自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 HiPP勳章(2) 2018復活節勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章 DHA勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

大鄉里,本來想同囡囡搵D暑期畫班報名,大部份都要$250一堂,有D仲要唔近屋企,上網搵吓,原來大陸已經有好多系統完善嘅網上美術課,仲有免費試堂,
暫時報咗星期六試堂,你地有冇其他推介?

大宅

虎到金來勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

cathy.auyeung 發表於 21-6-9 14:29
大鄉里,本來想同囡囡搵D暑期畫班報名,大部份都要$250一堂,有D仲要唔近屋企,上網搵吓,原來大陸已經有好多系 ...

畫啦啦可以免費試堂

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 HiPP勳章(2) 2018復活節勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章 DHA勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

回覆 YY.mama 的帖子

我係試畫啦啦呀!你有冇試過,好唔好?

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

YY.mama 發表於 21-6-9 14:38
畫啦啦可以免費試堂

請問要點報名?

伯爵府

男爵府

YY.mama 發表於 21-6-9 14:38
畫啦啦可以免費試堂

我地上畫拉拉差唔多2年,每個禮拜一節課,老師教得好認真,要交功課老師會點評畫作!可以請假補堂,或者臨時上唔到可以申請課程回放睇住畫返!我買左1年半課除翻開60幾人仔一堂!

wcpcelia    發表於 21-6-10 12:26

伯爵府

回覆 sunnyvivian 的帖子

1對幾個學生?學費按月俾定要俾一年?

侯爵府

sunnyvivian 發表於 21-6-9 15:14
我地上畫拉拉差唔多2年,每個禮拜一節課,老師教得好認真,要交功課老師會點評畫作!可以請假補堂,或者臨 ...

想問下同真實畫堂有咩分別?
會唔會唔捉住隻手就畫得唔好呢?

男爵府

cathy.auyeung 發表於 21-6-9 15:18
回覆 sunnyvivian 的帖子

1對幾個學生?學費按月俾定要俾一年?

通常一對六,時間同老師係定左一個,買得越多堂就越平,先比錢買堂!

男爵府

mimi987 發表於 21-6-9 15:21
想問下同真實畫堂有咩分別?
會唔會唔捉住隻手就畫得唔好呢?

我地之前幼稚園有出去學畫畫,但好多時有D位置係老師幫手畫,畫拉拉老師會教畫畫技巧,老師都係美術學院畢業的!我仔畫出來的畫爸爸都話靚,話老師有D料到!

翡翠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

cathy.auyeung 發表於 21-6-9 14:29
大鄉里,本來想同囡囡搵D暑期畫班報名,大部份都要$250一堂,有D仲要唔近屋企,上網搵吓,原來大陸已經有好多系 ...
請問你係點search呢類課程?

伯爵府

回覆 karenlyk 的帖子

都係網上搵資料

複式洋房

好多朋友試過麻麻地,一次性,上開實體課就唔會考慮

大宅

虎到金來勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

回覆樓主:

Scan QR code 就可以免費試堂

禁止訪問

伯爵府

試咗兩間,叫畫啦x同畫了x,兩間D老師都好專業,畫啦x個堂係畫房屋,佢初時會有好多圖比小朋友睇,激發創意,然後叫小朋友係屋企搵一樣物品,我女搵咗杯,同場其他人搵咗水樽,照住外型畫,再將佢變成房子,另一間房子就完全可以幻想出嚟,一邊畫老師就逐個睇吓再俾D意見,全程大釣一個鐘
另一間,試堂係設計甜品屋海報,首先要介紹自己同分享吓食咩甜品,再介紹咗一個畫家同佢畫甜品嘅作品,講吓用色光陰,然後較小朋友利用立體圖型畫蛋糕同甜品,一邊畫又講吓構圖同阻擋視線嘅關係,再創作自己甜品店個名,同互相分享畫作,後面老師會請家長一齊聽,講吓今日教咗咩

伯爵府

cathy.auyeung 發表於 21-6-16 07:51
試咗兩間,叫畫啦x同畫了x,兩間D老師都好專業,畫啦x個堂係畫房屋,佢初時會有好多圖比小朋友睇,激發創 ...

第二間全程90分鐘,上面幅畫係試堂時畫嘅,最後我join咗第二間

伯爵府

cathy.auyeung 發表於 21-6-16 07:53
第二間全程90分鐘,上面幅畫係試堂時畫嘅,最後我join咗第二間

請問第二間叫咩名?可以share link嗎?上堂係咪只需要一部pad,要唔要有個大人跟坐喺旁邊?

伯爵府

Ocean419 發表於 21-6-16 07:57
請問第二間叫咩名?可以share link嗎?上堂係咪只需要一部pad,要唔要有個大人跟坐喺旁邊?
...

第二間叫畫了x,畫x麼,如果你有興趣,可以免費試堂,pm我

伯爵府

Ocean419 發表於 21-6-16 07:57
...

可以用ipad上,我自己係駁上電視,如果小朋友仲細,建議陪上課,如果小學又上開zoom唔陪都得
另外佢個app有個旁聽功能,即係小朋友係屋企上課,家長係可以用電話app睇住佢上堂

首頁

尾頁

跳至