婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

別墅

我有個相識8年結婚7年嘅老公,外人眼中我老公係“好仔”“好老公”“好爸爸”無得彈嗰隻
早系2年前發現老公賭錢欠債100萬,之後又次欠債120萬,然後近排又120萬
仲要由佢親戚口中先得知佢原來未識我之前已經慣性借錢賭錢,陸續知道婚姻期內咁多年佢都係咁渡日,而我所認識嘅佢原來好似係假嘅面目。
陸續,我又被佢父母言語中傷,人身攻擊。我99從來咁多年冇話一個電話俾我媽咪,逢年過節都係我媽咪打俾99,為咩?為嘅就想我女家出錢幫手還債。
前2年我老爺同99幫我老公隱瞞唔俾我知欠債嘅事,第二次爆煲我出錢又出力去執手尾,嗰次後我就有偵探般頭腦,CCTV般眼睛追蹤佢……

別墅

yingying_candy 發表於 21-9-29 17:49
我有個相識8年結婚7年嘅老公,外人眼中我老公係“好仔”“好老公”“好爸爸”無得彈嗰隻
早系2年前發現老公 ...

然之後今次爆煲,我趕走我老公,我老爺打黎話“對我好反感”話我“監管不力”話我“教女嚴厲,小朋友唔開心”
我99當面用我細佬嘅死黎講“好似你細佬咁好仔又點,讀咁多書咁叻又點,又唔係就咁死左
99之後又講“你唔好講咁多啊!你自己都有2個女嫁~睇下第日2個女大個左點先講啦
講完D咁反骨嘅說話隔左2日,老爺99叫我老公黎問我“可唔可以車佢地出去旺角還錢,嗰日要去5間財仔” 唔知係我諗法有問題定佢屋企人全部腦有問題

別墅

yingying_candy 發表於 21-9-29 17:55
然之後今次爆煲,我趕走我老公,我老爺打黎話“對我好反感”話我“監管不力”話我“教女嚴厲,小朋友唔開 ...

更好笑嘅係,我老爺本身都係個爛賭鬼,見到個仔欠債幾百萬話要捉我老公去“戒賭中心” 我其實就唔想去,但我老公話希望我支持下佢,上到戒賭中心兩條賭徒坐系我隔離,之後諗起往日我老爺邊賭錢邊叫個仔唔好賭,直頭就笑話

我99仲奇葩,眼見身邊所有人或朋友鬧到我老公一言不發,我99話自己個仔好慘,話所有人都幫晒我依邊。其實我使咩人幫?根本我最不知情嘅嗰個,我又做錯左咩呢?

再跟住我99就扭曲是非同人講“係我逼到佢仔咁,佢仔好乖嫁~唔知做咩結左婚後就變成咁…………”想搏回少少人去同情我老公。
你地有冇遇過咁嘅極品呢?

子爵府

回覆 yingying_candy 的帖子

睬佢都有味啦,自己唔識搭車呀

最憎人拎啲走咗o既人嚟講,你係佢新抱,佢話你都唔一定啱,但都叫心甘命抵,因為自己嫁咗俾佢個仔,講埋自己屋企人就勢係假,唔輪到佢討論

la_source    發表於 21-9-30 11:51

子爵府

雖然唔應該鼓勵你離婚,不過我諗你最好俾個限期自己,你老公能夠真係改過,咁就恭喜你,但好多JM係度分享過賭仔係仲衰過搵女人,係可以搞到家散人亡

別墅

HOPEFORBB 發表於 21-9-29 18:14

睬佢都有味啦,自己唔識搭車呀

其實,我嗰次係俾證據佢睇返我老公承認唔係結婚後先咁樣,根本未識我前已經係咁,我唔帶眼識人,識著咁嘅老公我冇話可說。但可惡嘅係我99仲成日系我老公面前講“唔係唔賭得,係唔好賭咁大”

其實賭已經唔岩,加上佢已經3次加埋幾百萬,我覺得我99好唔應該再講依類說話去縱容佢賭,大系邊度黎?所有事都積小成多嫁啦!更何況係面對咁嘅病態賭徒?

之後佢就開始攻擊我啦

別墅

HOPEFORBB 發表於 21-9-29 18:24

雖然唔應該鼓勵你離婚,不過我諗你最好俾個限期自己,你老公能夠真係改過,咁 ...

其實月初我已經去左律師樓,我俾左好多機會俾左好多包容佢,但冇諗過嘅係,監示得佢咁實仲係俾到佢有賭錢嘅機會。

去到今年年初,我細佬過身,我傷心過頭有情緒病先冇心思去管去睇紀錄。

我要保障自己財產資產,因為我有,佢冇,依家做左第一步,我睇在2個女份上俾佢返左黎一齊照顧2個女。日後唔知佢點,但我已有準備,大不了我賣樓帶2個女搬走兼向法庭申請禁止令探訪2個女。太可怕啦!舊年10幾間財仔,今次20幾間財仔啊!

