自由講場

跳至

首頁
23456...18

尾頁

男爵府

BK Milk勳章

回覆樓主:

乜現今嘅科技仲有嘢可以封鎖嘅咩?唉。。。。點解d人嘅思想好似大倒退咁,特別係一撮奇特嘅香港人!!

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

hfl2000 發表於 21-7-24 09:21
喺微博打「鄭州」就搵到消息啦,仲係「熱搜」來,何來封鎖消息呀?
你自己封咗自己個腦咋吓?正 ...

好彩有呢個師傅叫人走,應該大部分人都走了
放下自在

伯爵府

天災,何解會話人地封鎖消息?無天災又無人死既國家會受到特別待遇?會有好多利益?弱智既人先諗到既邏輯

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

抖音好多片呀,重有人叫D人棄車快D出來呀

什麼都也自有它盡頭 別要逝去才珍惜今日所擁有

侯爵府

回覆樓主:

日本311地震, 都唔會咁快知道死幾多人啦, 而家仲忙緊救災, 要分清楚緩急先後,數字慢慢會統計出嚟, 何來封鎖?!

珍珠宮

畀面勳章

回覆樓主:

唔好講微博喇,淨係去央視睇下,已經見到幾十條新聞片,咁叫封鎖?點解香港仲有咁多人鍾意封鎖自己個腦?

樓主做乜封鎖自己?繼續上bk 睇下回應啦 [

連最基本的fact check都唔做就上嚟文宣, 係咪去錯咗網站?

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 環保接龍勳章

ZZdaphne 發表於 21-7-24 09:31

開個新帖教學!抗衡標體黨!

黃物轉左睇毒果副線「眾新聞」,仲有個可能冇人入到內地採訪嘅「眾新聞中國組」剪輯咗一段配晒音嘅「真相」片段晌YouTube 被黃物謨拜中,法輪味濃。

大宅

2024年龍年勳章

回覆樓主:

樓主個腦自我封鎖,當然以為消息被封鎖,只要樓主去抖音、微博等網站已經有大量片段

男爵府

大宅

2024年龍年勳章

回覆樓主:

另一方面睇,樓主都已經好好,起碼肯上BK比各JM點醒佢,不過裝睡的人永遠不醒 ,文宣潛水了

侯爵府

樓主,印度嗰邊剛剛都遇上暴兩死咗百幾人(RIP), 不如你又揾吓有無當地嘅新聞影片啦,否則又俾你話印度封鎖新聞喇!

水晶宮

大陸電視台都有播, 反而香港要封鎖消息??

珍珠宮

畀面勳章

yan_yan_mummy 發表於 21-7-24 09:46
黃物轉左睇毒果副線「眾新聞」,仲有個可能冇人入到內地採訪嘅「眾新聞中國組」剪輯咗一段配晒音嘅「真相 ...

唔係嘛,咁多新聞採訪、民間視頻唔睇,睇人上網剪剪貼貼?

伯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

樓主呀, 知唔知鄭州水災發生左幾日咋, 依家仲處理梗, 不斷更新傷亡數字, 點封鎖呀, 你睇黃報咪封鎖囉, 睇正常報紙咪唔封鎖囉
樓主唔洗扮關心中國水災, 你依D人應該關心老美嘅災難, 老美佛州樓倒塌發生左成個月啦, 唔知搵晒死者未呢? 唔知死幾多人? 成個月啦都未有最終死亡數字, 依你原則, 應該係封鎖新聞

男爵府

hike 發表於 21-7-24 07:50
https://mobile.twitter.com/wuwenhang/status/1418392171196129283

好似幾大鑊下,成條4km 嘅隧道浸晒, ...
你去Twitter 睇國內消息梗係唔夠新鮮。睇微博啦!大把消息點會封鎖!唉

珍珠宮

畀面勳章

hike 發表於 21-7-24 07:50
https://mobile.twitter.com/wuwenhang/status/1418392171196129283

好似幾大鑊下,成條4km 嘅隧道浸晒, ...

網上大把資訊, 偏要自我封鎖, 無人幫到你架

珍珠宮

開心吸收勳章

him-bb 發表於 21-7-24 08:19
睇清楚至講邊條隧道 人地緊好幾台抽水機抽緊水出黎 仲有好多視頻 點解話人地封鎖

...

因為啲人想誤導讀者。
唔係封鎖,係未有消息。

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

羅繞睛 發表於 21-7-24 10:00
你去Twitter 睇國內消息梗係唔夠新鮮。睇微博啦!大把消息點會封鎖!唉
...

佢係咪侵粉?想幫手發聲?
放下自在

男爵府

回覆樓主:

我上網睇有人話由開始浸到入車到沒頂都有半個鐘,其實夠時間走,佢自己走時都見好多人走,有幾多人濕哂腳仲會唔走呢

子爵府

2023年兔年勳章 牛年勳章

香港新聞未報,老公已經喺微博微信睇到內地報導,同我講河南發生災情。

首頁
23456...18

尾頁

跳至