自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

疫情下好耐冇叫外賣,之前join 左deliveroo 同 foodpanda 會籍,佢頭一個月係免費,之後先扣信用卡,用左一個月後唔記得取消,白交左2個月會費,都唔緊要,係自己唔記得咗,但係我發現deliveroo 一個月扣2次錢2月3月扣左我前後4次 deliveroo plus 根本唔知點投訴!我交完幾百蚊後拿拿臨cut 晒,到咗4月deliveroo 竟然仲扣緊我月費 明明取消晒
有冇Jm 知點取消?

男爵府

睛靈勳章

回覆樓主:

我張信用卡上兩星期畀人盜用咗,但張卡只係用熊貓送貨同tv mxll!我朋友又係 信用卡畀人盜用又係用係熊貓,所以大家要小心

珍珠宮

好媽媽勳章

回覆樓主:

所以我用debit card,要比錢我先入數落去,安全好多

複式洋房

WA 即刻睇刻下先 我有Join plus 但冇留意佢點扣法

大宅

meiyi99 發表於 22-4-10 18:56
WA 即刻睇刻下先 我有Join plus 但冇留意佢點扣法

我係5/2 27/2 5/3 27/3 各扣98 ,重點係3月頭我已取消左都仲扣,我岩岩交卡數先發現

大宅

sunnygirl 發表於 22-4-10 18:54
所以我用debit card,要比錢我先入數落去,安全好多

你醒!我仲矇下矇下俾人扣左2個月先發覺

大宅

smallyan 發表於 22-4-10 18:39
我張信用卡上兩星期畀人盜用咗,但張卡只係用熊貓送貨同tv mxll!我朋友又係 信用卡畀人盜用又係用係熊貓, ...

真係要小心,仲要冇電話投訴,凈email

複式洋房

回覆 smallyan 的帖子

https://news.mingpao.com/pns/經濟/article/20220205/s00004/1643998017127/hktvmall泄客戶資料-暫未見損失-包括地址電話等資訊-王維基-全力防範同類事故
會唔會關事?你兩邊+信用卡公司打去問下+Cut咭先

珍珠宮

玩具勳章

Joeyyin 發表於 22-4-10 19:08
真係要小心,仲要冇電話投訴,凈email

Deliveroo 有電話

首頁

尾頁

跳至