自由報料

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

lilian.chim 發表於 21-10-30 13:45
應該唔洗,我問佢時佢無話要CSL現有客戶,準確你經過自己問問

thanks,見如果買128就只可以減300
唔知豐澤宜家有冇現貨,dbs卡減得仲多

男爵府

lilian.chim 發表於 21-10-30 13:48
掂!之前豐澤嘅DBS減$450周圍都無貨,百老滙只係減$250,都好多無貨
呢個優惠算唔錯了
...

我之前喺衞訊用會員價,已經買咗部256gb ,啱啱過$7500用到VS $550回贈。依家只想買一部128gb。但又唔夠$7000。依家仲心大心細,用唔用呢個優惠。不過都謝謝報料,可以多個選擇

伯爵府

其實係唔係邊度買都係即場開盒,有問題去返專門店換?
但點解好似大家都係首選專門店嘅?

大宅

lilian.chim 發表於 21-10-29 18:18
1.CSL有客戶生日優惠,有88折,條件係手機金額唔可以超一萬及只可出一部.
2.去CSL用Citi bank信用咭出機可以 ...

請問洗唔洗上台?
我去CSL 諗住上台出機13pm
客服話唔知幾時有貨

男爵府

減齡達人勳章

biglaikuen 發表於 21-10-30 21:16
請問洗唔洗上台?
我去CSL 諗住上台出機13pm
客服話唔知幾時有貨

去唔同嘅鋪問,有啲有貨冇啲冇貨,我係上水間鋪出嘅,有貨
終於成功驗證及開通咗親子王國會員身份啦! 好開心

男爵府

減齡達人勳章

cheukyingmama 發表於 21-10-30 14:24
我之前喺衞訊用會員價,已經買咗部256gb ,啱啱過$7500用到VS $550回贈。依家只想買一部128gb。但又唔夠$7 ...

唔洗咁激動啊!又話好快出14,13一部用住先啦!

侯爵府

如果宜家部機128gb用咗幾年,仲有一半儲存容量淨,買返128gb夠唔夠?

男爵府

減齡達人勳章

回覆 ensureyip 的帖子

啊!我覺得够用了,因為生活習慣係定咗既,即你使用手機既方式唔用突然因為轉咗新機會唔同咗.新機處理器和相機都upgrade咗,影既相可以size會大咗,但128G你都用唔晒,所以我覺得128G應該够了.

珊瑚宮

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

謝分享

侯爵府

lilian.chim 發表於 21-11-1 10:27
回覆 ensureyip 的帖子

啊!我覺得够用了,因為生活習慣係定咗既,即你使用手機既方式唔用突然因為轉咗新機會 ...

諗住啲野再儲上去,驚用用吓唔夠。
我再清清啲野先,

伯爵府

Citibank個優惠仲有冇架

大宅

請問CSL生日88折係唔係月費計劃客戶先有?謝謝。

珍珠宮

ensureyip 發表於 21-11-1 11:39
諗住啲野再儲上去,驚用用吓唔夠。
我再清清啲野先,

我都覺得,部機各樣野upgrade咗之後,就樣樣都加大哂,正如我對上用65,幾年後要用128,而家我部11用緊256,仲淨返60GB。
係因為樣樣APP都要會員,啲歌嘅質素好咗等於容量大咗,已前冇幾用手機睇片,而家又會下載落部機度,加上如果鏡頭升咗,即係相又大咗。
但手機容量大咗就要多千幾蚊。
而家部機用咗2年仲係好OK,電量夠用一日。但如果Trade機嘅話就可減$3700,雖然吸引,但換部512GB嘅13Max都要$8199,其實都貴。但再等多一年我部215GB11Max電池健康89%又跌價了,比你會一炮過要先買,定係襯而家仲值錢trade會底啲呢

伯爵府

芒果米池 發表於 21-11-2 01:05
我都覺得,部機各樣野upgrade咗之後,就樣樣都加大哂,正如我對上用65,幾年後要用128,而家我部11用緊256 ...

用野真係睇人我同你一樣,以前128夠用,依家買要256,但係我老公仍然64都已經乜都夠。因為佢麻麻影相,又唔中意做會員,又唔打機,淨下睇片所以佢次次出新機加大容量比我,佢用我舊機

男爵府

減齡達人勳章

回覆 花花b 的帖子

我係十月尾出咗,宜家真係唔知,行過問問

男爵府

減齡達人勳章

回覆 camilla0207 的帖子

係呀!呢個只限本身客戶

大宅

回覆 lilian.chim 的帖子

謝謝

侯爵府

芒果米池 發表於 21-11-2 01:05
我都覺得,部機各樣野upgrade咗之後,就樣樣都加大哂,正如我對上用65,幾年後要用128,而家我部11用緊256 ...

會再等下一年再換,11代其實仲好新,試吓清app

大宅

lilian.chim 發表於 21-10-29 18:18
1.CSL有客戶生日優惠,有88折,條件係手機金額唔可以超一萬及只可出一部.
2.去CSL用Citi bank信用咭出機可以 ...

搭單問吓,想買SE俾亞女用,去邊度買可以平的?

珍珠宮

ensureyip 發表於 21-11-2 11:16
會再等下一年再換,11代其實仲好新,試吓清app

係,算幾新,我只睇到個trade out價好吸引,同考慮電量嘅問題,所以有呢個糾結

首頁

尾頁

跳至