自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

KenHim 發表於 21-5-27 23:08
其實bk應該開個staycation group,依家大把人可以討論吓,我都成日去,可以大家比較吓邊度好
...
都好主意吖,我未玩過住香港酒店,係呢期無意中見到大坑有間英式酒店式apartment,想揾個星期六晚住番晚扮旅行,只可惜佢冇泳池都千幾蚊晚,好似有啲貴。否則平平地同阿囝住番晚,逛吓大坑啲內街食吓野影下人地建築(我囝讀緊建築,呢期我地沉迷睇人地啲裝修),攰又可以冷番上酒店hea同買零食開大食會,不知幾正。

子爵府

忌廉寶寶 發表於 21-5-27 20:01
係,仲比jm誤會文華都要淪落到做隔離酒店呢個價21晚真係唔係人人住得起/捨得住,我估佢做返local ...

我諗三四千蚊嘅房唔太多(雙人房已過4k),其他房去到五位數字都有。不過好似話入住率低過唔知幾多的話,政府會補貼某個百分比嘅房價。咁做隔離酒店起碼預到人手安排同Secure某個收入先。俾得起呢個價嘅人唔知多唔多(我唔係嗰個level去判斷啦)如果唔係政府包底都做得過嘅。

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

s0650993 發表於 21-5-28 00:35
我諗三四千蚊嘅房唔太多(雙人房已過4k),其他房去到五位數字都有。不過好似話入住率低過唔知幾多的話, ...

咁高檔嘅隔離酒店唔多,要飛出飛入嘅富豪,只要大部分都揀佢,應該都有一定生意。

s0650993    發表於 21-5-28 09:27
s0650993    發表於 21-5-28 09:26

子爵府

虎到金來勳章

想問啲房設計係舊式?

複式洋房

michellechiu02 發表於 21-5-27 12:45
紮花唔係另外訂?
我sd email問左MO,佢話送蛋糕
另外我問佈置,佢sd左2條link比我,一間係MO花店,一間係 ...

無訂呀,入房就見到連盒朱古力放左喺櫃面
c6話佢訂房淨係講左結婚週年同埋request bb床咋

侯爵府

試過Tea,唔好食。

首頁

尾頁

跳至