自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2024年龍年勳章 魅力公主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

新手 - 我淘咗啲手串手鐲, 但部份要退貨, 賣家同意退返比佢然後退款, 請問要用邊間物流? 有無物流公司推介 ? 急急... 謝謝
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視,頭像,頭銜,暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作

子爵府

BK Milk勳章

yingwong 發表於 22-5-10 12:51
新手 - 我淘咗啲手串手鐲, 但部份要退貨, 賣家同意退返比佢然後退款, 請問要用邊間物流? 有無物流公司推介 ...

我都遇到同樣問題,賣家發錯貨,佢一定要我退件貨比佢,我都唔知點樣退!

子爵府

2024年龍年勳章

新手 - 我淘咗啲手串手鐲, 但部份要退貨, 賣家同意退返比佢然後退款, 請問要用邊間物流? 有無物流公司推介 ...

退貨寄番大陸運費都唔平,件野唔貴就算啦

侯爵府

我淨係用過sf

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

D野唔貴就由佢
寄番上去隨時近百蚊
而且可能2,3個月都未寄到

除非順豐肯比你寄
(如果去郵局寄就唔知喇)

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

有些集運提貨點有得幫人寄貨, SF最快, 但可能運費貴過件貨

男爵府

2024年龍年勳章 魅力公主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我要退 2間店嘅貨,一間7件,一間28件,全部都細件,可以group 埋2箱仔。
第一次唔識,亂咁買,又有啲送錯貨。

問過SF, 依家唔比寄,要寄最少50蚊運費,仲要打稅。

問過4PX依家唔做
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視,頭像,頭銜,暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作

象牙宮

yingwong 發表於 22-5-12 21:31
我要退 2間店嘅貨,一間7件,一間28件,全部都細件,可以group 埋2箱仔。
第一次唔識,亂咁買,又有啲送錯 ...
運費貴唔貴得件貨品?
寄返上去好似要真名?
朋友件貨品2千幾,
有問題就係唔想用實名,
諗緊寄唔寄好。

男爵府

mercurycc 發表於 22-5-12 21:37
運費貴唔貴得件貨品?
寄返上去好似要真名?
朋友件貨品2千幾,

我要退嘅貨都係500蚊到,運費應該去咗一半,仲未計打稅。
唔退成堆嘢見到眼冤
請問點解唔用實名,有咩問題?

象牙宮

yingwong 發表於 22-5-12 22:15
唔退成堆嘢見到眼冤
請問點解唔用實名,有咩問題 ...
你覺得無問題就得。
要身份證佢唔想比。

男爵府

yingwong 發表於 22-5-12 22:15
唔退成堆嘢見到眼冤
請問點解唔用實名,有咩問題 ...

我喺度諗緊,等開關上大陸玩,順便拎去大陸寄

珍珠宮

yingwong 發表於 22-5-12 21:31
第一次唔識,亂咁買,又有啲送錯 ...

哇,你買咗幾多嘢呀?意然退3x件貨?

如果每件都要打稅,真係分鐘倒蝕,不如網上二手出售或者送人算。

子爵府

好媽媽勳章

Tiffany2 發表於 22-5-12 16:41

我都遇到同樣問題,賣家發錯貨,佢一定要我退件貨比佢,我 ...

佢發錯貨你可以搵淘寶介入,我試過退番全數比我,唔需要退貨

男爵府

JoanC 發表於 22-5-12 22:40

如果每件都要打稅,真係分鐘倒蝕,不如網上二手出售或者送人算。

我買咗差唔多100 件貨,買下買下都唔知有咁多,已經送咗一部份比人,要退嗰啲真係好肉酸,有啲難咗。

我一箱仔多件貨要每件打稅? 定係只計一箱打稅? 真係唔識

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

JoanC 發表於 22-5-12 22:40

x2

男爵府

chole_bb 發表於 22-5-12 22:47
佢發錯貨你可以搵淘寶介入,我試過退番全數比我,唔需要退貨

我申請退款拒絕咗,賣家要我退貨先可以退款

複式洋房

多數唔退

男爵府

chowwaiwai 發表於 22-5-12 23:09
多數唔退

你意思係如果係你就唔會退貨?

翡翠宮

回覆樓主:

當交學費,淘寶買嘢唔好預退;我要退貨保障就經常買京東自營,但種類未必滿足到所有需求。

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

我只識官集嚟官集走

首頁

尾頁

跳至