自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

大家通常係邊到買?
我想係淘寶買,但因為我完全0知識,都唔知邊款好,因為我女8歲話好想學下,咁我就諗到經濟就係淘寶買。。麻煩大家比啲意見

大宅

Tom Lee

子爵府

米腸 發表於 22-5-9 12:48
大家通常係邊到買?
我想係淘寶買,但因為我完全0知識,都唔知邊款好,因為我女8歲話好想學下,咁我就諗到 ...

如果你係幫女報琴行學,有好多都會用平價賣或包送吉他,普通木吉他34吋要9百幾,我仔初學屋村琴行送的

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

同意樓上,應該唔會自學嘅,搵間琴行報班,順便買埋,結他都要聽下聲,睇吓彈個位喜歡邊隻音色!

珍珠宮

amazon

珍珠宮

米腸 發表於 22-5-9 12:48
大家通常係邊到買?
我想係淘寶買,但因為我完全0知識,都唔知邊款好,因為我女8歲話好想學下,咁我就諗到 ...

建議你係香港通利買原因有三個,第一有需要小朋友親手試彈,尤其結他頸位有吾同闊度,而每個人嘅手指長度有差異,建議親身試下手位。第二個原因係網購無辦法判斷結他質量如何如頸位有否變彎,而結他頸微彎會影響音質,加上結他頸是否直身是行外人不容易察覺,這是我在沒有經驗下淘結他的經歷。第三個原因是結他雖然輕,但外箱比較長(體積大)所以運費吾平。我小朋友初學時自備結他上堂,幾堂過後才知道問題。結果最後去吉他專門店從新買過,就以上原因結果錢白白花了買咗件垃圾。

公爵府

回覆樓主:

唔該哂各位,本身諗住淘寶比佢,因為都唔知佢會唔會3分鐘熱度,如果真係,到時就哂左個結他,不過聽你地咁講,真係 琴行會好啲

大宅

回覆樓主:

我之前都系報琴行有得送

男爵府

回覆樓主:

你小朋友想學 4條弦 小結他 or 6條弦大結他?

公爵府

2023年兔年勳章

玩下 ukulele 先,睇下係咪真係想玩先至買。

㩒到手指痛,通常玩兩堂就叫救命

子爵府

回覆樓主:

我淘過這款,38寸,但你小朋友8歲可能要再小一點的尺寸

【淘宝】https://m.tb.cn/h.fs7Xq8J?tk=qODT2Qnpddy「38寸电箱拾音器民谣吉他初学者练习入门男女生吉它41寸木吉他乐器」
点击链接直接打开

首頁

尾頁

跳至