婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

別墅

根本樓主本身都介意…但想做好人,唔想個仔難做、唔想婆媳關係唔好,又話覺得個仔太聽女朋友講….郵所以又話想同新抱傾、阿仔傾….
可能好多人覺得撞衫好少事…但對一個女人..結婚一世人一次…點都想按自己喜好做一次主角,點解呢個機會要同人share…
奶奶角色會覺得自己寶貝仔成家立室,想好好慶祝或想幫手,有時over 左自己都唔知…

男爵府

奶奶讓步啦,錫新抱等如錫個仔,到時夾硬着出黎,個仔同新抱個樣黑哂,D相都吾方靚。

奶奶係要接受個仔會錫老婆多過阿媽㗎啦。

子爵府

心同感受。阿仔拍拖 結婚就好似非常疏離。
想借位問吓娶新要幾多金飾?我不是"家燕姐"只是普通師奶。未來新抱是國內來香港工作的。

子爵府

Ckk123 發表於 21-10-14 23:01
其實我好鍾意件晚裝,著得很高貴,我用另一間休息室用作換衫化妝

那場婚禮誰是主角?

即是你有地方供你換衫吧!

你可以堅持穿你的晚裝, 堅持所有你對那晚的"堅持"...

日後.....唔知你點堅持落去囉!

大宅

邦邦貓 發表於 21-12-5 14:05
根本樓主本身都介意…但想做好人,唔想個仔難做、唔想婆媳關係唔好,又話覺得個仔太聽女朋友講….郵所以又 ...

你睇得好通透
根本樓主本人自己就好介意
有邊個結婚唔想自己做主角
一生人得個一日仲要將就你
做奶奶做到咁都好唔通氣下

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

danielleb 發表於 21-12-10 17:02
你睇得好通透
根本樓主本人自己就好介意
有邊個結婚唔想自己做主角

我將來都會做人奶奶,如果個仔開口我會唔著囉,自己再搵d party晚宴同老公去先著,冇得退其實唔係理由,你可以唔退搵下次再著㗎嘛,樓主明顯都想出風頭

子爵府

rayrayus 發表於 21-12-11 07:12
我將來都會做人奶奶,如果個仔開口我會唔著囉,自己再搵d party晚宴同老公去先著,冇得退其實唔係理由,你 ...

係介意有咩出奇啊?而家係奶奶做主婚人,講傳統四大長老先至係主角。個新抱換幾套衫,只係其中一套撞色,都要個奶奶轉衫,有冇搞錯啊?無大無細。覺得自己大晒仲要樓主個個案係奶奶負責資助個婚禮,即係又要馬兒好又要馬兒不吃草,佢當自己公主乎?有本事直情自己俾晒成個婚禮啲錢囉,直情唔請男家啲老嘢去出席都仲得呀,想點就點

個新抱窮,自私,又多多要求

大宅

Ckk123 發表於 21-10-14 23:01
同色不同款晚裝撞色,亞仔叫亞媽不要著,作為99嘅我,是否不要穿呢?我提意,不如新娘迎賓時穿我就係敬酒時 ...

我自己結過婚,我唔會理奶奶着乜衫。真係唔係係新抱小氣定阿仔驚老婆,是但一個有問題。

換衫一事,其實奶奶同外母當日應該淨係換一次衫姐,唔會好似新娘咁換衫3套掛。都係迫一次,最多時間上面可能有人早有人遲,安排一下咪得囉。

新抱的確有啲霸道。

不過都想知,你話新人無份俾搞婚禮,99俾左什費(我估計係少部份),係咪因為大部份係女家俾錢,所以女家咁霸道,如果係咁樣,都可以理解嘅。

複式洋房

honeybid2 發表於 21-10-15 00:38
有冇聽過女人其實係「一日公主,十個月皇后,一世奴隸」?女人應該最明白呢樣野....
...

正喎呢句 學到野

子爵府

坦白如果好唔鍾意呢個新抱,我會企硬唔換色囉

如果佢對我仔好,我就讓下佢..

點講都知同新娘撞色真係記一世,女人個腦係記埋呢啲野

子爵府

坦白如果好唔鍾意呢個新抱,我會企硬唔換色囉

如果佢對我仔好,我就讓下佢..

點講都知同新娘撞色真係記一世,女人個腦係記埋呢啲野

男爵府

Ckk123 發表於 21-10-15 01:42
回覆 kwhkwh 的帖子

多謝你祝福🙏🏼🙏🏼🙏🏼其實作為媽咪或是 ...

首頁

尾頁

跳至