懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

想知各位媽媽們在邊到買孕婦褲,平時返工牛仔褲。

男爵府

whwemily 發表於 21-9-24 09:50

我有係內衣褲鋪頭買啲孕婦九分褲著

別墅

偉大既淘寶幫到你

大宅

都係果句
我個朋友係淘寶精,精在係淘寶識得買啲咩, 唔係樣樣嘢都可以喺淘寶買, 貼身衣物內衣 佢話一定唔會, 因為我同佢都試過買內衣著到出紅疹身痕, 睇專科食咗半年藥先開始變返正常皮膚狀態咋!
所以我唔會再搏,為咗bb我更加唔會冒險
內衣褲鋪頭買褲都要慎選, 我試過好多貼身衣物都著得唔舒服

別墅

梅花鹿 發表於 21-9-24 12:32
都係果句
我個朋友係淘寶精,精在係淘寶識得買啲咩, 唔係樣樣嘢都可以喺淘寶買, 貼身衣物內衣 佢話一定唔 ...

你朋友買左番唻唔會洗左先著?
托賴咁耐以唻我都冇呢個情況發生
我洗完曬過太陽先會著

複式洋房

Uniqlo 見到有長牛仔褲賣$299
我自己淘咗條短褲都幾好著,$70
另外淘多2對襪褲到時醫院著。

大宅

回覆 Katisse21 的帖子

Uniqlo 的款麻麻地

大宅

孕婦衫褲我會去專門店買

大宅

Tracywai1017 發表於 21-9-24 13:11
你朋友買左番唻唔會洗左先著?
托賴咁耐以唻我都冇呢個情況發生
我洗完曬過太陽先會著
其實唔係關佢乾唔乾淨事, 唔乾淨當然係會痕唔舒服,係質料問题, 會唔會影響到BB,壓親BB都唔知,唔係求其做大D個size就叫孕婦褲,做得唔好,大肚唔可以求其,BB最重要

複式洋房

我嗰陣時係喺UNIQLO或者H&M買㗎 宜家我會去淘寶😂

大宅

以UNIQLO H&M 淘寶用既料配呢D價錢,賺到佢笑了

大宅

新世紀有一間專賣BB產品 裏面有啲日本牌子孕婦哺乳內衣同埋孕婦褲~~

複式洋房

Happybb05 發表於 21-9-25 12:08
新世紀有一間專賣BB產品 裏面有啲日本牌子孕婦哺乳內衣同埋孕婦褲~~
請問叫咩名?
近邊處?

男爵府

Gennies新世紀尖沙咀銅鑼灣有

複式洋房

你誤會咗! 唔係gennies,不過gennies都係比我blacklist咗,舖不可以貌相,我覺得自己好膚淺, 諗深一層, 外觀租金都用咗一大截, 產品同個sales質數劣都係正常,淘寶貨加黑面冇料sales, 我唔介意佢唔識,但唔好扮有料.......

Happybb05:
謝謝報料,我今早飲茶後去了你說那間,少量日本孕婦衫褲成千元,質料好淘寶2成, 完全唔值呢個價錢, 其他褲很重,質地粗糙,冇乜彈性,肚位著到痛, 唯一好係包裝吸引, 但我要嘅係質素。

新世纪商埸係大,但得個行字,買孕婦衣只有4間,mothercourt, mothercare, gennies 及另一層的uniqlo, 但全得一角落是賣孕婦野,但都係淘寶料質素真係買唔落手, 晒咗我大半日,少量"話係"日本衣中國制,如100分滿分,只比10分。

uniqlo唔洗講, 識嘢都知唔好去,bra著到胸扁,褲做大點就當孕婦褲, 唔適合孕婦著, 好多媽媽明明著得唔舒服都照著,之後肚痛去睇醫生,我個醫院母乳姑娘朋友不知聽幾多。

大宅

去過Gennis , 佢比咗幾個唔同款我試 , 我都有買,著左一排對胸dum左,背有忽肉出咗嚟,胳肋底多左舊肉,返去問sales話個個大肚都係咁,佢地胸圍係最好。著到生,對胸已經變晒型,"毀胸" 同毀容冇分別。真係好唔開心,幾千蚊胸圍竟然著到毀胸。後來八下其他媽媽係咪都好似我咁,原來好多著Gennis bra都話係著到扁胸,同易有乳腺炎塞奶,識買胸圍唔會買佢。

複式洋房

我都喺gennies買過, sales料好流, 你著到變形算好彩啦, 我著到塞乳腺, 每次餵都差唔多1個鐘, 問佢地又幫唔到, 好無奈, 冇下次啦!

首頁

尾頁

跳至