, 超正,香港最少300元

請問是否易潔pan?

琥珀宮

littlesister 發表於 21-5-3 13:09
請問登記是否要國內電話?送香港都係經集運嗎?

唔使國內電話

琥珀宮

littlesister 發表於 21-5-3 13:13
請問是否易潔pan?

琥珀宮

05suey 發表於 21-5-3 12:53
有link嗎?我想買個細細地煎pan,謝謝你

https://mobile.yangkeduo.com/goods.html?goods_id=150124723541&page_from=39&_oc_trace_mark=199&pxq_secret_key=Z6GSPDQUEY6HETQGBZXNWUIQQWJ37INDQYJQJZ5W55T4CVRGS3AA&share_uin=OWP64V3Q55D3IB5LNY2RHGWNN4_GEXDA&refer_share_id=89e84dd32bb04d98b1458043fbaf8cd9&refer_share_uid=4377322000717&refer_share_channel=copy_link&refer_share_form=text

男爵府

mandy952 發表於 21-5-3 13:17
https://mobile.yangkeduo.com/goods.html?goods_id=150124723541&page_from=39&_oc_trace_mark=199&pxq_s ...

多謝你的分享

伯爵府

我係多多買米, 平過淘寶/京東好多

禁止訪問

珍珠宮

精緻種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

vlaine 發表於 21-5-8 13:05
有冇link或店名?謝謝

https://mobile.yangkeduo.com/goods2.html?goods_id=230199596226&page_from=101&_oc_trace_mark=199&_oc_trace_mark_extra=null&pxq_secret_key=D5AFW3ZQEQ37N63C5FESHMCE3TP5UNEZEMVI7QSLHTB3ZVOTWXYQ&share_uin=OT75TRYEBWOTOJZKN7RZMP5FUU_GEXDA&refer_share_id=78d0fba97f854e39b3d34d9431f7473a&refer_share_uid=9903097466125&refer_share_channel=copy_link&refer_share_form=text

好好用,唔痴底,唔生銹

子爵府

mandy952 發表於 21-5-3 13:14
唔使國內電話
唔好意思,搭單問下,我註冊拼多多,用香港電話,佢知我住香港,每次睇中一的價品,佢都話當前地區不支持銷售,轉俾其他賣家(同樣嘅貨)我可以買及寄香港,貨價貴及寄香港運費。但我有東莞集運倉收貨。唔知點樣做,所以咁耐未買過拼多多。

珍珠宮

Brenda302 發表於 21-5-8 13:38
唔好意思,搭單問下,我註冊拼多多,用香港電話,佢知我住香港,每次睇中一的價品,佢都話當前地區不支持銷 ...

我都係用香港電話註冊,收貨地址係東莞集運地址,買咗不下100件貨未試過唔發,主要唔係電話,係收貨地址要在大陸。

象牙宮

mandy952 發表於 21-4-29 21:34
係,而家可以云閃付比錢,好方便

雲閃付係咪只可以綁銀聯信用卡?我搞唔掂個tap and go,睇黎要去開張信用卡了

琥珀宮

無話可說 發表於 21-5-8 15:16
雲閃付係咪只可以綁銀聯信用卡?我搞唔掂個tap and go,睇黎要去開張信用卡了
...

雲閃付只可以用銀聯卡
大陸wechat比錢可以綁visa, Master, 但要比手續費,不過中銀出嗰張淘寶master就唔收,如果wechatpay綁呢張都ok, 亦可以大陸實店消費
但銀聯個rate最正,所以都係用返云閃付比錢

琥珀宮

Brenda302 發表於 21-5-8 13:38
唔好意思,搭單問下,我註冊拼多多,用香港電話,佢知我住香港,每次睇中一的價品,佢都話當前地區不支持銷 ...

唔好意思,原來要用大陸電話,我用左老公個大陸電話,所以冇咩印象

象牙宮

mandy952 發表於 21-5-8 15:20

雲閃付只可以用銀聯卡

唔該晒,試左普通存款戶口唔得添,即係又要開張信用卡 我有大陸戶口綁左wechat了,唔知仲可唔可以綁visa...再研究下先,thanks

琥珀宮

無話可說 發表於 21-5-8 15:35
唔該晒,試左普通存款戶口唔得添,即係又要開張信用卡 我有大陸戶口綁左wechat了,唔知仲可唔 ...

可以,但大陸wechat綁visa或master只可以消費,唔可以轉賬
其實銀聯双幣卡係深圳同廣州可以當八達通咁搭車用,好方便,尤其同老人家或細路一齊,佢地冇電話比錢的話

翡翠宮

RT 發表於 21-5-4 16:03
我係多多買米, 平過淘寶/京東好多

計埋運費都平?我京東買咗包5kg¥35係包埋到香港。

子爵府

回覆 kittylam 的帖子

你好呀!原來你都係用香港電話登記。但係我填咗名同香港電話,係冇地址俾我填。所以我每次登入,佢都以為我買貨就要直運落香港,重報埋運費幾錢。好無奈

珍珠宮

Brenda302 發表於 21-5-8 17:36

你好呀!原來你都係用香港電話登記。但係我填咗名同香港電話,係冇地址俾我填。所以 ...

註你本身有冇用開集運?冇就去註冊一個集運,然後用集運地址作為收貨地址。

子爵府

Kitty 多謝你嘅回覆。我有集運地址,亦買過淘寶物品。拼多多可能我要下單一次,先會有收貨地址填,咁我就有得填集運倉地址。不過真係好多謝你嘅回覆。

首頁

尾頁

跳至