自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

琴晚發左一個可怕的夢,我同C6一齊服藥自殺,之後牛頭馬面帶我地返去搵屋企人,我見到自己死係床上面。返到屋企,同屋企人講返有咩保險同資產,叫佢地照顧我仔。跟住嚇醒咗,現在都仲好驚

伯爵府

講咗出嚟就唔驚喇

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

一人之下 發表於 22-3-26 14:47
琴晚發左一個可怕的夢,我同C6一齊服藥自殺,之後牛頭馬面帶我地返去搵屋企人,我見到自己死係床上面。返到 ...

我女早兩晚發夢佢40歲時我地死左,結果呢幾日都係咁問我地幾歲,又話我好咁遲先生佢,我地死左佢唔知點算 喊得好悽涼
放下自在

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

琴晚發左一個可怕的夢,我同C6一齊服藥自殺,之後牛頭馬面帶我地返去搵屋企人,我見到自己死係床上面。返到 ...

昨晚發左個夢夢見自己死左,之後好努力咁郁,郁到醒左,今日仲起得返身

男爵府

我都試過發一個夢印象好深刻好真實,夢境係有人搵條紅色繩綁住我隻中指拖我走但係我真係覺得有人綁住隻手指嘅感覺,扎醒之後覺得呢個夢好真實~~個情景都仲記得

男爵府

晒多D太陽 學習人間善知識 就能驅散內心的黑暗惡夢
無師自通,每天追求神蹟,鎮守潮汐,戒財色名食睡。無所從來,亦無所去。

子爵府

2023年兔年勳章 虎到金來勳章

只要唔係連續做差不多的夢就冇問題,有人也說發夢跟現實是相反的,不用擔心
It's not that I'm so smart, it's just that I stay with problems longer.

男爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章

講左出黎就無事架喇!好多時夢境同現實調返轉架!

大宅

一般來說,夢見自己死亡或者是看見別人死亡,都是一種比較吉祥如意的象徵。

#網上資訊,信不信由你

伯爵府

回覆樓主:

夢係相反,可能代表你哋重新

男爵府

回覆樓主:

好多人都話冇定係相反㗎。 唔好嘅嘢即係現實係好

水晶宮

我試過夢見自己揸住架車

成車都係look柚

佢地四圍look嚟look去

我就比佢地搞到分咗神

高速撞向前面架車度

明明交通意外係發生咗

之後就慢鏡頭

慢鏡頭下四圍既人都目瞪口呆望住一個方向

好多血

但我喺慢鏡頭下係仍然慢車向前駛之後轉右

轉咗右後

有個著住制服既女人示意我泊埋一邊

當我泊埋一邊之後

佢打開我車門

我問佢我係咪死了

佢話係,仲指住我車後嗰個紅色消防水龍頭

我望見自己應該係成個飛咗出嚟撞咗落去個水龍頭度爆頭而死

嗰刻我大叫唔好死,我仲有嘢未做完

跟住成個嚇醒,感覺好真實

呢個夢我醒咗後即刻記低

因為真係驚

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏

男爵府

回覆樓主:

水晶宮

2024年龍年勳章

pomanlife 發表於 22-3-26 15:39
昨晚發左個夢夢見自己死左,之後好努力咁郁,郁到醒左,今日仲起得返身
...

我都發過,自己見到自己死喺床上,好想入返身體點知入極都入唔到
從天空到大地, 心臟在持續著令人眩暈的擺動, 那是初戀

禁止訪問

牛年勳章

水晶宮

happylife28 發表於 22-3-26 21:53
可能係你另一世的經歷

我好多古靈精怪既夢

我有時會記低發過咩夢架

禁止訪問

牛年勳章

大宅

但你個夢又好完整喎
不過發夢嘅唔會係真,唔好掛上心

珍珠宮

首頁

尾頁

跳至