自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

疫情下我同老公都要WFH,小朋友上網課,6299睇片。全家一條線超慢,搞到我開會仲會窒窒下兼「變聲」,想趁小朋友放「暑假」搞一搞上網,大家有冇解救方法

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章

轉plan,加快網速

別墅

zoom開會變聲又窒真係尷尬wor,快d諗下計

男爵府

網速慢,你快啲同供應商傾下,但住村屋可能冇得揀

大宅

開會時叫6299停一陣唔睇住得唔得呀

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

cherryyuu 發表於 22-3-18 09:59
疫情下我同老公都要WFH,小朋友上網課,6299睇片。全家一條線超慢,搞到我開會仲會窒窒下兼「變聲」,想趁 ...

咁你而家用緊乜嘢上網組合先得㗎 ?

男爵府

Anpanmama 發表於 22-3-18 12:37
咁你而家用緊乜嘢上網組合先得㗎 ?

其實我都唔知,因為係老爺申請架,之前一直好少係屋企上網,通常放工都係用手機睇下野,佢哋又早瞓,好少同時一齊上,所以就唔覺得有問題

男爵府

qazwsx 發表於 22-3-18 11:31
zoom開會變聲又窒真係尷尬wor,快d諗下計

真係超尷尬,有時要同其他公司開會,唔係浄係自己同事,講講下去左太空甘

男爵府

疫情下我同老公都要WFH,小朋友上網課,6299睇片。全家一條線超慢,搞到我開會仲會窒窒下兼「變聲」,想趁 ...

用自己電話share 數據

伯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

買張年卡自己獨食

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

好在之前都不計較網上行plan貴,佢一直我都冇辦法傾到平d,每次要簽約就頭痛,剛簽了2年包rounder 5G plan,反正夠用網速就算

男爵府

iki 發表於 22-3-18 17:52
好在之前都不計較網上行plan貴,佢一直我都冇辦法傾到平d,每次要簽約就頭痛,剛簽了2年包rounder 5G plan, ...

要幾錢一個月?

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

知否現在幾多M,加強的會好的

伯爵府

你用咩網?同埋你個router係唔係好舊?

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

cherryyuu 發表於 22-3-18 17:34
其實我都唔知,因為係老爺申請架,之前一直好少係屋企上網,通常放工都係用手機睇下野,佢哋又早瞓,好少 ...

解決燃眉之急,首先就係加大今個月嘅上網data,或者出去買一張數據卡頂住先,然後再另外睇吓老爺裝嗰個係邊間公司乜嘢計劃流量有幾大,同電訊公司傾吓合約改大啲流量,長遠都係有用嘅

伯爵府

買卡,前晚買咗兩張80Gb數據卡
$60買一送一

複式洋房

如果你屋企用1000mb,唔需要燒數據,買多(幾)個router,一家幾口分開用唔同網絡就得,互不干擾。

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

yogurtc 發表於 22-3-18 18:13
要幾錢一個月?

差不多288-298

大宅

我都有你遇到既情況,我見免拉線寬頻都唔算貴,研究緊想另外加個短期寬頻俾大人wfh或者小朋友上堂專用,唔使全部人一齊爭線搞到唔穩定

大宅

我小朋友今年K1開始要上網課,因住村屋一直冇裝上網,但用電話上網課,成日斷線...

首頁

尾頁

跳至