論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

你要求好正常。
當年我件6日仙印, 唔沖涼洗頭,唔換底衫褲。 汚糟核突。 扮沖涼, 在toilet成粒鐘, 開大水喉, 原來個身乾嘅, 踎係廚房, 一隻手攞公仔麵食, 另一隻手抓下面妹妹痕。 叫佢洗手話未食完。

6日頂唔順掃把咗。

禁止訪問

別墅

回覆 apple_mylove 的帖子

咁又唔係一定既 佢夠衫我都唔會買

大宅

apple_mylove 發表於 21-12-28 07:39
原來要提供返工衫褲的嗎?係咪必須的?

有,唔洗比錢,起碼7套外出衫褲,4-5套家居服。

我同意其他jm所講起碼一星期 洗兩次。我姐姐大概換三套衫一日

男爵府

回覆 AngieLo2142 的帖子

我會買足夠衫褲比佢,要佢一星期開一機洗曬佢自己d衫。

翡翠宮

2024年龍年勳章 減齡達人勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 陪月勳章

Yasmid00 發表於 21-11-21 18:36
我屋企姐姐,剩係星期日放假出街,其余在家工作,佢每日冲两次凉,早上洗一次頭,两日洗一機衫,底衫褲都 ...

姐姐有自己一部洗衣機咁犀利既!你屋企一定好大,又好有錢!

複式洋房

叫左佢每日都要換衫換褲,但有時都見佢同一條褲著兩三日,都唔知話唔話佢好

複式洋房

sinyee_sindy 發表於 22-1-4 01:12
回覆 AngieLo2142 的帖子

我會買足夠衫褲比佢,要佢一星期開一機洗曬佢自己d衫。 ...

佢話佢夠衫。而我都見佢勁多衫,已經係一星期開一機淨係洗佢啲衫

複式洋房

lily-of-valley 發表於 21-12-28 09:33
你要求好正常。
當年我件6日仙印, 唔沖涼洗頭,唔換底衫褲。 汚糟核突。 扮沖涼, 在toilet成粒鐘, 開大 ...

你點知佢扮沖涼?

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

AngieLo2142 發表於 22-1-13 12:58
你點知佢扮沖涼?
佢在toilet開大水喉成個鐘, 以為佢死咗, 拍門, 佢開門, toilet水塘咁, 佢無換衣, 話洗完無換衫。 但人沖完涼, 用毛巾抹咗, 皮膚仲有層水氣架馬。 但皮膚完全乾。 即係扮沖涼。

複式洋房

出過街D衫, 就唔可以再著入屋周圍走, 周圍坐, 去一去垃圾房都係一樣做法, 所以, 都係要叫佢換過囉

男爵府

AngieLo2142 發表於 22-1-13 12:57
佢話佢夠衫。而我都見佢勁多衫,已經係一星期開一機淨係洗佢啲衫

我有講到明有啲乜嘢特別情況一日都要換多套衫,例如佢抹鞋,抹晒成個鞋櫃啲鞋之後需要換過另外一套衫。
就算落一落樓,一返嚟就要去洗手洗腳然後換過套屋企衫,直接話埋比佢聽屋企衫都要日日換。
掉垃圾呢個環節,我一定要佢臨去沖涼之前先行出去,掉完即刻入廁所沖涼

或者你特登去買多一兩套,趁機會話俾佢聽,我見你有時一套着兩日三日,係唔係唔夠?唔夠記得話我知,因為我唔接受一件衫着咁多日。睇吓有冇改善

複式洋房

lily-of-valley 發表於 22-1-13 13:09
佢在toilet開大水喉成個鐘, 以為佢死咗, 拍門, 佢開門, toilet水塘咁, 佢無換衣, 話洗完無換衫。 但 ...

咁真係好難頂

複式洋房

kelly1120 發表於 22-1-13 17:52
出過街D衫, 就唔可以再著入屋周圍走, 周圍坐, 去一去垃圾房都係一樣做法, 所以, 都係要叫佢換過囉
...

我都覺得去完垃圾房同出完街一樣,但佢試過星期日出完街返黎沖完涼再拎垃圾去垃圾房掉,佢仲要係勁長頭髮,沖完涼披頭散髮咁出去垃圾房,諗起都覺得污糟

複式洋房

sinyee_sindy 發表於 22-1-14 00:09

我有講到明有啲乜嘢特別情況一日都要換多套衫,例如佢 ...

多謝你嘅建議,我有機會試吓先

象牙宮

AngieLo2142 發表於 22-1-14 13:11
咁真係好難頂
比我見到佢踎在廚房, 一隻手攞公仔麵食, 另一隻手抓私人地帶妹妹痕。 咁嘅場面。 叫佢洗手, 話未食完。

首頁

尾頁

跳至