自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

c6有一隻牙鬆咗跟住去睇牙醫,個牙醫話佢係牙周病已經好後期要剝,不過佢啱啱打完第三針疫苗唔可以剝住,跟住c6話不如唔理佢由得佢遲啲自己甩出嚟,請問有冇人試過呀,唔理佢其他位置會唔會受感染㗎?

珍珠宮

可兒222 發表於 22-5-7 20:56
c6有一隻牙鬆咗跟住去睇牙醫,個牙醫話佢係牙周病已經好後期要剝,不過佢啱啱打完第三針疫苗唔可以剝住,跟 ...

唔一定,先深層洗牙。
HOPE EVERYDAY IS A GOOD DAY

水晶宮

c6有一隻牙鬆咗跟住去睇牙醫,個牙醫話佢係牙周病已經好後期要剝,不過佢啱啱打完第三針疫苗唔可以剝住,跟 ...

醫生叫你地咁做就好做了

子爵府

想問吓點解打完針唔可脫牙??

我會建議搵另外嘅醫生,特別係牙周病科專科,睇一睇有冇得救呀~

伯爵府

金黑街矇 發表於 22-5-7 21:40

我會建議搵另外嘅醫生,特別係牙周病科專科,睇一睇有冇得救呀~

牙周病專科醫生最基本檢測
二千蚊現金畀錢
其實一般醫生講要剝,已經去到非常嚴重啦,如果係普通嘅,通常佢都會轉介你去睇牙周病專科醫生

男爵府

金黑街矇 發表於 22-5-7 21:40

c6話個牙醫同佢講頭一個月唔適宜剝喎,我話你無問點解咩?佢話牙醫都話唔適宜就係唔適宜㗎啦,仲問咩點解

別墅

依家隻牙點?

珍珠宮

2024年龍年勳章 睛靈勳章

c6有一隻牙鬆咗跟住去睇牙醫,個牙醫話佢係牙周病已經好後期要剝,不過佢啱啱打完第三針疫苗唔可以剝住,跟住c6話不如唔理佢由得佢遲啲自己甩出嚟,請問有冇人試過呀,唔理佢其他位置會唔會受感染㗎?

有牙周病, 之前有無做過深層洗牙

象牙宮

牙是少一顆,就沒一顆。

牙周病。
牙齒搖動、牙齦化膿、牙齒位置偏移等症狀。若身體抵抗力下降,身體組織癒合能力欠佳,牙周組織包括牙齦、牙周膜和牙槽骨等就會遭受
牙肉常發炎,牙痛。喉發炎。

牙周病。和身體有关。

委縮,牙松,別抜。留在那里。
我留了廿多年。最近發現比多年前不那么松。 身體比以前好些。
調理身體,運動,。。。

上 you tube 看有关的牙周病。

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

珍珠宮

最好就救返隻牙

首頁

尾頁

跳至