懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

22/12 Check 到綠d 有線,之後再每日Check 住都有加深(因為係年頭既時候試過小產,所以今次唔敢太快開心住)
Last M 係20/11,到今日應該都有5 週幾

打算等到6 週直接去搵婦科照
其實咁樣可唔可以? 定都係要搵個家庭醫生出張醫生紙先?

因為下個月會搬屋(唔同區),我應該係搵新屋個區既醫生睇?
定其實冇咩所謂? 因為我知應該要去排政府個邊

黎緊會搬去沙田區,如果有jm 有好既醫生麻煩介紹一下

可能我表達到一舊舊,希望你地睇得明,比下意見

洋房

檢到中左,要book私家婦科睇下個Bb有心跳未,因為有心跳先當一個BB,婦科果邊有心跳先會出懷孕証明比你,你攞到懷孕証明後,去你新屋果邊嘅醫院BOOK產科,之後醫院佢比期你,咁跟足佢時候去做產檢就OK!
(因為我依家8W,岩岩經歷完迷惘唔知點算,希望我嘅經驗你岩用)

別墅

philofung 發表於 21-12-28 10:20
22/12 Check 到綠d 有線,之後再每日Check 住都有加深(因為係年頭既時候試過小產,所以今次唔敢太快開心住) ...

婦產科好似有啲要照到閃閃先會比證明 6週未必見到閃閃,或者仲係只會見到胎囊同胎芽,我就係咁…如果唔急可以等8週倒再去婦產科照到有閃閃有預產期開左證明先去book醫院都唔遲,咁樣預產期唔洗改唻改去

大宅

回覆 monasa 的帖子

唔該你 好詳細
祝你同BB 同健康

大宅

回覆 Tracywai1017 的帖子

心急就唔係好心急 (因為都知急唔黎 )
不過都想6 週左右去睇一次先
只少知道係咪係正常路線上
(因為上次6 週咩都照唔到,之後就流左)

別墅

philofung 發表於 21-12-28 10:56
回覆 Tracywai1017 的帖子

心急就唔係好心急 (因為都知急唔黎 )

同意呀 我自己都係差唔多5週4去睇下著床得岩唔岩位既之後2星期再睇一次心跳真係冇得急 我都眨吓眼20週喇,其實過得好快

首頁

尾頁

跳至