懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

民房

想問問有無媽媽係12週前打左第3針,打完後有無特別既問題或反應?

我岩岩知自己有左5週半,本身上星期約左下星期打第3針,但而家好擔心,公司又迫針要5月中打齊3針,同埋以前試過小產過,問過醫生又話無數據證明打完有問題之類,而家都唔知點好

男爵府

2024年龍年勳章

Estsanatlehi 發表於 22-5-2 22:20
想問問有無媽媽係12週前打左第3針,打完後有無特別既問題或反應?

我岩岩知自己有左5週半,本身上星期約左 ...

呢度有好幾個媽媽打完第三針先知有左 ,你有懷孕證明唔返工住得唔得丫

複式洋房

我公司都係5月16前話要打,不過我到時候差唔多20週,雖然唔想打,不過應該都焗打

複式洋房

如果Jm 真係到時打左 可以上番黎分享下嘛?(emoji)(emoji)

大宅

而家22週, 啱啱上星期四打完復必泰第三針, 冇乜特別感覺, 係攰同埋有少少作嘔咁

之前都有睇過資料, 孕中期打針同埋復必泰係外國都多孕婦打, 有完整數據支持係安全

別墅

我11週個時打咗第3針復必泰。打前有問過醫生,佢話復必泰響外國都有好多孕婦打咗,數據都足夠。我自己諗政府只會越嚟越強迫你打,好難避。不如趁早打咗佢,有咩事真係 touch wood bb 無咗,都唔洗去到廿幾三十週先打先出事

打完第二日有頭痛,好累咁,都無咩特別。

首頁

尾頁

跳至