嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

今日到東區醫院照結構,醫生話佢哋兩個相差一week,醫生話相距大多就唔好,所以要keep住check,我好擔心!有咩方法可以等細B追返大B周數呢?

大宅

相差一週唔係大問題, 最緊要係乎合或接近標準. 我地好難控制到佢地吸收幾多喎, 我對B至今都係唔同週數/體重. 我諗你注意均衡營養, 充足睡眠, 保持心境開朗已足夠了.

複式洋房

我對B都係唔同體重, 今日(35wks)剛檢查完差
14oz, 週數我就無留意差多少, 但 average 週
數比實際週數細2-3wks, 不過醫生無話有太大
問題只要 keep check & bbs 有長大就得.

weiweib講得啱 : 
注意均衡營養, 充足睡眠, 保持心境開朗已足夠了.

唔好太擔心, 同bb傾吓計可能都有d用.

複式洋房

好多謝weiweibb & oc668!!
聽完妳哋講,我都放心少少~
上星期考完試,而家晚上唔駛返學,所以呢兩日我都有自己煲湯,等BBs佢哋有d湯水,多d營養。
我盡量要自己晚上12點前瞓。
同埋夜晚會聽住音樂同BBs傾偈,叫佢哋相親相愛,食物要一齊分享,希望佢哋聽媽咪話啦

民房

as long as you sleep well, eat well, no worry.

複式洋房

hi WeiWeiBB & oc668 & RubysteveBB,

你哋好呀, 我想問你哋係咪都係單卵雙生呀?

我啱啱照到係單卵雙生呀, size都差5 days, 好擔心呀, 請問你哋8w時, bb size 幾多呀?

原帖由 RubySteveBB 於 09-6-11 20:28 發表
好多謝weiweibb & oc668!!
聽完妳哋講,我都放心少少~
上星期考完試,而家晚上唔駛返學,所以呢兩日我都有自己煲湯,等BBs佢哋有d湯水,多d營養。
我盡量要自己晚上12點前瞓。
同埋夜晚會聽住音樂同BBs傾偈,叫佢哋相親相愛,食物要 ...

大宅

我係單卵既, 由2X WK開始兩個BB既SIZE就KEEP住係差5日左右, 不過醫生又無話有問題BOR. (20WK之前我無去照過)

複式洋房

咁你依架累唔累呀? 希望你細b快d追番大b喇!

原帖由 katieyam 於 09-9-6 13:31 發表
我係單卵既, 由2X WK開始兩個BB既SIZE就KEEP住係差5日左右, 不過醫生又無話有問題BOR. (20WK之前我無去照過)

大宅

而家都係o係屋企多, 出親街行兩步個肚就聚住痛, 同埋腳板都會好累. 細b追唔追到大b都無所謂啦, 只要兩個bb體重都係正常既range, 健健康康咁出世我就安樂晒啦.

原帖由 六合中 於 09-9-6 20:54 發表
咁你依架累唔累呀? 希望你細b快d追番大b喇!

大宅

原帖由 katieyam 於 09-9-6 23:33 發表
而家都係o係屋企多, 出親街行兩步個肚就聚住痛, 同埋腳板都會好累. 細b追唔追到大b都無所謂啦, 只要兩個bb體重都係正常既range, 健健康康咁出世我就安樂晒啦.

...

請問你大細b而家有幾重呀? 我對b而家都有相差呀.

別墅

我對孖B現在23 週, 佢地KEEP 住相差三天(由12週到現在).

我每又飲一至二盒脫脂奶和烚二隻旦吃

大宅

31WK5D 個時去檢查, 大B 3.7磅, 細B 3.3 磅. 下星期三檢查完再話你知.

原帖由 bbcome 於 09-9-7 11:08 發表

請問你大細b而家有幾重呀? 我對b而家都有相差呀.

大宅

原帖由 katieyam 於 09-9-8 14:35 發表
31WK5D 個時去檢查, 大B 3.7磅, 細B 3.3 磅. 下星期三檢查完再話你知.

唔該晒.

首頁

尾頁

跳至