自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

2024年龍年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 畀面勳章 BK Milk勳章

媽媽家中平版電腦壞了,以及eye 下個月快將到期。
我打去問平安鐘公司,除了pccw ,仲有邊間電訊公司可選呀!但佢地竟然答唔到。
所以想問問大家,有用開邊間呀!thanks

子爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章

唔係所有固網電話公司都可以咩?
雖然以前我屋企裝平安鐘係用PCCW,但係佢部機只不過係喺電話線到分駁個頭去佢部機之嘛,等你按部機求救時,佢即刻同你接去平安鐘公司度!

但係你呢度又講到關咩平板電腦,eye 多媒體,呢啲同平安鐘有咩關係呢?

伯爵府

2024年龍年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 畀面勳章 BK Milk勳章

observer 發表於 21-7-8 08:25
唔係所有固網電話公司都可以咩?
雖然以前我屋企裝平安鐘係用PCCW,但係佢部機只不過係喺電話線到分駁個頭 ...

因為媽媽比效喜歡上網睇戲,以及pccw 停電後都用到平安鐘功能。
所以先幫佢裝eye.
但而家部pad 壞咗,要成3000幾另加月費好貴。所以想知有冇另外d公司可建議。

別墅

小肥豬 發表於 21-7-8 08:18
媽媽家中平版電腦壞了,以及eye 下個月快將到期。
我打去問平安鐘公司,除了pccw ,仲有邊間電訊公司可選呀 ...

我99用和記電話線,也可以裝平安鐘

wcpcelia    發表於 21-7-8 10:02

子爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章

小肥豬 發表於 21-7-8 08:49
因為媽媽比效喜歡上網睇戲,以及pccw 停電後都用到平安鐘功能。
所以先幫佢裝eye.
但而家部pad 壞咗,要成 ...

首先,你參加嗰個固網計劃,之前電訊都有sell我,不過我冇興趣要佢嗰部多媒體機,收月費又貴。
其實你媽媽用緊部平板係點上網㗎,佢係咪用網上行㗎?

平板壞咗就必定要買部,如果淨係喺屋企上網睇戲,唔會帶出街,點解唔買部平平哋,純粹Wi-Fi上網嘅平板呢。eye 如果唔係常用嘅,就用普通固網計劃就可以啊,間間固網公司都可以。

珍珠宮

牛年勳章 畀面勳章

所以先幫佢裝eye.

你媽媽有冇申請消費券呀?帶佢去買部新 pad啦。

伯爵府

docomo 發表於 21-7-8 10:29
你媽媽有冇申請消費券呀?帶佢去買部新 pad啦。

有呀!而家處理咗喇。到最後都唔駛幫媽媽轉台。因為$99 pccw eye 原來係可以上網㗎。但d職員竟然話比我聽冇得上網,咁我當然要去搵其他公司喇。
所以而家,我就可以比部,多出嚟的舊ipad 比佢上網睇戲。到時佢唔滿意部機,都可以等到8月自己去買一部新機用。

唔該各位。

大宅

所以先幫佢裝eye.

和記,和記都係租pccw的線,和記平58蚊一個月

首頁

尾頁

跳至