自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

後悔報讀S_M前冇做功課…

話說我同老公係書展報左呢間3個月課程,每星期2堂
(佢每星期一堂同2堂分別差4,5百蚊到)

因我女女d schedule好密,所以報之前3番4次同佢地confirm時間
Firm左定左先報

但岩岩收到通知話黎緊個月時間有變
等佢send個timetable出黎之後再搶位,先到先得

我打去問,佢地覆話之前係我地溝通問題,(收據白紙黑字寫得好清楚!)
而家新schedule阿女得返一日時間夾到可上,佢話如果轉一星期一堂要比多$2500學費!

痴線!
黑店!
有咩地方可投訴?呢個銷售手法好唔乾淨!

大家報呢間跳舞學校前要三思!

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 HiPP勳章(2) 2018復活節勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章 DHA勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

moonishun 發表於 21-8-18 21:50

濫收費用,我有fd報咗,話每次表演要自己買衫買飛,要成千幾蚊

禁止訪問

子爵府

2024年龍年勳章

嘩!
等多啲人知,唔好上當!

大宅

更新:

之前我問佢可唔可以將轉左時間表後每星期上唔到果堂累計返係後面,變左一星期一堂上多2個月
佢話咁就照計返學費$2500

即係無得改
課堂時間任佢變

子爵府

cathy.auyeung 發表於 21-8-18 22:08
濫收費用,我有fd報咗,話每次表演要自己買衫買飛,要成千幾蚊

我諗間間都係咁揾$,我女之前間重衰比左3百幾服装费,原来只是比$借佢啲衫著來表演。

畫室搅晝展又要家長比$,都唔明畫室搅畫展唔係佢宣傳?点解要家長比錢?我唔想比就堂堂問,咁好似唔参加唔得咁

水晶宮

畀面勳章

fghjkl 發表於 21-8-19 00:47
我諗間間都係咁揾$,我女之前間重衰比左3百幾服装费,原来只是比$借佢啲衫著來表演。

畫室搅晝展又要家長 ...

我女細個時,去過兩間集團式的學過ballet,表演都係自己買飛買衫,我諗真係間間一樣,但一樣好多家長會俾$,之後仲要買表演録影的video

但我一次都冇參加,佢又唔會逼你嘅。當時只係諗住考下級,後來個女大咗又話唔想跳就無繼續了

禁止訪問

珊瑚宮

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

大宅

回覆樓主:

我女都學過呢間,講真的確乜都要錢
出去表演要自費買衫買飛買相買video
我女表演我都買過video, 會同佢做幾句訪問同表演既舞(幾分鐘),跟住收到隻碟返黎,我女訪問時係流住鼻涕的,同返職員講佢話會執過俾我,到我等左幾個星期終於收到修片,原來係成段訪問同我刪左佢,得返跳舞表演.......
之後我無再join了,我女跳左兩年半

大宅

白紙黑字都話冇講過

男爵府

美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章

坦白,如果本身schedule較忙真係唔好報一星期兩堂。我小朋友都跳左3年多,升左上小學都好難就時間(每年9月新時間表),仲要睇下間分校多唔多同級學生決定到開幾多個時間,所以分校少學生變相時間表選擇會較少,想補堂/請假等都係自己蝕架

男爵府

白紙黑字都咁

珍珠宮

我都係報集團式舞蹈學校,自己買飛買衫,有需要自己買碟,300蚊貴過大明星正版CD

男爵府

減齡達人勳章

將個case send去消委會問吓,睇吓咁樣算唔算違反商品說明條例?

男爵府

呢間不嬲都係好商業化,樣樣都係錢,老師又無愛心,我囡上過暑期間班已經無join!

珍珠宮

2024年龍年勳章

消委會啦

明明係佢問題,仲好意思叫人比多$2500
希望每天開心渡過 ;-)

男爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 KMALL特別版勳章 BB防敏心得分享勳章

BIBI_BABA 發表於 21-8-19 11:02
我女都學過呢間,講真的確乜都要錢
出去表演要自費買衫買飛買相買video
我女表演我都買過video, 會同佢做幾 ...

咁都得,我仲以為佢哋p條片咁專業

大宅

MommyPanel勳章

估唔到咁呃人

男爵府

呢間出名貴 之前去試過一堂 又話要買呢買路 感覺上又好亂所以冇報到

首頁

尾頁

跳至