夫婦情感

跳至

首頁
12345...9

尾頁

大宅

爆左獲2個月…呢2個月佢都係死哂狗..裝左GpS…任我check佢, 間唔中有講過話好大壓力我成日懷疑佢…但最近呢2日,我地因為一d事 我重提佢出軌既野,佢就發哂癲,話我應承左唔提又再講,掉野,打爛野,大大聲同我發爛渣,直頭好似係我做左d好錯既事,佢不斷話 「都過左去啦 ,已經講左唔會再做,你仲想我點呀? 我裝哂gps 我可以去得邊?做得d咩?」話佢都好大壓力,叫我將件事擺埋一邊,唔好再提,唔好再諗…

其實我真係做唔到唔再諗,我問佢將心比己,我做反相同既事,2個月後叫佢:過左去..擺底唔好再諗… 佢都答我唔得。

佢話佢呢2個月好努力修補關係,係我重提件事,係我係到破壞,問我係咪想家破人亡?叫我夠了,唔好再講…

原本個日嘈完我打算嘗試下唔再提唔再講,睇下係咪關係會好點。

點知,嘈交第二日我check佢電話,佢delete埋同條女一年前既對話,個時佢地無野,(因為一d原因,對話裡面有條女阿媽電話同地址),佢話驚我同佢嘈交又打比人地阿媽,所以delete..其實我覺得呢個理由唔成立,因為如果佢地已經斷左我做咩仲要打比佢媽?(之前爆獲時我打過一次比條女同佢媽)所以,我諗唔明點解早唔delete 遲唔delete, 佢解釋話:因為呢2日嗌交 ,佢覺得好煩,唔想再同呢個人有咩聯系,所以成個whatspp對話delete,禁我問點解之前唔delete..佢話個時有諗:可能之後可以再搵..

跟住,又開始大嘈,嘈到掉野,打衣櫃,然後我也開始將呢2個月既情緒一次過爆發,我問佢點解禁多餐廳唔去?係要同條女去個間,食完到去開房(由拍拖時期開始,我每年生日都去個到食飯慶祝)(當時仲呃我係同生意partner食飯,話我之前成日阻佢唔比佢去,依家開始要去反,1個月1次)依家諗反就知佢當時想打定底,之後可以keep住用呢個原因同條女開房…

我問佢同我唔開心關係差就可以搞女人?禁我夠唔開心?我有冇搵男人?

佢話禁多年來都對我好好,有禁多功,只係犯左一個過錯,禁都抵唔到?

愈嘈愈激烈,佢問我想點?係咪離婚?我話禁樣嘈落去冇意思,我話禁算啦。佢即係變臉話禁d仔囡跟佢…我就話唔得..比你你都係掉比佢爸媽湊,佢地得唔到父母既愛…佢話我冇經濟能力…

我忍唔住,com左佢3巴,禁大個女我未試過com人,我自問冇做過咩對唔住佢既事,(佢成日話我性格難頂,唔接受人地意見)我生左3個,全部自己湊,冇功都有勞,我專心湊囡,佢就出去搞女人…到最後我要求佢改電話,之後就唔再提,佢話做生意上有好多野,唔想改亦唔係話改就改, 我話你只係想我唔再提,等你自己好過d? 有冇諗下做d咩令我好過d? 最後,講好左呢個月內改。

終於,大家平靜落黎,但已經關係惡化到,唔想再同大家講野,除左講關於仔女既事…依家就好似大家為左仔囡而表面一齊,沒有溝通,貌合神離禁..

第二日嘈交時,奶奶都係到,佢都幫口話:「過左去,算啦,唔好再提啦,你來佢點姐…」我聽到更加嬲….

希望大家比d意見我,真係唔知應該繼續行落去定放手…

呢個係之前既post..

一個壞左既人…和老公相識18年,細囡未夠6個月,出軌
https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&;tid=23491762

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

Jkjk999 發表於 21-10-2 12:57
爆左獲2個月…呢2個月佢都係死哂狗..裝左GpS…任我check佢, 間唔中有講過話好大壓力我成日懷疑佢…但最近呢 ...
99真係唔識做人

cankiu2011    發表於 21-10-4 20:27

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

爆左獲2個月…呢2個月佢都係死哂狗..裝左GpS…任我check佢, 間唔中有講過話好大壓力我成日懷疑佢…但最近呢 ...

