自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

阿女幼稚園唔夠人打外展。出去診所打又多人,同埋可能有中招病人同場睇醫生重危險....

用學校打針地方大D,又多房可以分批等。
重要地點多,唔使小朋友搭車去打針,風險都低D。
每區唔使日日開,一星期開一兩日有得預約都唔錯。

侯爵府

我地學校都唔夠人,但我果區議會都好好,舉辦左1場係區內特別開嘅打針日,同其他人傾開先知,原來其他學校都有人去,我估都係聯合幾間唔夠人數嘅學校咁,咁樣幾好,其實唔洗一定下下政府做,d區議會搞下呢d嘅話,其實佢地都統籌到地方,安排到外展隊黎打
我沒有很多朋友, 但有你們就足夠~~~我沒有很多錢,但我所擁有的東西已經比別人多~~~我沒有很多老公, 但有一個把我寵壞就已經足夠

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

lancearius 發表於 22-3-12 19:34
阿女幼稚園唔夠人打外展。出去診所打又多人,同埋可能有中招病人同場睇醫生重危險....

用學校打針 ...

健康院有得打啦,我女星期三先去打完

男爵府

健康院大把位打

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

muimuiclor 發表於 22-3-12 19:47
健康院大把位打

咪係,入去打完坐係度半個鐘,計埋都唔洗9個字

琥珀宮

用學校打針 ...

接種疫苗中心好多位,可以揀最早時段就比較少人

珍珠宮

回覆樓主:

我仔學校有安排叫政府去幫自己學生打,但就應該唔係 open to public. 我就 book咗同仔去學生健康服務中心打

水晶宮

2018復活節勳章

回覆樓主:

你邊區?香港區有中央圖書館。九龍有荔枝角紗廠都幾好,易約又安排得幾好

公爵府

BK Milk勳章

回覆樓主:

我仔間學校已經打完,我諗其他學校都打哂啦!

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

回覆樓主:

屋企附近診所都有,
早上9.30book, 同日11.15去打。

你可以試下。

水晶宮

回覆樓主:

我b就係在學校打左la

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

用學校打針 ...

唔好等學校
好多人自己帶去打左
就算小學果啲,之前都有提議話加埋幼稚園啲人一齊,但係已無消息
不要從別人的嘴裡去認識我

伯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

用學校打針 ...

旺角及尖沙咀社區會堂都可以打疫苗

https://www.wenjuan.com/s/3ye2ueQ/?is=qrcode

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

pomanlife 發表於 22-3-12 19:44
健康院有得打啦,我女星期三先去打完

健康院唔係比大肚婆打?小朋友都得?
放下自在

彩鑽殿

cattz288 發表於 22-3-12 20:10
健康院唔係比大肚婆打?小朋友都得?

小朋友平時做身體檢查嗰啲健康院

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

pomanlife 發表於 22-3-12 20:12
小朋友平時做身體檢查嗰啲健康院

哦,學童保健中心
放下自在

男爵府

多謝大家意見,小朋友在屯門,好遠。
健康院唔肯定有冇得打,我哋嗰區區議員一早辭咗職.....

彩鑽殿

cattz288 發表於 22-3-12 20:16
哦,學童保健中心

原來叫法唔同架

彩鑽殿

lancearius 發表於 22-3-12 20:18
多謝大家意見,小朋友在屯門,好遠。
健康院唔肯定有冇得打,我哋嗰區區議員一早辭咗職.....:sweati ...

我地去左上環林士街嗰個學童保健中心打,嗰度好多位,唔介意遠可以睇下

男爵府

我地學校7號已經做外展幫同學打左

首頁

尾頁

跳至