0-6個月

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

bb 剛剛32日大 全人奶 尋日去健康院檢查未退晒黃 轉介勵去那打素抽血 有無媽媽可以分享下入院時候既流程😢會去做咩檢查? 有無地方泵奶😕😕需時幾耐? 謝謝解答🙏🏻🙏🏻

男爵府

micllwan2 發表於 21-8-31 23:42
bb 剛剛32日大 全人奶 尋日去健康院檢查未退晒黃 轉介勵去那打素抽血 有無媽媽可以分享下入院時候既流程&#1 ...

去醫院做入院手續先,再帶bb上nicu. 咁bb入左去就等等等等,我bb就2.5小時走得..醫院有地方俾媽媽泵奶,不過當然唔提供工具,你要自備奶泵奶袋冰袋等拎番走。

複式洋房

回覆 chu_peipei 的帖子

好的謝謝你我擔心等得耐無得泵奶🙏🏻🙏🏻

男爵府

牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

micllwan2 發表於 21-8-31 23:42
bb 剛剛32日大 全人奶 尋日去健康院檢查未退晒黃 轉介勵去那打素抽血 有無媽媽可以分享下入院時候既流程&#1 ...

我bb都上星期去那打素抽血check肝膽功能因為未退晒黃,辦完入院手續就上4F兒科病房(我冇去nicu wor), 之後會有人黎問下資料,去護士度換片加尿袋(for驗小便),有醫生黎基本檢查,之後就等,可以餵奶,泵奶我就唔知。間房有大約5個媽媽bb一齊嘅,餵人奶會拉廉遮住。bb柯左尿就通知姑娘拎走尿袋,差唔多時間就有人推bb去抽血。
完成晒後等埋姑娘黎比文件你就可以去交錢走得,全程大約2個鐘多啲。

複式洋房

你估我唔到 發表於 21-9-1 04:28
我bb都上星期去那打素抽血check肝膽功能因為未退晒黃,辦完入院手續就上4F兒科病房(我冇去nicu wor), 之 ...
謝謝解答 唔該晒你

子爵府

回覆樓主:

幾年前去過那打素,有得泵奶(依家就唔知有冇,問下姑娘),可以借埋樽俾你裝,但都要自備奶樽。印象中部機好大,唔係我哋平時家用咁輕巧。

首頁

尾頁

跳至