自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

無話可說 發表於 21-11-29 10:51

我唔知咩叫有質素討論喎 我只係將我睇到既野講 ...

可怕的思維,可以講少啲歪理當幫忙嗎?美華水心火熱中,講少歪理誤導人幫幫忙啦

珍珠宮

curry451 發表於 21-11-29 13:39
我聽返嚟係咁 娟同阿伯講 如果間屋畀美華 政府會取消美華傷殘津貼 叫阿伯俾間屋佢 佢會照顧美華 點知阿伯 ...

傷殘津貼好似無乜限制,可能怕影響綜援? 但自住樓好似都唔計

公爵府

原來依家的公屋有個咁大的玄關位,真係好好,可以除咗鞋喺自己屋內嘅玄關位先至入屋
恭賀新禧,迎春接福!

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

maywong288 發表於 21-11-29 11:07
佢夠話如果美華有出1蚊 佢都唔要層樓 又唔見佢走

呢句真, 全港市民有睇東張都睇到...
但截至今日, 仲訓係入面

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

無話可說 發表於 21-11-29 13:11
算啦…個個睇法唔同!連阿哥都唔出黎,錄音都無,其他表堂兄弟姊妹都無?!父母買樓係多年前既事,又無名 ...

人地屋企多麻煩野就要俾間屋樓下個保安?難道你屋企無麻煩野嗎?
一個殘障人仕俾你係BK說三道四, 一啲都唔識尊重人

你咁既思維, 都幾奇特?! 好心你就唔好成日亂噏, 留番啲有"養份"既留言!
對得住自己, 對得住人, 值得人尊重先得架

goldpiglet    發表於 21-11-29 17:01

琥珀宮

mike89 發表於 21-11-29 13:58

傷殘津貼好似無乜限制,可能怕影響綜援? 但自住樓好似都唔計 ...

又咁講, 阿娟係要吹水先可以呃到阿伯既

大宅

pochario 發表於 21-11-29 09:07
個陳姑娘都唔知係咪幫兇 ,如果佢係一路跟開美華呢個家庭case,都唔知係咪有份建議草擬份咁嘅遺囑 ...

好多社工都係求其打份工就算 點會擺咁多心機落受助人個度

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章

stagea 發表於 21-11-29 14:30
又咁講, 阿娟係要吹水先可以呃到阿伯既

其實一個生於192X-30年9X歲既老人家 無呢方面既智識都唔出奇 就係咁先俾陰間娟嚇到 轉名俾佢
好多而家7-80歲老人家都唔識用安心出行 唔通又賴D親戚朋友仔女有問題 唔教同埋唔關心咪唔識咁咩?
要知道陰間娟氹伯伯 美華係聽唔到

所以好多人諗野 都幾得意 無野好講就要講親戚朋友
講緊層樓都可以講埋乾淨定污穢 又自理呀果D 好好笑

琥珀宮

maywong288 發表於 21-11-29 14:50
其實一個生於192X-30年9X歲既老人家 無呢方面既智識都唔出奇 就係咁先俾陰間娟嚇到 轉名俾佢
好多而家7-80 ...

根本就係明呃老人家層樓!
個啲人諗野既本質就係有問題, 歪理當真理...

珍珠宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

Kanyin 發表於 21-11-26 13:31
有人free間屋比我, 我可以執得整潔過佢...

笑左

你啱
大事化小, 小事化毛.........

禁止訪問

牛年勳章

象牙宮

happylife28 發表於 21-11-29 16:10
點呀! 歪理王! 即係冇人幫就可以任人魚肉, 搶走間屋? 陰間娟咪就係睇中佢兩父女呢個弱點, 如果佢地有人照顧 ...

撩交嘈呀!我無話佢自理能力有問題喎,睇清楚個名先鬧啦 我更加無話係曱甴屋喎,唔好屈我呀!我有權表達我意見,個討論區你既咩?香討咪一樣有人講,再痴線都有呀,仲話人地呃錢呃多間公屋,咩福利拎盡添!
從來都無話女保安係岩晒,但人地究竟做左d咩無人清楚,文件真假又唔知,電視d片剪輯過晒,只可以話佢叫人落陰間係無口德,趕人走係唔應該!

首頁

尾頁

跳至