自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

因為疫情嚴重。。出街會帶兩個口罩。
著有帽既褸隨便著。。出街帶住唔好污糟頭髮。。其實覺得自己好污wer...

見倒出街有人仲著得好靚。。就唔想俾人望倒

子爵府

lemonma0921 發表於 22-3-1 23:07
著有帽既褸隨便著。。出街帶住唔好污糟頭髮。。其實覺得自己好污wer.. ...

我已經收埋晒啲手袋,基本上出街都係使用環保袋,全新衣著變咗Adidas同埋UNIQLO,方便清洗仲要紮起晒所有頭髮,日日好似清朝咁樣~ 再加埋兩個口罩一副眼鏡,簡直樣衰到一個點~~~

但係為咗屋企啲貓,再樣衰我都得!

珍珠宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

著有帽既褸隨便著。。出街帶住唔好污糟頭髮。。其實覺得自己好污wer.. ...

我呢排落街都好烏ware, 著tee牛,風褸,帶cap帽,仲要近呢幾次出街都係同一套 (當然一回家即洗,下次出街再著,未試過連續兩日有得出,所以係乾得切
如果我返工我都會著靚d, 但而家只能極速買完野要回家,所以算了
大事化小, 小事化毛.........

伯爵府

回覆樓主:

自問好貪靚十分注重儀表行頭,呢幾年真係諗唔到自己出街可以烏wer到一個點,成個乞衣婆咁

侯爵府

都係求其,因為唔想係外面逗留咁耐,速戰速決,買完即走

翡翠宮

回覆樓主:

我著黎著佢果兩三件,最緊要易洗易乾

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

回覆樓主:

我著運動裝

男爵府

kmbb519 發表於 22-3-1 23:17
我呢排落街都好烏ware, 著tee牛,風褸,帶cap帽,仲要近呢幾次出街都係同一套 (當然一回家即洗, ...

我都係呀,件褸著左好鬼耐,因費時又換個件,成日著最方便洗個啲衫褲,袋已很耐沒有換其他的款,wallet已冇用兩年,只用膠袋仔裝錢咋,真係好悶呀,放假只有諗去買咩餸同日用品,以前嘅生活冇了,想去公園又唔得,朋友已很久冇得見了,做人仲有咩意思

侯爵府

係呀,着到超樣衰,運動褲+風褸+cap,妝都唔化,千祈唔好撞到熟人

但係未忍手買嘢,都係繼續有買頭飾、首飾、鞋、衫,但係完全冇機會着,好彩都係classic 款應該有排着掛

子爵府

我帶兩個口罩,紮起把頭髮帶cap帽,今日熱熱地無著外套,一件薄衛衣+運動褲+波鞋。

大宅

外套未必著完就洗
但基本上出親門口
口罩x2, 每次都係嗰件外套&鞋
外套著完會噴消毒,之後放喺窗外面吹下或曬下

珍珠宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

Abull 發表於 22-3-1 23:24
我都係呀,件褸著左好鬼耐,因費時又換個件,成日著最方便洗個啲衫褲,袋已很耐沒有換其他的款,wallet已 ...

你係今次爆先係咁定之前都係?
我一月都仲係好有心機扮靚,日日返工好開心,諗著咩衫襯埋口罩色,二月一爆,工都無得返,一星期落一次街買野,灰到震!而家好d,諗通左,總有一日完嘅呢壇野,唔開心都無用,咪盡量做d令自己開心嘅野

珍珠宮

大臭臭 發表於 22-3-1 23:19
自問好貪靚十分注重儀表行頭,呢幾年真係諗唔到自己出街可以烏wer到一個點,成個乞衣婆咁
...

同你一樣!
冇觀眾都係一個原因
之前返工咁多同事 你係會有心機扮靚嘅
而家只係去超市同街市 算把啦…

伯爵府

kmbb519 發表於 22-3-2 00:05
同你一樣!
冇觀眾都係一個原因
之前返工咁多同事 你係會有心機扮靚嘅

有無觀眾都係其次,而係搞到個人都臣臣哋完全無心機扮靚....有日喺入面望見自己頭又亂額頭又油雙眼無神....反問自己為何淪落到咁!?

水晶宮

bb2 發表於 22-3-1 23:22
我著黎著佢果兩三件,最緊要易洗易乾

一樣

侯爵府

畀面勳章

金黑街矇 發表於 22-3-1 23:17
我已經收埋晒啲手袋,基本上出街都係使用環保袋,全新衣著變咗Adidas同埋UNIQLO,方便清洗:igive ...

我用膠袋袋住啲錢,連銀包都唔用, 用電子錢幣, 八達通或alipay電話畀錢,credit card 都冇攞過出嚟

侯爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

Abull 發表於 22-3-1 23:24
我都係呀,件褸著左好鬼耐,因費時又換個件,成日著最方便洗個啲衫褲,袋已很耐沒有換其他的款,wallet已 ...

我都係,wfh落街買野搵條最薄嘅衫褲著方便洗,褸都唔著費事洗,之前番工成日著黎著去果幾件,見d同事又長褸,又短褸,真犀利

子爵府

兩個口罩真係有用!!

冇所謂啦,最緊要健康同乾淨,非常時期嘛,識錫自己,保護他人,已經係最靚

大宅

有帶兩個口罩,好局,衫就求其

依家出街,3分鐘就得

水晶宮

我要返工都要keep 住,不能太求其,不能帶個環保袋返工

首頁

尾頁

跳至