自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

seaheart88 發表於 21-8-29 21:09

我見有啲話轉左去做美容顧問。。。因為本身都靚靚哋身形 ...

sales要追quota好大壓力

瑪瑙宮

大廚勳章

janechu 發表於 21-8-29 19:03
地產要考牌喎

初頭做住啲跟頭跟尾喺街頭派紙仔。。特別多數做新樓盤。。。拉到客就俾個有排嘅agent跟。。。可以拆到少少佣。。。當然自己都會快啲考個牌先至可以直接跟客啦
喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

大宅

janechu 發表於 21-8-29 11:08
診所姑娘要識執藥
醫院可能要做醫護助理,做d厭惡性工作。

執藥好簡單㗎咋,不過專科人工先會高啲

執好醫生會check 清楚先會出比病人

瑪瑙宮

大廚勳章

janechu 發表於 21-8-29 21:10
sales要追quota好大壓力

搵食就梗係要有點壓力㗎啦。。。如果真係唔等錢洗咪唔好做嘢住等到將來環境好返再做地勤囉。。。

喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

janechu 發表於 21-8-29 19:02
咁d醫生會唔會睇一次姑娘執嘅藥先俾病人?

聽過診所做姑娘人工有二萬,不過要做埋清潔、配藥入貨雜務,仲 ...

會睇,真係“睇”咋

男爵府

cindy618 發表於 21-8-29 21:53
會睇,真係“睇”咋

個醫生好冇品

診所姑娘人工知唔知有冇2萬

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

janechu 發表於 21-8-29 19:02
咁d醫生會唔會睇一次姑娘執嘅藥先俾病人?

聽過診所做姑娘人工有二萬,不過要做埋清潔、配藥入貨雜務,仲 ...

應該要做埋會計,總之成間clinic 嘅operation 要搞掂哂,仲可能要攞電話

男爵府

cindy618 發表於 21-8-29 21:55
應該要做埋會計,總之成間clinic 嘅operation 要搞掂哂,仲可能要攞電話

點解要攞電話?

會計唔係醫生做咩

瑪瑙宮

janechu 發表於 21-8-29 21:55
個醫生好冇品

診所姑娘人工知唔知有冇2萬

我估如果係中環嗰啲再加專科,初入行可能掹車邊都會有,做多幾年就實有

-以前做part time攞到嘅料-

男爵府

cindy618 發表於 21-8-29 21:57
我估如果係中環嗰啲再加專科,初入行可能掹車邊都會有,做多幾年就實有

做part time普通诊所係咪可以free睇醫生

瑪瑙宮

janechu 發表於 21-8-29 21:56
點解要攞電話?

會計唔係醫生做咩

醫生想有人係non office hour聽電話,但自己唔會拎

可能最大盤數醫生會自己搞,但日常賺錢,出數俾part time,去bank,都係姑娘做架

瑪瑙宮

janechu 發表於 21-8-29 21:59
做part time普通诊所係咪可以free睇醫生

我無聽聞過,自己都無試過

男爵府

cindy618 發表於 21-8-29 22:00
醫生想有人係non office hour聽電話,但自己唔會拎

可能最大盤數醫生會自己搞,但日常賺錢, ...

non office hours都要接電話,呢個診所姑娘好惡做。
清潔診所做埋就更惡做

好刻薄喎

珍珠宮

去搵啲Call Center嘅CSR工作,或者考量轉去做補習
另外可以去讀個secretary course,轉做秘書,由admin做起
其實一定有出路,問題自己有幾desperate

男爵府

cindy618 發表於 21-8-29 22:00
我無聽聞過,自己都無試過

聽過一人診所姑娘只有14000左右

男爵府

通常lunch time 兩個鐘,姑娘醫生會返屋企?
醫生係咪都係謀利拖症居多?
隔住塊板,姑娘聽不聽到病人講乜?
女病人做檢查,要不要姑娘陪診?

做診所得唔得閒?

男爵府

mizuho 發表於 21-8-29 22:03
去搵啲Call Center嘅CSR工作,或者考量轉去做補習
另外可以去讀個secretary course,轉做秘書,由admin做起 ...

係呀要正面d

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 睛靈勳章

專科診所初入行冇經驗點掹車邊都唔會有2萬,頂盡萬鬆,睇下係邊科,因為有排教,剩係認藥都認到你頭都暈

瑪瑙宮

janechu 發表於 21-8-29 22:10
通常lunch time 兩個鐘,姑娘醫生會返屋企?
醫生係咪都係謀利拖症居多?
隔住塊板,姑娘聽不聽到病人講乜 ...

醫生就話返屋企,姑娘食完飯要返去坐,聽電話架,姑娘食一個鐘咋

女病人,姑娘一定要陪診

瑪瑙宮

janechu 發表於 21-8-29 22:02
non office hours都要接電話,呢個診所姑娘好惡做。
清潔診所做埋就更惡做

清潔有請清潔公司,不過我都見有些招聘會講明要做清潔

首頁

尾頁

跳至