自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

笑得好勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 分享愛

polliebb 發表於 21-7-25 01:28
申請會員卡,唔用aeon信用卡, 咪可以用其他卡囉

我都諗不如cut左信用卡,改申請會員卡比$20年費算!彈性好多可以用其他信用卡付款

珊瑚宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

回覆樓主:

我都唔知,咁使乜入會,就咁用佢地張信用卡咪得

珍珠宮

占妹 發表於 22-1-7 12:04
我都諗不如cut左信用卡,改申請會員卡比$20年費算!彈性好多可以用其他信用卡付款
...

拍咗會員就唔可以其他信用卡㗎!但可以用信用卡以外其他方式付款(AlipayHK, WeChat Pay, 八達通)。所以除非有95折,否則我唔會拍會員咭。
年費妳又唔一定要俾,你儲夠分可以用嚟換年費。

侯爵府

笑得好勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 分享愛

Ononluk 發表於 22-1-7 12:20
拍咗會員就唔可以其他信用卡㗎!但可以用信用卡以外其他方式付款(AlipayHK, WeChat Pay, 八達通)。所以 ...

即係我拎住張aeon會員卡,如以信用卡付款,一定要用埋aeon信用卡先有95折或吉日優惠?我其實最想用其他卡簽賬又享用aeon優惠。即行唔通

珍珠宮

占妹 發表於 22-1-7 12:24
即係我拎住張aeon會員卡,如以信用卡付款,一定要用埋aeon信用卡先有95折或吉日優惠?我其實最想用其他卡 ...

將你其他信用卡綁去ALIPAY, 付款用ALIPAY咪得囉

珍珠宮

占妹 發表於 22-1-7 12:24
即係我拎住張aeon會員卡,如以信用卡付款,一定要用埋aeon信用卡先有95折或吉日優惠?我其實最想用其他卡 ...

唔得。不過有95 折就當然95 折行先過其他信用卡優惠啦。你用其他支付工具top up 時都可能儲到信用卡積分嘅。

公爵府

虎到金來勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

mcs74 發表於 21-7-24 22:30
我係呢幾個月先做左會員今日無現金無八達通無電子支付,比錢先知唔得,十分尷尬~個收銀黑曬我面, ...

唔好咁話自己。有時冇去開真是唔知㗎!

侯爵府

Ononluk 發表於 22-1-7 12:40
唔得。不過有95 折就當然95 折行先過其他信用卡優惠啦。你用其他支付工具top up 時都可能儲到信用卡積分嘅 ...

侯爵府

fanny590 發表於 22-1-7 12:36
將你其他信用卡綁去ALIPAY, 付款用ALIPAY咪得囉

但好似信用卡經支付寶付款有手續費?

公爵府

hashtag影視迷勳章

mcs74 發表於 21-7-24 21:20
原來用左Aeon會員就唔可以用其他銀行信用卡,只可以用Aeon信用卡原諒我咁無知!岩岩先知
...

可以用現金/eps/支付寶/ 八達通

伯爵府

mcs74 發表於 21-7-24 21:20
原來用左Aeon會員就唔可以用其他銀行信用卡,只可以用Aeon信用卡原諒我咁無知!岩岩先知
...

可以,但無得儲分。

首頁

尾頁

跳至