自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問各位有冇帶apple watch , 其實佢同其他普通智能手表有什麼功能優勝地方。因為我剛剛壞了小米智能表,想換apple watch , 但價錢俾普通智能手表貴一倍多,其實是否有些很好用的功能apple watch 才有?謝謝大家意見。

大宅

travelman 發表於 21-9-26 23:36
請問各位有冇帶apple watch , 其實佢同其他普通智能手表有什麼功能優勝地方。因為我剛剛壞了小米智能表,想 ...

我自己用了幾年apple watch 最近呢兩個月先轉用小米錶, 除左apple watch 有質感重手d外,我暫時又唔覺有咩功能apple watch 特別勁。

男爵府

請問各位有冇帶apple watch , 其實佢同其他普通智能手表有什麼功能優勝地方。因為我剛剛壞了小米智能表,想 ...

就咁比較功能當然唔會有大分別啦

其實apple watch 的beauty 係佢同iphone / macbook / airpod 可以形成一個生態圈,user experience 會好好咁囉

男爵府

多年Apple watch用家,今年轉用Garmin,追蹤的項目比apple watch更多,好睇你需要咩。

P.s. iPhone 用家

男爵府

當你戴住口罩,用唔到face ID解iPhone 鎖,用Apple Watch 可以解鎖。

珍珠宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

DonkeyKong 發表於 21-9-27 06:54
當你戴住口罩,用唔到face ID解iPhone 鎖,用Apple Watch 可以解鎖。

唔知點解我時得時唔得... 你有冇咁樣? 同埋朝早開始用, 頭幾次都一定要入密碼... 有時全日開咁多次機, 都唔得, 要入密碼

大事化小, 小事化毛.........

子爵府

華為,性價比高

子爵府

2024年龍年勳章

回覆樓主:

真係睇你有乜嘢需求架詐

我就由apple watch轉咗小米手環
隻apple watch比咗C6用
轉小米原因係
1.我唔需要用手錶嘟八達通
2.少做運動
3. 小米手環6 先$250詐,仲要比上代屏幕大咗
4.淨係check吓心跳、血氧、睇時間,小米手環完全夠做

大宅

Apple watech可以唔攞電話出嚟都用到好多iPhone有既功能(iPhone,apple watch同時用),另一優點耐用。
其他牌子都有好多功能,我同個仔用過garmin, fitbit,小米,apple watch. 如果喜歡運動,fitbit最啱。但呢幾個牌子都唔耐用,fitbit用過三隻,都係一年唔夠就有問題,garmin好少少但個 Display都係差少少。小米新用,暫時ok。apple watch我老公戴咗四年都未壞。

男爵府

kmbb519 發表於 21-9-27 17:53
唔知點解我時得時唔得... 你有冇咁樣? 同埋朝早開始用, 頭幾次都一定要入密碼... 有時全日開咁多次機, 都 ...

我大多ok喎。

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

cjess111 發表於 21-9-27 19:02
Apple watech可以唔攞電話出嚟都用到好多iPhone有既功能(iPhone,apple watch同時用),另一優點耐用。
其 ...

我隻fitbit都用左幾年,不過畫面開始唔夠光
放下自在

男爵府

其 ...

我都戴左幾年啦!仲要買番黎一年都冇掉左去洗衣機度洗。。好在洗第二次前搵番。。除咗少少花左就一切正常

大宅

cattz288 發表於 21-9-27 19:19
我隻fitbit都用左幾年,不過畫面開始唔夠光

我對上一隻就係用咗15個月就唔夠光,我仔嗰隻唔夠一年就咁所以保養期內可以換過隻新。

珍珠宮

唔知點解我時得時唔得... 你有冇咁樣? 同埋朝早開始用, 頭幾次都一定要入密碼... 有時全日開咁多次機, 都 ...

我99%以上係唔得,唔知點解

公爵府

我隻iwatch 1代 2016帶到宜家
戴錶我好粗魯
襟用囉

男爵府

我九成得一成唔得

伯爵府

暫時覺得好用既係,鬧鐘響,係震。唔洗突然響起嚇一嚇彈起身

子爵府

DonkeyKong 發表於 21-9-27 06:54

淨係face id呢個功能都已經足夠說服力

goldpiglet    發表於 21-9-27 23:09

公爵府

牛年勳章

其 ...

我用隻Fitbit 2年幾,都仲幾好喎!諗緊下個月c6生日,仲諗緊買I watch, Fitbit定suunto好

男爵府

stepstepp118 發表於 21-9-27 21:56
淨係face id呢個功能都已經足夠說服力

仲有,

Apple watch可以講電話,去個茅廁唔駛拎住部電話

開會睇whatsapp 都冇咁礙眼

首頁

尾頁

跳至