自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

abirdma 發表於 21-9-21 09:57
學校人人都會派表..已經小三, 去年有收過2500 的

前年加碼$3500,不論直資私校都有

公爵府

cattz288 發表於 21-9-21 11:06
如果淨係確認,比個網頁做確認喇

唔係剩係你確認,要學校確認呀MA

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

florapang0426 發表於 21-9-21 12:14
有啲人可能移左民嘛,每年要申請一次都正常丫

移左要即上報教署
放下自在

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

loloma 發表於 21-9-21 12:24
唔係剩係你確認,要學校確認呀MA

所以改全部電子化咪快囉

放下自在

珍珠宮

回覆樓主:

係人都申請到咁好?已經唔記得舊年有無申請

翡翠宮

減齡達人勳章

cattz288 發表於 21-9-21 12:42
移左要即上報教署

我諗教署都未必有確實數字,睇新聞話十月會同學校再點人數,睇下實際有幾多學生仲讀緊

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

怪獸青BB 發表於 21-9-21 12:50
係人都申請到咁好?已經唔記得舊年有無申請

如果去年有收過錢, 應該繼續有...除非已是大學生

禁止訪問

男爵府

而家其實都好方便啦,學校攞表,收表同交表。

別墅

abirdma 發表於 21-9-21 06:55
學校即日起可領取學生免資產審查學生津貼申請表格
10 小時前
教育局表示,關於中小學、特殊學校和幼稚園學 ...

國際學校有冇

公爵府

BK Milk勳章

cattz288 發表於 21-9-21 12:43
所以改全部電子化咪快囉

咁都要學校確定個學生係到讀先架啦!唔通比埋移民個d人咩?

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

象牙宮

auhiyo 發表於 21-9-21 15:16
咁都要學校確定個學生係到讀先架啦!唔通比埋移民個d人咩?

即係家長同老師都用電子確認
放下自在

象牙宮

至愛朱古力 發表於 21-9-21 14:40
收左錢2年喎?你學校無比表格你咩?你無睇新聞?無睇 Bk, 有咩理由唔知呀?
...

一年咋
放下自在

象牙宮

florapang0426 發表於 21-9-21 13:32
我諗教署都未必有確實數字,睇新聞話十月會同學校再點人數,睇下實際有幾多學生仲讀緊
...

我以為學校每月都有上報
放下自在

男爵府

私校有冇?
生活可以将就,生活也可以讲究⋯⋯

男爵府

私校國際學校都有,點解有啲人會填張表都會嫌麻煩呢?依家俾錢你哋喎!點知你有冇移民,又或者發咗達唔想申請呢。學童保健牙科保健呢啲都係年年都要填表㗎啦!

abirdma    發表於 21-9-23 08:50

禁止訪問

象牙宮

至愛朱古力 發表於 21-9-21 16:13
兩年呀?我記得我女小六已收過,上年中一又收左

上年先填一次,家長填錯晒呱呱嘈!話收唔到
放下自在

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至