自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

究竟點樣先可以忘記一個人,已經分手10年點解仲會咁掛住佢,點樣先可以忘記佢?好痛苦

大宅

識過第二個

CarCarmen325    發表於 21-9-25 20:54

大宅

春雪 發表於 21-9-25 08:36
識過第二個

不斷都有識過第二個但始終忘記唔到

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 親子王國15週年勳章

有咩值得掛
好果頭定衰到貼地
係好點解又分開
既然冇緣份
諗黎又為咩
諗又吾會返黎
又吾係開心左
放下自在
揾多D其他活動充實自己

chyush    發表於 21-9-25 08:48

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

Kiwian 發表於 21-9-25 08:35
究竟點樣先可以忘記一個人,已經分手10年點解仲會咁掛住佢,點樣先可以忘記佢?好痛苦
...

回憶總是美好。
試幻想下呢個人10年後,變成不修邊幅,爛牙,大肚腩,M字額/河童頭,總之崩壞了既樣,你就可能會將佢淡忘。
Nothing is prefect in this world. We all are perfectly imperfect.

男爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 好媽媽勳章

好簡單
請記住
佢一早已經忘記你
開心快活地過生活

你都可以
努力吧⋯⋯

男爵府

回覆樓主:

唔出奇 回憶總是美好的。。現實比你見返佢又可能唔同感覺

男爵府

回覆樓主:

就當佢係一位仙人
得閒懷念下

你都要繼續行自己嘅路

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

人總喜歡自欺欺人,得唔到既就係美好。

醒下啦﹗佢無你想像中咁美好架。你唔放手,你對手就捉唔住真正愛你既人喇。

如果真係咁放唔低,你咁鍾意佢,點解又唔去主動揾返佢呢?

佢身邊已有人?佢已不知去向? 咁你仲唔心息?

有時,太多既幻想,只會推你入一個深淵。 自救啦﹗

入唔入呢個泥氹中,搞到自己周身污糟既,你係有絶對既自由架﹗﹗你可以選擇架﹗

何必呢﹗

kwhkwh    發表於 21-9-25 09:55
Amy7802    發表於 21-9-25 09:44
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

攞套栢芝既"12夜" 睇下啦﹗

真係好好睇,你會豁然開朗晒。

一切都係錯覺黎咋﹗
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

大宅

2024年龍年勳章

忘唔到,就唔好刻意忘,越想忘,越忘不了.....

珊瑚宮

會懷緬過去好正常 但係點解仲會掛住呢?當日其實因為咩事而分手?

瑪瑙宮

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

記住,佢一早已經忘記你

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

其實, 樓主的生活重心, 會否太過單調?
工作忙碌, 生活緊張, 我時常不停問自己今日lunch 吃過d乜。
要忘記一個人/事, 不難, 樓主有冇心去做?
請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

珍珠宮

回覆樓主:

無論男或女,對一段感情咁投入,可以話係死心眼又何必,你咁痛苦佢唔會知,亦唔會care, 可以幾乎肯定佢已經忘記了你,或者已經妻慈子孝,你又何必咁苦苦執著一啲過咗去嘅感情,唔值得咁折磨自己,今日就要醒喇,要投入另一段感情,愛自己嘅人要加倍珍惜,若干時日,你回首,這個執著只會不屑一提,樓主加油!

水晶宮

Kiwian 發表於 21-9-25 08:35
...

得唔到是最好的

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

你所懷緬的大部分都係你自己設計出來的人物, 實際佢本人好大機會偏離左你所幻想的... 一個虛構人物, 唔洗太認真... 可以去掛下, 不過唔好傻到覺得佢係最好... 要提自己, 所謂"最好"... 其實係你自己設定出黎...

RAA    發表於 21-12-23 17:16

男爵府

199707100304 發表於 21-9-25 08:41
回憶總是美好。
試幻想下呢個人10年後,變成不修邊幅,爛牙,大肚腩,M字額/河童頭,總之崩壞了既樣,你就 ...

使唔使由回憶美好突變童年陰影(M字額/河童頭)呀?好難做到喎!

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

happyforever138 發表於 21-9-25 10:16
使唔使由回憶美好突變童年陰影(M字額/河童頭)呀?好難做到喎!

但現實係如此!20>>30歲都冇咁易崩壞,但30>>>40就好易有呢啲情況。 唔諗到咁崩壞,點忘記呀???
Nothing is prefect in this world. We all are perfectly imperfect.

珊瑚宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

佢已經攬住第二個風流快活,妳唔值得為佢咁樣。

首頁

尾頁

跳至