夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

LLMan 發表於 21-11-30 21:48
如果另一半有外遇/出軌(自己不知情),愿意從別人口中知道嗎?

最後有幾多個出軌可以行返正路,就算你自己對住距都會有條刺,錯就係錯,無想過就去做已經傷害左好多人

男爵府

jay709394 發表於 21-12-15 15:46
最後有幾多個出軌可以行返正路,就算你自己對住距都會有條刺,錯就係錯,無想過就去做已經傷害左好多人
...

是,即使可以返回原家庭,但已不是當初的自己

侯爵府

好媽媽勳章

我同朋友講過,如果有呢一日,我寧願佢哋都我知,我唔鍾意俾人可憐,自欺欺人咁做人先最可悲
開心每一天

公爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

soso1227 發表於 21-12-2 16:34
回覆 DogdogChan 的帖子

如果個老婆早D知,離婚又好,挽回又好,都係由自己做決定。如果所有人都知,但就 ...

好多老婆寧願一世唔知,繼續一世周同人曬命,話自己老公係唔會背叛嘅!
其實他人在背後笑個大婆傻,在背後食花生。

公爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

心滿意足 發表於 21-12-6 01:35
我有試過間接提醒好朋友,她只一味講佢相信她老公,忍了9個月終於忍不住講了,但她漸漸少搵我,到現在直情 ...

BK 好多C9都係呢種。

子爵府

如果另一半有外遇/出軌(自己不知情),愿意從別人口中知道嗎?

如果她是你好朋友,我想你應該告知她此事,或許她自己都有感受到,女人的第六感超準。你只是陳述見到的,不用加入何意見。也不用問她想怎樣做。我覺得每個太太都最不想到最後原來所有身邊人都知情,而她偏偏被蒙在鼓裏。

LokLok1208    發表於 22-10-9 23:38
mc <()>

大宅

我會選擇佢同我講 我寧願早知道 雖然放手唔易 會好傷心欲絕 佢有呢個都唔擔保佢之後有其他 我會選擇痛到死都放棄一個壞左既人

男爵府

坦白講,知道都吾好提,十幾年前試過一次講左比朋友知,當時佢一吵男友即同佢分手,然後佢結婚十年後老公又比我見到响酒吧,近年佢同我講老公2年冇性生活,我怕咗,因為佢已經有仔女,決定吾提。
可惜最後佢嬲我話我冇當佢係朋友,因為佢家姐見到佢老公响離島拖女,係年輕貌美果D。
不過佢地冇離婚,因為老公吾肯分錢,佢又吾肯離婚。

首頁

尾頁

跳至