但我唔知自己依家對佢留有一線岩唔岩

子爵府

自己提防吓,係擔心佢野埋啲唔知咩人上門收數,嚇親啲女

珍珠宮

申請破產啦

別墅

anna59 發表於 21-9-29 20:09
申請破產啦

揹得上身嘅所有數都係財仔,破產都冇意義

別墅

HOPEFORBB 發表於 21-9-29 19:05

自己提防吓,係擔心佢野埋啲唔知咩人上門收數,嚇親啲女

暫時應該唔會有事,因為全部都有還緊,係唔知佢會唔會再借啫~

不過我老爺99咁攬個仔,覺得個仔問題都唔係好大,咁我都印晒佢地兩老物業查册系手以防萬一,我住嘅屋苑由平台到(emoji)到屋企門口都係Cam,我老爺住舊唐樓乜都冇,我睇搞佢地易過搞我呱~

雖然咁做好似衰D,但我都要保護2個女為首,反正唔係我衰我造成嘅問題

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

JM, 你c6 條數不細喎, 無底深潭愛莫能助,你99直頭慈母添啦, 再講多兩句, 小朋友都5好俾佢地見,教壞哂!
寧教人打仔, JM, 你的錢財小心保管, 娘家可靠嗎? 叫佢地幫手KEEP
請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

別墅

kwhkwh 發表於 21-9-29 21:15
JM, 你c6 條數不細喎, 無底深潭愛莫能助,你99直頭慈母添啦, 再講多兩句, 小朋友都5好俾佢地見,教壞哂!
...

系舊年第二次時,我早已資金轉移,戶口通常只備嗰少少應付日常開支。我2個女都係好乖巧懂事讀書叻嗰類,我至打大女3歲嗰年講出一句說話後,但凡我老爺嘅賭錢日都唔會俾小朋友去佢地度,我唔想個女見慣依種行為,大個之後覺得“賭”係一件小事,但點知大女記憶力太好,直到依家快7歲,每聽到個“賭”字都係聯想到佢爺爺
老爺99方面,我就真係開始斷絕啦!封鎖晒佢地電話,但早2日我仍然有幫佢兩老跟埋報稅嘅手尾,因為之前應承落嘅,唔做好易,但我唔想我父母都俾人話埋冇家教。不過老公唔會同父母斷嫁嘛!我亦唔會教唆佢要同父母斷,有冇JM有經歷分享下?

別墅

yingying_candy 發表於 21-9-29 17:49
早系2年前發現老公 ...

次次都咁大條數 破幾次都無得搞

別墅

kyotokyo321 發表於 21-9-29 22:20
次次都咁大條數 破幾次都無得搞

舊年10間財仔數,今次就仲叻,差唔多成30間財仔

別墅

yingying_candy 發表於 21-9-29 22:35
舊年10間財仔數,今次就仲叻,差唔多成30間財仔

財仔一年後三倍上 太強了吧

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

yingying_candy 發表於 21-9-29 22:10
系舊年第二次時,我早已資金轉移,戶口通常只備嗰少少應付日常開支。我2個女都係好乖巧懂事讀書叻嗰類,我 ...
6299賭,仔又賭, 斷咩斷丫, 根本一伙添啦。
jm sorry, 替你難過。
佢地而家為左錢, 乜都講得出,jm你5好咁上心。
你現在打算點?

請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

大宅

yingying_candy 發表於 21-9-29 18:02
更好笑嘅係,我老爺本身都係個爛賭鬼,見到個仔欠債幾百萬話要捉我老公去“戒賭中心” 我其實 ...

我淨係睇到文字都心灰意淡
呢件事
只需要針對老公個態度同有冇悔改之心
其他人講乜都唔洗理

比老公知道
佢要賭冇人阻止到佢
而你同2個女要離開佢
更加無人可以怪到你
唯叫佢自己好自為之同保重吧

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章

回覆樓主:

夠膽拎家人既死黎講,我一定立即反佢台。

別墅

kwhkwh 發表於 21-9-29 23:07
6299賭,仔又賭, 斷咩斷丫, 根本一伙添啦。
jm sorry, 替你難過。
佢地而家為左錢, 乜都講得出,jm你 ...

真係乜都up得出

依家搞緊離婚,老公仲照系我屋企住,有關佢嘅野唔想理唔想知,見步行步

首頁

尾頁

跳至