自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

公爵府

回覆樓主:

廣告從業員

子爵府

回覆樓主:

傳媒大煲特煲

珍珠宮

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

後生仔傾下計,大多都係廿零歲年輕人,只得一個主持6號係40歲,但啲黃黑打手隻眼永遠只睇到1個40歲主持!

相反,人地韓國同大陸男團一向都係十幾廿歲的小鮮肉,但香港果兩組宇宙男天團就平均年齡接近30歲,以佢地既標準完全可列入 "阿叔男團" 或 "廢佬男團" 。

V台可以搵外援60歲黃德斌做同性戀主角,但就一日到黑抹黑唱衰T台既中年男藝人做當主角,到底乜事咁雙重標準呀?

每日笑一笑    發表於 21-9-16 00:31
goo_littlebb    發表於 21-9-15 16:10

大宅

廣告圈很細架
邊個賣唔賣得products傳得好快
真係有fans支持

子爵府

如果有法則可依就人人都可以紅啦, 我諗機遇既野冇得解

子爵府

牛年勳章

treeming 發表於 21-9-15 15:42
廣告圈很細架
真係有fans支持

班鏡粉好有偶像有咩廣告商品出,即刻買。

珍珠宮

nancy29 發表於 21-9-15 15:16
人哋商業機構真金白銀搵代言人會做marketing research ,有d消費者淨睇品牌,有d係因為鏡粉而購買,咁咪已 ...

我而家會睇真啲,搵佢哋賣廣告代言既我唔買!
咩crexx牙膏,burbexxy手袋,仲有咩淡奶,沐浴露,床褥,我會記住呢啲品牌一律唔買
既然啲人都抵制大台藝人代言既廣告,我都一樣可以抵制番佢哋,我連麥記都少食左

珍珠宮

精神勝利法

男爵府

giagia 發表於 21-9-15 14:21
係有啲咩節目?

需要有個面向公眾既平台/電視台
之後資本不斷打造。
之前因為tvb獨大,當年好多新明星都因為無途徑宣傳而失敗。

珍珠宮

yiszwa 發表於 21-9-15 15:20
回覆 giagia 的帖子

蘋果點樣令啲人憎恨國家?靠長年累月嘅洗腦+有一班蠢嘅人信。

Exactly

男爵府

ChingYee123 發表於 21-9-15 15:42
後生仔傾下計,大多都係廿零歲年輕人,只得一個主持6號係40歲,但啲黃黑打手隻眼永遠只睇到1個40歲主持!

...

其實黃德斌唔係男一,而男一男二係二十幾歲,而家大台我家無難事d主角們幾多歲?mirror紅嘅都係below30嗰幾個

唉,其實我一直都睇大台,大台最光輝時代嘅主角唔通4、50歲?真係希望佢哋可以重用二十幾三十幾嘅人,而家大台願意改革就想講返d可改善嘅建議

子爵府

Gorgor0612 發表於 21-9-15 14:57
買fans 做勢! 單親一家重酬! 有function 開電話兜口兜面影住! 揾名牌幫手宣傳! 收平D,全部用錢堆砌出黎, ...

我都唔覺佢地紅,係D人隔硬話啫,似廉價勞工多D!

珍珠宮

回覆樓主:

根本係資本家玩壟斷,李氏旗下幾多產品幾多市場,佢要鏡紅邊個敢唔比面唔用?尤其廣告界,好多市場都係有關連性,你話純粹紅多商家用我唔信。講fans乜而家香港其他藝人好少咩。

珍珠宮

nancy29 發表於 21-9-15 16:09
其實黃德斌唔係男一,而男一男二係二十幾歲,而家大台我家無難事d主角們幾多歲?mirror紅嘅都係below30嗰 ...

全香港大多數人都識黃德斌,大多數認為佢係焦點主角,好唔好?你地認為既廿幾歲男一男二有幾多香港人認識佢地?仲有黃德斌佢60歲都一樣有同性戀感情戲囉!而咁T台啲劇成套劇都係50/60歲演員咩?套劇都有好多年輕男女二男女三男女四男女五既年輕演員囉,點解盲咗睇唔到?

另外,以天團計,平均年齡接近30歲,就係老人團啦!依家講緊天團呀,唔好拆開個團來拗啦!

珍珠宮

nancy29 發表於 21-9-15 15:28
認同,呢度講佢哋係因時勢而紅,泛指佢哋係黃,但其實大台同四大分手令樂壇死寂、大台keep住用年紀大嘅藝 ...

所以張學友上tvb係四大同tvb破冰嘅表示,將來tvb會更多四大歌手上,張已經帶頭做呢件事。

珍珠宮

你V台男團年齡可以30歲以上,咁劇集男主角點解唔可以係中年男演員?

面對家庭觀眾既電視台,好多韓劇既主角都係三四十歲既男女演員,搭配一些年輕演員!

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 畀面勳章

自由自在228 發表於 21-9-15 16:10
我都唔覺佢地紅,係D人隔硬話啫,似廉價勞工多D!

最好笑係做媒嗰D真係好流! 早前有個節目話佢哋响離島靜修,所謂die hard fans 收到風晨早去等! 班C9 完全無見到偶像嗰種passion, 個個只攞住電話近距離隧住班鏡仔! D反應好怪,唔係fans 嗰種興奮,仰望! 如果係比錢請嘅媒,成件事合理哂,唔合格的die hard fans !

珊瑚宮

treeming 發表於 21-9-15 15:42
廣告圈很細架
真係有fans支持

亦見到廣告換得好快, 如HSBC, EL
係廣告一出多左人短暫用產品, 跟住就後勁不繼嗎

男爵府

ChingYee123 發表於 21-9-15 16:16
全香港大多數人都識黃德斌,大多數認為佢係焦點主角,好唔好?你地認為既廿幾歲男一男二有幾多香港人認識 ...

super junior 最紅嗰時,平均年齡都接近三十啦,通常天團都唔會十幾歲,十幾廿歲通常係出道年紀

每套劇都冇唔同年紀演員,我意思係主角嘅年紀,好明顯馬、車同楊明係套劇嘅主角啦,咁你要話個孫都好後生我真係冇嘢好講

除咗呢套,伙記辦大事,bobby、馬、萬二蚊主角,都係5、60歲,至於後生仔傾下偈,係後生,大台係有好多後生仔,只係不被重用

珍珠宮

nancy29 發表於 21-9-15 16:30
super junior 最紅嗰時,平均年齡都接近三十啦,通常天團都唔會十幾歲,十幾廿歲通常係出道年紀

每套劇都 ...

你都知道後生仔傾下計係廿幾歲年輕人,係呢個節目中佢地先係主角囉,點樣不被重視?點解一日到黑唱人地40歲扮後生仔?1個40歲既做主持都唔得?

咩呀!你V台成個台加埋M & E 都只有50個藝人。之前搵外援拍劇都係搵林保怡/胡杏兒呢啲四五十歲既人做主角囉!咁點樣呀?

首頁
12345...8

尾頁

跳至