自由講場

跳至

首頁
12345...9

尾頁

翡翠宮

減齡達人勳章

回覆樓主:

樓主應該問下阿囡個同學叫咩名,再交比老師跟進下,同個同學傾下係咪真係有講過間諜呢件事,如果呢位同學話冇,咁就真係要快啲睇醫生

公爵府

回覆樓主:

如果係我我都會好驚,更加驚佢個日個段時間去左邊到 發生咩事。。

伯爵府

虎到金來勳章

我覺得要搵學校幫手,半夜外出好危險

水晶宮

Chacha2012 發表於 22-5-14 14:22
咁係咪嗰個同學應該去睇

係你個小朋友去睇,我以前的朋友都係咁

侯爵府

回覆樓主:

無論係咩,都同老師及社工傾下,如果精神病越早睇越好,真係出街的話,更是互相影響更要及早處理。

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

回覆樓主:

即係佢夜晚偷偷出街,你地都唔知?
放下自在

公爵府

C.Humphrey 發表於 22-5-14 14:22
個朋友會唔會係你女幻想出黎?
正常有人咁講,十歲細路都唔會信,仲信到會半夜偷走出街?
真係建議睇精神科 ...

大把女人信網友係特工 間碟 汇錢俾騙徒 我一直都懷疑應該係有精神病

公爵府

Chacha2012 發表於 22-5-14 14:45
係,佢思想好純(鈍)的。

我仔女以前細個 有同學同佢吹水話自己幾有錢幾有錢 我仔女都信架
我只係同佢講咁有錢點會做你同學

伯爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

好大膽,我10歲時夜晚出門倒垃圾都覺得好驚,你女居然凌晨走咗出去。如果以前咁做,返屋企實俾人打到飛起。

佢出街無意識要帶鎖匙?你屋企大門唔駛鎖匙都鎖到?

問題係,凌晨個個同學都返晒屋企,就算跟蹤人,都唔係呢個時間點去跟啦。咁嘅情況,你買部手提電話俾佢好啲,隨時聯絡到佢。唔聲唔聲走出去,真係好危險,要預防佢再半夜三更走出去。

侯爵府

不如搵吓那個同學仔的媽媽傾吓, 睇吓佢個女有冇相同問題, 係真心傾吓那種, 唔係興師問罪, 起碼知兩個女仔搞緊乜, 會唔會睇咗網上D咩奇怪嘢所以咁

伯爵府

佢半夜走出去,去咗邊?看更冇報警?咁細個

男爵府

回覆樓主:

咁嘅大話都信?10歲其實都唔細啦,有思考能力

大宅

樓主要冷靜面對,最清楚個女既係你,我記得我細個都好容易信人,其實唔係錯,又唔係精神病,唔知點解呢度既JM要咁快同精神扯上關係,佢唔明世事,就慢慢教返佢,佢再唔明,再搵合適既人同佢傾。

40885338    發表於 22-5-14 20:43

侯爵府

回覆樓主:

咁細個女仔半夜走咗出街好驚呀 佢幾點返到屋企?

男爵府

Chacha2012 發表於 22-5-14 14:22
咁係咪嗰個同學應該去睇

自己管好自己小朋友為先

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章

Chacha2012 發表於 22-5-14 14:39
多謝大家嘅意見,我會再同亞女傾吓先再部署一下

我會表現到相信阿女,同佢一齊做間碟,叫阿女收到訊息同埋行動,要叫埋你一齊,所以暫時要同房瞓覺,或自己同家人輪流守住女房門口,多留意阿女行為先,係咪太容易信人,亦或係夢遊

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 夏天玩到顛 畀面勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

cy101 發表於 22-5-14 14:16
你半夜俾佢出去?出咗去你唔知?

其實真係唔知唔出奇,有啲屋企嘅裝修間隔有條長走廊,房同廳分開得好分明,又有做隱形門的話,如果閂左到隱形門,真係聽唔到出邊街門出入聲㗎!

珍珠宮

10歲女仔半夜一個人走出街真的很大膽,我大人也覺得驚呢!

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 夏天玩到顛 畀面勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

cy101 發表於 22-5-14 14:16
你半夜俾佢出去?出咗去你唔知?

其實真係唔知唔出奇,有啲屋企嘅裝修間隔有條長走廊,房同廳分開得好分明,又有做隱形門的話,如果閂左到隱形門,真係聽唔到出邊街門出入聲㗎!

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

唔好睇少朋輩影響 好犀利架
小學時 阿女都叫定力夠, 但有時埋堆 都要敷衍下d同學
慢慢你就知乜野叫 物以類聚
到左中學 讀到書果班 純d, 中意表現自己果班就 貪靚d

你個女太單純, 人講乜佢信乜
要好好同佢傾下, 好好睇住佢

首頁
12345...9

尾頁

跳至