自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章 BK Milk勳章

老人家90歲想打(幫人問)

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 親子王國15週年勳章

希爾達 發表於 22-3-3 09:14
每個疫苗中心都有,但要早去。 前幾日見沙田源禾都吾多人排,你可試下。

wcpcelia    發表於 22-3-3 10:48

男爵府

Tabo63 發表於 22-3-3 09:16
每個疫苗中心都有,但要早去。 前幾日見沙田源禾都吾多人排,你可試下。
...

可唔可以屋企人幫佢攞籌先㗎?
開心過每一天吧!

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

希爾達 發表於 22-3-3 09:17

記得係可以

放下自在

瑪瑙宮

大廚勳章

揀中央圖書館啦已經係最多籌嘅地方。。係特別比長者同小朋友去打㗎
喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

回覆樓主:

長者健康中心

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

回覆樓主:

長者健康中心只給60歲以上長者打科興, 佢話可以即時打, 我14/2 想帶爸爸去打, 我想打電話問清楚是否真係可即時打, 但是所有Center都唔聽電話, 我唯有搏一舖, 專誠放假帶埋唔同住嘅老父去, 係冇得即時打, 畀咗個籌我係23/2, 好鬼嬲, 你唔聽電話唔緊要, 喺網頁講清楚嘛, 又話即時打, 結果係唔係嘅, 你知帶埋老人家去好麻煩, 你講明攞籌嘅, 我就自己去嗰個籌先, 網頁唔講, 電話唔聽

男爵府

saladhk 發表於 22-3-3 09:31
長者健康中心只給60歲以上長者打科興, 佢話可以即時打, 我14/2 想帶爸爸去打, 我想打電話問清楚是否真係可 ...

我都明你感受嘅!

所以我先至幫朋友上嚟問吖嘛!
費事老人家白行一趟囉
開心過每一天吧!

大宅

回覆 希爾達 的帖子

尖沙咀街坊福利會社區會堂。星期日去冇乜人。最好預約先。我果日去好似見到門口有紙寫walk in,但你都係預約先免白行一趟。

「溫馨提示」
您好!尖沙咀會堂科興疫苗接種中心延長服務至3月31日,如您與家人以及身邊的親朋好友需要接種疫苗,請於以下連結預約報名。
https://www.wenjuan.com/s/3ye2ueQ/?is=qrcode#adForward
增強保護,同心抗疫!

SiuBBee    發表於 22-3-3 10:19

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

長者健康中心只給60歲以上長者打科興, 佢話可以即時打, 我14/2 想帶爸爸去打, 我想打電話問清楚是否真係可 ...

其實佢有寫,已經好過之前淨係得排隊喇
放下自在

侯爵府

2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

前2日朋友和義工都話無乜人打

大宅

回覆樓主:

2日前同我媽媽朝早9點幾去將軍澳老人中心打,冇預約,走得既時候只係10點20分,整個過程快靚正。

男爵府

回覆樓主:

中央圖書館

子爵府

去中央圖書館, 專比60歲以上長者

珍珠宮

我去打第三針時同一齊排隊既阿婆傾偈,佢話今朝去健康院既長者中心排,排左起碼上百人,結果派得80個籌,問左前面有籌果啲係朝早5:30就去排
♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

伯爵府

回覆樓主:

試下去私家診所問, 有啲係即日有得打

男爵府

唔得,一定要陪同老人家一齊排

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

中央圖書館可以book到即日,你可以幫佢book定

預約情況
https://booking.covidvaccine.gov.hk/centre/index_tc.html

預約接種
https://booking.covidvaccine.gov.hk/forms/index_tc.jsp

男爵府

開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 熱血勳章

上星期去九龍城,可即時打,少人,不用等。

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

我係2月份同父母去灣仔長者中心打嘅(3月份巳經無咗灣仔)。
長者接種中心分上下午,需攞籌但人不算太多,上、下午分別開門派籌。
我自己下午去,開門前15分鐘幫爸媽排,登記、見護士問一下健康狀況,然後再去打針房打針、休息,大約一個鐘就得。

https://www.elderly.gov.hk/cindex.html

首頁

尾頁

跳至