自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

https://m.mingpao.com/pns/%E6%B8 ... %E5%9B%9A6%E5%91%A8
保母摔嬰落膠墊囚6周

法官說要判具阻嚇的刑期,但我還是覺得判刑太少

男爵府

Soming 發表於 21-7-17 12:14
https://m.mingpao.com/pns/%E6%B8%AF%E8%81%9E/article/20210717/s00002/1626459282004/%E4%BF%9D%E6%AF%8 ...

起碼一年了

翡翠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

https://m.mingpao.com/pns/%E6%B8%AF%E8%81%9E/article/20210717/s00002/1626459282004/%E4%BF%9D%E6%AF%8 ...

6周太少,至少6個月,虐兒喎!

翡翠宮

牛年勳章

karenlyk 發表於 21-7-17 12:22

仲要係虐人個兒,真係至少六個月

男爵府

牛年勳章

回覆樓主:

唔係嘛咁少, 小朋友咁細,少少震盪都會影響個腦㗎啵,咁短嘅 刑, 唔係同隔離差唔多?

wcpcelia    發表於 21-7-19 12:33

大宅

湘 發表於 21-7-17 12:46
唔係嘛咁少, 小朋友咁細,少少震盪都會影響個腦㗎啵,咁短嘅 刑, 唔太同隔離差唔多
...

你啱,仲少過隔離 唔知個法官點解判咁少。

禁止訪問

男爵府

點阻嚇到啊

男爵府

2024年龍年勳章 醒目開學勳章

判得太少喇,沒有阻嚇性,今次係父母裝can, 早發現,小朋友沒有太大損傷, 覺得應該判最少一年

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

回覆樓主:

判咁少?!
有無搞錯

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

WingwingKel 發表於 21-7-17 13:01
點阻嚇到啊

係囉!個半月出嚟又再犯法

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆樓主:

咁少 冇阻嚇性

男爵府

認真,其實我哋係咪應該寫信比律政司,就刑期覆核

珍珠宮

太少了吧?完全無阻嚇性!

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

咁少

複式洋房

冇阻嚇性

大宅

係啦~至少都囚1年...

水晶宮

畀面勳章

「裁判官屈麗雯表示,女嬰僅8個月大,沒有能力保護自己,斥被告行為「令人髮指」。」

令人髮指先6周?咪玩啦

仲有,被告原來有精神問題,就算今次無虐兒,俾佢湊仔都咪話唔驚

珍珠宮

精緻種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

唔係嘛,6周叫有阻嚇性 ?香港真係犯罪天堂,香港本土好人冇公道

子爵府

karenlyk 發表於 21-7-17 12:22

6個月都太少,分分鐘俾佢搞到有後遺症,咁就一世,最少6年就差唔多

首頁

尾頁

跳至