自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

對數字都無咩感覺了...

男爵府

Horsebbj 發表於 22-2-20 19:04
報確診及死亡人數, 死亡人數中有幾多個無打針, 打了幾多針更重要
張竹君指出,自2021年12月31日起計的46宗死亡個案中,只有6人曾接種新冠疫苗,3人已接種2針科興疫苗、1人已接種2針復必泰疫苗,2人已接種1針科興疫苗。

https://www.881903.com/news/local/2429833/%E6%9C%AC%E6%B8%AF%E6%96%B0%E5%A2%9E6063%E5%AE%97%E7%A2%BA%E8%A8%BA-%E5%A4%9A30%E9%96%93%E9%99%A2%E8%88%8D%E5%87%BA%E7%8F%BE%E5%80%8B%E6%A1%88

男爵府

報確診及死亡人數, 死亡人數中有幾多個無打針, 打了幾多針更重要

最重要係市民自己驗到確診後,該如何自救,市面上大批人已經中招。

男爵府

各種有關疫情的事,記者都想知道

珍珠宮

一人一讓步 發表於 22-2-20 17:36
我記得通常張祝君回報完最後都會講下有幾多初步確診??

我仲以為點解新聞聽唔到..原來無講?

珍珠宮

一人一讓步 發表於 22-2-20 17:36
我記得通常張祝君回報完最後都會講下有幾多初步確診??

我覺得初確好有用,如佢驗唔曬,確診咪永遠幾千,之後初確就天文數字都可以啦

水晶宮

funghon 發表於 22-2-20 17:54
即係開始搵藉口隱瞞數字。

唔算隱瞞,其實出確診數字就夠,初確真係無咩必要
欲知前世因  今生受的是  欲知來世果  今生作的是
是故莫以善小而不為, 莫以惡小而為之
Karma - What you put out into the world comes back to you.
How you live you life determines what kind of life you will have.

大宅

NoName 發表於 22-2-20 19:04
一定係啦,而家每日檢到嘅數量,根本就追唔上每日呈交個案量,所以每日都滯後,根本解決唔到問題 ...

就係,家人檢測第五日仲未有結果

首頁

尾頁

跳至