跳至

首頁

尾頁

洋房

首先講返背景: 個playgroup 係用英文上, 外國人教,宣傳單張都係咁展示. 收費方面, 每堂$3xx, 1小時15分鐘, 一次過要報10堂, 即$3xxx, 可選擇weekdays 或星期六上下午班

因家事關係, 我報左每週某日早上, 因每星期只可當日上堂

我網上報名, 佢網址寫明3日內回覆, 我等左差不多一個星期都無人打俾我. 我打返去, reception 就話要 check 返 , 又話要問返學校有無位 (我心諗,你咪嗰條TEAM LOL。。。要CHECK有無位咪認LOL,問咩學校姐), 之後無再打俾我, 我隔多兩三日打返去, reception先 跟進 ( 做行政真係做得差 )

頭幾堂, 唉, 學校揾個金髮白臉的外國人教, 但佢講唔純正的英文 (唉,做家長都明, 幼兒期係學習語言的黃金期, 你口音咁, 我不如揾菲傭教BB算啦) , 仲要疫情下, 佢帶口罩帶得唔好, 露個鼻出來, 仲要帶得悶, 我係細路都覺得悶, 向老師表達意見, 但並沒有理會。

咁過左幾堂後,學校安排返個口音正常的人回來,佢話佢有事所以請左幾個星期假. (哦, 原來有老師請假學校會揾個鬼妹樣的人帶playgroup, 話知你聽咩英文. 我感覺貨不對板囉)。 好喇, 呢個老師隔住個口罩, 好似自己同自己講嘢咁, 好輕聲,佢話自己喉嚨唔舒服, (一班6至7 個學生 圍住你坐 距離成1.5米, 唔係1個學生呀,你唔舒服就唔該用咪啦, 學校0監察, 0支援)

另外報名前請睇及"聽"清楚合約細則,有啲項目只是"口頭說明"而已。

我勸所有家長, 報playgroup揾多幾間, 特別如有英文需求。除非你唔在乎啲錢點用同埋只想有地放放BB玩,否則北角民生play group , 唔應該係你嘅首選。

伯爵府

Winniecherry 發表於 21-8-19 11:38
首先講返背景: 個playgroup 係用英文上, 外國人教,宣傳單張都係咁展示. 收費方面, 每堂$3xx, 1小時15分鐘 ...
can't agree more ! 我好少入呢邊, 所以而家先見到呢個post. 我之前都係用家。

佢地行政真係好亂, 同埋不斷轉人, 不論係行政或老師 我覺得佢地將啲新請無經驗嘅老師放係play group做training。 總之行政好有問題。 我小朋友讀時,都無咩學生。之後仲少學生。 可能覺得playgroup啲小朋友無咩需要學, 又唔識講返啲嘢出嚟。 總之覺得佢地無咩heart.

BTW, 呢頭有咩playgroup, 你覺得好。有可以pm 我嗎? 謝謝。因為之前疫情, 我唔敢幫小朋友幫PN ,所以而家讀住啲playgroup先。

首頁

尾頁

跳至