前傳冇睇
宜家生左三個,係家庭主婦
佢肯改過,咁你想點

男人認左錯,講過就覺得過去左就算
如果佢冇再揾女人,你可否不再提,重新開始?

韓天秀    發表於 21-10-4 10:35
Ftmagic    發表於 21-10-3 23:22
cathngai    發表於 21-10-2 15:12
不要從別人的嘴裡去認識我

複式洋房

crystal媽咪 發表於 21-10-2 13:36
前傳冇睇
宜家生左三個,係家庭主婦
佢肯改過,咁你想點

第一次的話,肯改肯斷,比次機會佢,人誰無過,唔好再提。再黎第二次或者唔肯斷先一腳伸佢走。

Ftmagic    發表於 21-10-3 23:23

男爵府

出軌有1,必有2,3,爭在捉唔捉到。再加上你地關係依加差上加差。同埋你C 6 d 脾氣都幾勁。就算唔離婚,你都好難捱,度日如年,以淚洗面。

伯爵府

你哋兩個月都死狗咁, 畀曬gps你, 你不斷題只會令夫妻感情更加惡劣, 即係將佢向外推, 你是否想要呢個結果?
好明白你內心很難受, 為咗個家, 你要學識放下, 大家一同努力維繫

大宅

認真如果你想修補就唔好再提啦 男人真係好怕煩
佢已經被你裝gps已好大讓步 你又唔好得寸進尺 你再逼佢真係會離婚
問心睇吓自己忍唔忍到囉 忍到咪咪收下把口家和萬事興 忍唔到就離婚算啦

唔好問個男人點解會出軌 真係中把男人係咁 做唔到隻眼開隻眼閉咪分開

Ftmagic    發表於 21-10-3 23:24

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

發生左嘅野,
就算佢後悔,
就算你打死佢,
你和C6都冇辦法改變。
你C6係衰格,
但睇在咁多年佢對你好,
俾一次機會佢啦,不如你諗清楚以後想要乜,
離婚或同床異夢對大家都唔好。

你C6唔係你個仔,
不能高壓管治,
應從培養夫妻感情和了解C6需要入手。

珍珠宮

感情問題,一律建議分手 (講笑)。
根本樓主心中有條刺,放吾低,離婚先可以令自己釋懷,你到時就會知點做

別墅

我之前個情況同你哋依家一樣,話說阿女果時1歲半,我就同個女同事好close,成日whatsapp對方,我仲會去主動關心佢,搞吓曖昧咁。但我就好少少冇同佢發生任何肉體上嘅接觸/關係嘅。有樣野叫天網恢恢,我平時會del message,結果有一日發現左幾段對話,咁就穿左煲啦。佢仲即刻打埋去心果個女同事仲話可以將我送埋比佢。咁唔洗諗啦,即刻冇同果個女仔連絡,佢又要求我叫個女仔搵番晒d對話出黎比佢睇。咁其實d對話就好平淡嘅,但就睇得出我好關心佢,成隻兵咁,詳情唔講了,總之又搞左一段時間,刪刪減減咁叫做過左骨,咁當然佢都睇得出有剪裁成份啦。

咁同你老公一樣啦

別墅

我果時覺得我都認左錯啦,都冇搵果個人啦,仲想點姐,試過扔野,打交,嚇親阿女,果時關係都好差,我覺得好慘,好辛苦。

直到阿女依家4歲,即係事發2年左右,佢都有條刺喺度,每逢有電視電影情節,關於男人出軌佢都會映射下我,有男明星偷食,又會話男人係仆街鐘意偷食,有時我都忍唔住頸同佢嘈幾句。

咁當然結果都係一樣啦,梗係我錯啦,比佢話我偷食在先仲要咁惡,話次次提親偷食,我就咁緊張。

其實諗深一層我都明白點解佢咁嬲嘅,學你話齋試下調轉佢去出面偷食,我都接受唔到啦。咁辛苦湊女,佢仲要有返工的,我就趁空檔同女同事談心。所以唯有默默承受責備

別墅

回覆樓主:

我自己作為一個過來人,想代表一眾壞過而又有決心改過嘅男人,向咁多位偉大嘅老婆大人講句,其實我真係知錯了,唔想再搞其他女人,我愛你,我愛阿女!唔好再怪我話我啦,真係好辛苦,因為我真係冇偷食喇,就算有女同事,我都同佢係同事咁簡單,冇任何瓜葛

我仲要冇食過嫁陰公,淨whatsapp,都比佢唱足咁耐,喺fd面前話我偷食,慘…

不過偷食完又偷食果D賤男就唔抵幫嘅,支持遠開依d賤人!

