網購天地

跳至

首頁

尾頁

男爵府

之前買過一部, 奥克斯,明顯唔够力, 都要89人仔, 風扇連運費都要hkd 200, 諗緊hk買定淘寶, 睇到部樂聲16寸4xx, 各位jm 點睇

翡翠宮

回覆樓主:

試下大牌子:艾美特或者格力。
乜成百蚊運費咁貴?其實送香港係唔洗畀運費,去京東買就可以包郵,而且有7日保。

注冊先領新人券,99減30、199減100券等:
https://u.jd.com/68KghIc
https://u.jd.com/6pKO03l
https://u.jd.com/6bK3gAP

公爵府

運費都要200 << 咁貴??

男爵府

我指貨加運費要200, 送到家運費都60-70人仔, 在日本城買部都係2xx-3xx, 我就諗係唔係應該在香港買

翡翠宮

kaman06 發表於 21-9-6 15:51
我指貨加運費要200, 送到家運費都60-70人仔, 在日本城買部都係2xx-3xx, 我就諗係唔係應該在香港買 ...

送上門都得,運費優惠少啲,要補多啲運費券,一樣可以香港包郵,住宅畀多$20附加費。不過我就建議買靚啲牌子,奥克斯係cheap cheap哋。内地買點都抵過香港買,只要識香港包郵。

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

kaman06 發表於 21-9-6 15:51
我指貨加運費要200, 送到家運費都60-70人仔, 在日本城買部都係2xx-3xx, 我就諗係唔係應該在香港買 ...

我在京東買過美的座地扇, 2019年仲可以直免郵直運香港, 而家唔得了。在淘寶就買過格力座枱鴻運扇, 兩把都夠力, 好用。
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

別墅

回覆樓主:

6月喺京東買咗把格力,免運費到香港自提

男爵府

回覆 99819925 的帖子

我見送到香港d 款少好多, 而且貴, 無見過你個款咁平

侯爵府

2024年龍年勳章

kaman06 發表於 21-9-8 08:54
回覆 99819925 的帖子

我見送到香港d 款少好多, 而且貴, 無見過你個款咁平

一於專攻京東超市啦
揀唔到先去淘寶
我之前買過小米座地風扇及美菱小風扇兩把都自提免運費直送香港
買小型電器京東自營冇得輸

男爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 開心吸收勳章

買過兩把,用一兩年就會壞…

男爵府

rosalaw 發表於 21-9-8 23:52
買過兩把,用一兩年就會壞…

你買咩牌子同咩價錢, 我都怕咁

男爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 開心吸收勳章

kaman06 發表於 21-9-9 08:21

大約$99一把,用耐左就會唔夠力轉唔郁…

翡翠宮

kaman06 發表於 21-9-9 08:21

京東新人攞張199減100券就可以刀仔鋸大樹,一舊水買部兩舊水嘅直流變頻享受下 ,貴啲用料都靚啲!

男爵府

kaman06 發表於 21-9-6 09:47
之前買過一部, 奥克斯,明顯唔够力, 都要89人仔, 風扇連運費都要hkd 200, 諗緊hk買定淘寶, 睇到部樂聲1 ...

我中意買鐵禁葉的,覺得鐵葉會比膠葉大風D,涼D。

象牙宮

之前買過一部, 奥克斯,明顯唔够力, 都要89人仔, 風扇連運費都要hkd 200, 諗緊hk買定淘寶, 睇到部樂聲1 ...

吊扇, 夾扇, 座地扇, 墻挂扇

最耐是吊扇, 夾扇。春夏秋 日日開沒关。通風。

座地扇, 1年命。
墻挂扇, 2年命。

吊扇, 夾扇 3年命。不懂什么道理??

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

男爵府

333s 發表於 21-9-11 16:35
吊扇, 夾扇, 座地扇, 墻挂扇

最耐是吊扇, 夾扇。春夏秋 日日開沒关。通風。
咁不如hk 買kdk, 10 年都唔會壞, 係舊款樣

大宅

實惠買,呢部好涼,格力同廠!$300頭左右

大宅

淘過。都係奥克斯,邊可能要兩舊水咁貴,都唔知你點淘。。。。。。

男爵府

imkc1127 發表於 21-9-13 19:15
淘過。都係奥克斯,邊可能要兩舊水咁貴,都唔知你點淘。。。。。。 ...

風扇 89人仔 + 10kg重運費 5x人仔 + 送到家附加費 25人仔
咁計200 hkd 都好貴, 又無得試, 在香港試過實唔買

大宅

kaman06 發表於 21-9-13 19:30
風扇 89人仔 + 10kg重運費 5x人仔 + 送到家附加費 25人仔
咁計200 hkd 都好貴, 又無得試, 在香港試過實 ...

我摷返舊相舊資料,係在京東買的,估計(前年買,唔記得鳥…)係$99包郵+運費券之類搞掂。

風扇自提點自取,廿蚊都慳埋。

首頁

尾頁

跳至