自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

我有個舅父,自從我婆婆過身之後,人間蒸發咗咁,廿幾年冇見過了!

男爵府

回覆樓主:

我有個親戚,人間蒸發,估佢係坐走私艇運貨返大陸,跌左落海。已經廿幾年了。

la_source    發表於 21-12-1 11:34
ic34    發表於 21-11-27 11:10

公爵府

回覆樓主:

有個舊同事,接近40中歲左右,幾年前,佢老公粒聲唔出就突然消失咗。

同事話唔知發生乜事,就係突然消失…到同事周圍揾佢,先知佢老公辭咗工,連男家都冇人揾到佢。後來同事崩潰,職都辭埋…一心揾老公…。之後,我聽返其他同事講,有差人都揾到佢老公,個佢老公拒絕對話,話唔會再返去,無講乜原因就繼續消失了……

其他同事估,佢老公應該忍咗佢好耐先走佬。因為呢個女同事性格好難頂,係成日唯恐天下不亂,專搞屎棍的人

不過其實佢老公都唔洗走佬吖,離婚咪得囉。粒聲唔出消失,真係好令人擔心…

侯爵府

有個熟朋友, 識咗十年八年, 以前每星期都會出去hang out, 又會一齊去旅行
後來突然唔見咗, messgae開頭已讀不回, 後來send都send唔到
不過佢一向神秘, 連真名都唔肯俾人知 (查實去旅行時有昅到passport)
我哋班朋友成日開玩笑話佢應該被人拉咗坐緊監先突然消失
幾年後有次喺街見到佢(佢見唔到我哋), 我哋話佢放番出嚟

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我細佬cancer走咗
佢做嘅店好多同事都係多年老拍檔(十幾歲(emoji)仔做到中年),好唔開心
不久後(幾個月)佢老闆人間蒸發,警察調查時搵到佢電腦search過自殺有關資料。然後無人出糧盛盛間公司就無埋
同事們都好唏噓。本身行內都薄有名氣

侯爵府

simonebiles 發表於 21-11-27 10:11
我有個舅父,自從我婆婆過身之後,人間蒸發咗咁,廿幾年冇見過了!

試過 近兩個月 再沒有一個 面書朋友蹤跡
佢面書 IG 等戶口 完全消失….感覺可怕

水晶宮

虎到金來勳章 2018復活節勳章

BGCOME08 發表於 21-11-27 10:31
有個舊同事,接近40中歲左右,幾年前,佢老公粒聲唔出就突然消失咗。

同事話唔知發生乜事,就係突然消失… ...
個舊同事依家點?

公爵府

swanmonki 發表於 21-11-27 11:09
個舊同事依家點?

唔知呀,我都辭咗工了。但聽其他舊同事講,話佢由好肥變咗條柴,單身中。呢件事,對佢打擊好大…

pansy888hk    發表於 21-11-27 21:56

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

係囉,駛唔駛咁虐待對方?唔夾離婚好閒啫
放下自在

男爵府

回覆 cattz288 的帖子

佢都話個同事性格勁難頂
如果話同佢離婚,
肯定會搞到勁大單嘢
可能考慮埋分分鐘會倫常慘案

話唔埋個同事可能本身有精神問題,有攻擊性

所以人地係諗過度過

比著係我,我都可能會咁做

茶類愛好者    發表於 21-11-27 12:39
गँ  गँ  गँ गँ  गँ  गँ गँ  गँ  गँ गँ  गँ  गँ

侯爵府

回覆樓主:

無喎

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

YOGISOELMO 發表於 21-11-27 11:41

佢都話個同事性格勁難頂

咁離開前寫封信道別囉!人間蒸發真係好唔啱喎
放下自在

男爵府

都係嘅

比著我閃人前,都會寫封信

或者可能真係仲有難言之隱?

我好多年前有聽過幾單咁嘅嘢

都係對方有明顯攻擊性,所以無尾飛陀

可能有啲嘢真係佢地先知
गँ  गँ  गँ गँ  गँ  गँ गँ  गँ  गँ गँ  गँ  गँ

男爵府

回覆 大BearBear 的帖子

有冇共同朋友知咩事

以前我有個勁FRIEND嘅小同

大家KEEP住聯絡

點知有日我地同佢聯絡唔上

打埋去佢地屋企,直頭打唔通

大家當時都好驚

子爵府

BK Milk勳章

個男人連自己男家都冇聯絡,
咁佢消失未必因為個老婆“難頂”,
而且對同事差,對自己老公又未必一樣差

個男人唔出聲就走左去,其實個人都冇乜責任感

水晶宮

畀面勳章

回覆樓主:

我有個朋友係,
唔知咩事,無啦啦搵唔到人
電話所有聯繫,
一夜間無哂

男爵府

回覆 ada_fung 的帖子

玩得失蹤,緊係成家做全套

我聽幾單都係咁,唔比機會你纏住

上面JM嗰單,就唔知

男爵府

回覆 CathyChan1126 的帖子

有冇共同朋友?
定你意思佢嬲咗你?

伯爵府

牛年勳章

BGCOME08 發表於 21-11-27 11:23
唔知呀,我都辭咗工了。但聽其他舊同事講,話佢由好肥變咗條柴,單身中。呢件事,對佢打擊好大… :thinkin ...

梗係大打擊啦,仲衰過有外遇突然嗌離婚,走嗰個就瀟灑呀,難為被拋棄嗰個帶住千萬個問號生活,好殘忍

公爵府

ada_fung 發表於 21-11-27 12:28
個男人連自己男家都冇聯絡,
咁佢消失未必因為個老婆“難頂”,
而且對同事差,對自己老公又未必一樣差 :q ...

佢老公乜嘢原來離開冇人知,不過就好肯定佢對佢老公態度係好差嘅,因為有時佢會帶佢老公出席公司活動,唔少人見到佢當自己老公係狗咁喝,仲要當住外人面,一D面都唔自己個男人

所以大家就咁估,話個老公頂佢唔住,又唔敢面對佢,所以一走了之……

首頁
12345...6

尾頁

跳至