自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

「你去過童樂居就知,入面住成百個細路仔,成條走廊係無聲,啲細路仔係唔喊唔出聲,係好恐怖。」

昨日上午,劉太從院方職員口中得知事件時,對方仍表示明仔不是涉事小朋友。她把明仔接出街,至下午約 5 時送明仔回院舍,至當時職員改口指,看過 CCTV 後,「懷疑」明仔是受虐小朋友之一,晚上要送入廣華醫院,「之後(院方)就無人再 update 我。」

https://www.thestandnews.com/society/ab_童樂居虐兒案-疑被襲幼兒家長斥院方隱瞞-入面成百個細路係唔喊唔出聲好恐怖

子爵府

「你可能覺得呢班小朋友,無人理,唔會有人幫佢哋攞公道,小朋友本身已經好慘,一係父母吸毒、坐監、棄養,你仲要咁樣對佢哋,真係好過分。」

子爵府

2021可愛聖誕B勳章

catlover1026 發表於 21-12-26 01:45
「你去過童樂居就知,入面住成百個細路仔,成條走廊係無聲,啲細路仔係唔喊唔出聲,係好恐怖。」

昨日上午 ...

咁恐佈

子爵府

2021可愛聖誕B勳章

catlover1026 發表於 21-12-26 01:47
「你可能覺得呢班小朋友,無人理,唔會有人幫佢哋攞公道,小朋友本身已經好慘,一係父母吸毒、坐監、棄養, ...

虐兒/家暴等都零容忍
小朋友的父母如何,真不應牽涉其中⋯⋯呢D都是虐待幼童,小朋友的爛藉口,他們只是懂得欺凌弱小的人渣

伯爵府

有次系醫院兒科病房隔離床兩個小朋友都係院舍兒童,真係好乖 唔哭唔鬧,一個歲幾咋,靜靜自己玩望住其他人。乖到令人心酸。

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

Debbie0331 發表於 21-12-26 09:56
有次系醫院兒科病房隔離床兩個小朋友都係院舍兒童,真係好乖 唔哭唔鬧,一個歲幾咋,靜靜自己玩望住其他人 ...

心酸

我媽成日話,細路仔,乖過龍你就驚,其實係真,有邊個小朋友會冇好奇心?

公爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章

回覆樓主:

真係好恐怖

大宅

catlover1026 發表於 21-12-26 01:45

昨日上午 ...

無論虐兒或虐老,均天理難容。

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

Debbie0331 發表於 21-12-26 09:56
有次系醫院兒科病房隔離床兩個小朋友都係院舍兒童,真係好乖 唔哭唔鬧,一個歲幾咋,靜靜自己玩望住其他人 ...

都唔知比人虐左幾耐
放下自在

侯爵府

好媽媽勳章

小朋友應該係父母嘅寶貝無家人愛錫已經夠可憐,仲要俾啲人渣虐待
開心每一天

首頁

尾頁

跳至