複式洋房

回覆樓主:

睇到你講嘅嘢好似講緊我自己咁,你而家經歷嘅一切我都經歷過,不過已經係多年前嘅事了,認真維繫過但最後我發覺真係唔得。男人就係咁簡單覺得過去咗就過去咗,最緊要而家好,如果你再攞返出嚟講,就係你唔岩,始終大家角色唔一樣,佢哋永遠唔會明白呢個傷害對我哋嚟講係一世... 我選擇咗放手,覺得對佢對我都係最好,唯一內疚嘅係唔可以俾小朋友一個正常嘅屋企,但係我哋都承諾大家會永遠愛錫小朋友做好爸爸媽媽嘅角色。其實夫妻關係就係咁,其中一方背叛過已經返唔到轉頭,就算當冇事發生都係自己呃自己,條刺永遠都係到,不過人人唔同,總之問清楚自己想點, 係咪以後都咁過

大宅

hamster997 發表於 21-10-2 16:35
我果時覺得我都認左錯啦,都冇搵果個人啦,仲想點姐,試過扔野,打交,嚇親阿女,果時關係都好差,我覺得好 ...

禁你同我老公唔同,你地曖昧,我老公係搞人老婆,開左房4次,但話自己軟左,搞唔到…我話都等於做哂啦?
佢覺得佢呢2個月不斷去修補關係,做反好,而我重提就等於破壞緊,其實我都好辛苦,好難受,我自己都有情緒,針唔吉到肉唔知痛…被出賣既係我,佢梗係可以輕輕鬆鬆講「過左去啦,算數啦,將件事擺埋一邊啦…」我有嘗試,但我發現我做唔到…其實佢唔想我再提,佢唔想我到提佢既醜事,同埋佢鬧交個時,有講到話點解我唔可以認低威話係我錯,我應承左唔再提又提…但我想講,呢件事既始作俑者係邊個?係邊令到我們搞到今時今日呢個地步?佢仲可以禁樣大大聲鬧反我…

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

hamster997 發表於 21-10-2 16:40
我自己作為一個過來人,想代表一眾壞過而又有決心改過嘅男人,向咁多位偉大嘅老婆大人講句,其實我真係知錯 ...

你講真定係講笑呀
淨內心偷跳過???

別墅

回覆 feelsosad 的帖子

我都認同老婆咁講,其實男人真係天生愛偷食,想一得二,我果時覺得老婆唔明我,我想搵個女仔friend傾計,但咁樣真係侮辱左老婆為我同阿女付出嘅一切,唉~~~男人~~~~雖然我都係男人

男爵府

冷靜啲
佢出軌係事實,但都俾妳check gps,仲可以點?佢delete ws妳又嘈,唔delete 妳又嘈,講真,妳想佢點呢?
要重新建立關係,係要雙方面的,妳都要真正放下、接受發生過既事,明白係有條刺,未必完全拔出但可以磨平的

別墅

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

寶石宮

hamster997 發表於 21-10-2 17:06
講堅嫁,冇掂過,就算一齊收工都係齋talk,我老婆咪串我大傻仔囉,做人隻兵,人哋都唔show我,諗返起都覺 ...

無話唔信
啲人話精神出軌嚴重過肉體出軌
我同佢哋嘅意見係相反

茶類愛好者    發表於 21-10-3 12:19

別墅

crystal媽咪 發表於 21-10-2 17:07
無話唔信
啲人話精神出軌嚴重過肉體出軌
我同佢哋嘅意見係相反

就算依家問返我,我都覺得自己果時唔算出軌,我亦都冇諗住要溝果個女仔….但果時真係好次撞邪咁你個心係會諗住果個女仔…

所以我只能夠怪自己,點解果時會傻頭傻腦痴埋去一個完全唔相干嘅女仔度

所以個結論都係早知今日,何必當初,同埋引用番最近一首歌嘅歌名:沒有無緣無故的恨

我自己都接受唔到另一半出軌啦,無論係精神同肉體上

首頁
12345...9

尾頁

跳至