自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

進行緊低碳低醣飲食
已經戒晒麵包餅乾
但有時偶而都想食下麵包
因為只係想食少少過下口癮
所以唔會自己整
請問有冇JM 知道有冇麵包舖賣低碳低醣麵包
謝謝

水晶宮

回覆 yy13 的帖子

星巴巴有出一個朱古力cake 係keto friendly . 仲有圓貝都有keto friendly cookie.

侯爵府

2018母親節勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章

山崎好似有,我見寫住唔知咩糠做既,但唔知算唔算你要既野,你可去望望

男爵府

我主要會留意佢係用乜嘢成份做,平時個D係用白面粉。
我自己會首選黑麥/裸麥,或全穀麥。呢類包唔易買到,因為口感麻麻,市場不大。
去一D西式少少或新潮少少的面包店,可能會有選擇。
如果當乜成份都唔知,但你又好想食,直接揀好硬的包,如法包。佢地外皮通常較乾較脆。

伯爵府

yy13 發表於 21-8-11 09:07
進行緊低碳低醣飲食
已經戒晒麵包餅乾
但有時偶而都想食下麵包

我已決定自己整.新焗爐21號送來。

wcpcelia    發表於 21-8-11 11:15
la_source    發表於 21-8-11 10:35

男爵府

回覆 yy13 的帖子

去馬莎睇吓

伯爵府

minniechoy 發表於 21-8-11 10:34
回覆 yy13 的帖子

去馬莎睇吓

睇過。就算全麥都係high carb同多糖。

子爵府

唔該晒咁多位
~~ 說安慰話的舌頭是生命船; 奸惡的舌頭使人心碎 ~~
**if you wanna cry, cry on my shoulder;
    if you need someone who cares for you;
    if you're feeling sad; your heart gets colder;
    yes I show you what real love can do.**

子爵府

回覆 yy13 的帖子

如果有微波爐同埋做少量,其實自己做更方便。幾分鐘就即做即有!http://www.mitongwu.com/2021/02/21.html?m=1
小朋友放暑假比平日更忙!

伯爵府

yy13 發表於 21-8-11 12:31
唔該晒咁多位

呢個channel好正

https://youtu.be/m9TAaFWz2lE

子爵府

heiheiada 發表於 21-8-11 12:40
回覆 yy13 的帖子

如果有微波爐同埋做少量,其實自己做更方便。幾分鐘就即做即有!http://www.mitongwu.co ...

Thx
**if you wanna cry, cry on my shoulder;
    if you need someone who cares for you;
    if you're feeling sad; your heart gets colder;
    yes I show you what real love can do.**

子爵府

ilovebb2019 發表於 21-8-11 14:59
呢個channel好正

https://youtu.be/m9TAaFWz2lE

Thx

首頁

尾頁

跳至