時政擂台

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

唯恐天下不亂咪係你地囉

男爵府

回覆樓主:

其實係你唔出post 係冇人記得,唔好又攪啦!啱啱嘅奧運,香港先回復返小小嘅凝聚力

禁止訪問

子爵府

克洛怡 發表於 21-8-10 12:49
支持放下顏色,唔好再搞分化,還社會安寧。

支持放下顏色

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

我今日不經意全身藍,但我想知810乜野事

大宅

回覆 CrabPincers 的帖子

不如改下紅色旺下,買馬仔,六合彩,大抽獎仲好啦........,咪仲happy!!

子爵府

我昨日穿全黑,今日穿藍色,我覺得穿咩色係自由,吾洗分

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章

唯恐天下不亂!!
好心就唔好日日顏色上腦

子爵府

Mrs.Chan 發表於 21-8-10 11:01
剛剛才知,咋咋淋換件藍衫加個藍口罩
仲以為你話今日係萬寧會員95折扣日添,入到黎原來講尼D

伯爵府

2024勳章

我都支持放下顏色,和平相處

男爵府

一定要社會分裂,要市民睇住顏色做人過生活至開心?無論黃人又好藍人又好,所有嘢一隻手把唔響,兩方面都有責任。唔該唔好再分裂個社會啦!

子爵府

最憎d人,無風起浪。

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

珍珠宮

DogdogChan 發表於 21-8-10 11:38
仲分顏色?乜色咪又係一人個,我支持做港豬。
我支持除惡務盡,
希望政府能夠將單黑勢力連根拔起,
打到佢哋永不超生 !
不過我唔知810代表乜嘢喎?
樓主可唔可以開估 ?

男爵府

spikenard 發表於 21-8-10 11:24
我都覺得,放下顏色吧,邊1方最深底的原意是為香港的,錯的時偏激的犯法行為
...

我前幾日著咗件黑色長裙,有個阿婆係我身邊行過,竟然大聲鬧我:D大陸婆咁鬼鍾意著黑色!聽到我火都嚟埋!我著黑色關你咩事?!我著咩色有我自由!我問佢點知我大陸黎㗎?乜你唔係中國人咩?你隻老嘢有咩資格鬧人?(平時對老人家都好尊重,當時真係忍唔住)

其實講真,黑暴事實令人痛恨,更令人痛心嘅係社會長久嘅撕裂,我不嬲鍾意黑色,以前讀書嗰陣,教我中文嘅老師成日著黑色,令我不解,輪到依家自己都差唔多咁嘅年紀,身形不再少女,先知道黑色衫裙已經係生活中不可缺少嘅打扮,點解連呢少少自由都要俾黑暴騎劫

男爵府

tls411 發表於 21-8-11 02:24
我前幾日著咗件黑色長裙,有個阿婆係我身邊行過,竟然大聲鬧我:D大陸婆咁鬼鍾意著黑色!聽到我火都嚟埋! ...

大家可唔可以將黑暴成為過去,國安法已經救緊香港,點解我哋仲要咁執著?

水晶宮

tls411 發表於 21-8-11 02:24
我前幾日著咗件黑色長裙,有個阿婆係我身邊行過,竟然大聲鬧我:D大陸婆咁鬼鍾意著黑色!聽到我火都嚟埋! ...

1滴清水不能潔淨1杯清水,1滴污水卻能污染整杯清水。

淨化仇恨要用好慢長的時間,不能不做!還在唱abc歌,還在小學,中學的,到佢地真正成人工作時還在被標籤顏色時就不公平。

男爵府

spikenard 發表於 21-8-11 08:21
1滴清水不能潔淨1杯清水,1滴污水卻能污染整杯清水。

淨化仇恨要用好慢長的時間,不能不做!還在唱abc歌 ...

我明白,就係要話比同道人聽,唔係我每日著黑色就係代表港獨、支持暴徒、黃C。黑暴未來臨前嘅香港,有幾多人著黑色,連大夏天30幾度都一樣照著成身黑,好多店舖職員制服都全黑,我哋唔可以因為佢哋放棄我哋自由!講真,今時今日嘅香港,生活壓力已經好大,連呢D日常最基本嘅自由都冇,做人仲有咩意義

子爵府

tls411 發表於 21-8-11 11:33
我明白,就係要話比同道人聽,唔係我每日著黑色就係代表港獨、支持暴徒、黃C。黑暴未來臨前嘅香港,有幾多 ...

啱!唔應該俾黑暴行為綁架,再係咁,同D智障黃色物體有乜分別呢,凡事一定立場行先,唔係就批鬥,衫褲鞋襪甚至口罩都一定要乜色, 食一定要食顏色店,電視台一定要睇邊間,藝人一定要撐邊個, 一定唔係你死就係我亡。呢啲大家當年恥笑佢哋嘅行為, 點解依家好似大家都跟隨佢嘅步伐一樣呢

當然,我都一定唔帶黃口罩同幫襯立場鮮明嘅黃店

男爵府

fayefa 發表於 21-8-11 11:56
啱!唔應該俾黑暴行為綁架,再係咁,同D智障黃色物體有乜分別呢,凡事一定立場行先,唔係就批鬥,衫褲鞋襪 ...

黑暴果段時間我已經唔著黑色,黑暴之前買嘅2盒黑色口罩都掉咗,
但黑暴過去,黑色衣褲鞋襪我都係照著!口罩一定唔會用黑同黃,呢個唔影響我日常,我可以取捨!

首頁

尾頁

跳至